Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zkracování na hrubou délku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zkracování na hrubou délku"— Transkript prezentace:

1 Zkracování na hrubou délku
Krátí se na hrubý rozměr s nadmírou. Používají se zkracovací pily spodní nebo horní, osazené pilovým kotoučem s trojúhelníkovým souměrným ozubením pro příčné řezání. Současně se odstraňují vady dřeva. Řezání na hrubou šířku Hrubé délkové přířezy se rozmítají na jedno nebo více kotoučových rozřezávacích pilách s mechanickým nebo ručním posuvem. Současně se odstraňují vady dřeva, které nelze odstranit při krácení (dřeň). Srovnávání do úhlu 90o Rovinná srovnávací frézka s mechanickým nebo ručním podavačem. Lze opracovávat i na vícestranných průběžných tvarovacích frézkách s mechanickým posuvem.

2 Konstrukční opracování
Tloušťkování Provádí se rovinným frézováním na tloušťkovací frézce. Přířezy však nemusí být vždy pravoúhlé a rovnoběžné, pak se používají různé přípravky a podložky. Frézování Zhotovení profilů nebo zaoblení. Provádí se na spodní frézce nebo CNC obráběcím centru. Zkracování na přesnou délku Přířez se příčně rozřezává na více částí na spodních dvoustranných formátovacích pilách s posuvným stolem. Kotouč pro příčný řez s SK plátky šikmo broušený s negativním úhlem -2o. rozteč zubů max. 14 mm, rychlost posuvu 11 – 27 m.min.-1. Konstrukční opracování Provádí se pomocí vícekotoučových pil s mechanickým posuvem, nebo na spodní stolové frézce podélným rozřezáváním podle pravítka apod.

3 Broušení povrchu Oprava vad
Odstraňujeme nečistoty a nerovnosti po předchozích operacích. Zrnitost 100 – 200, brousíme na úzkopásových bruskách. Oprava vad Vyspravení trhlin a smolníků pomocí lodiček, oprava suků, tmelení odštípnutých vláken a současně se dílce třídí. Dílce postupují k povrchové úpravě.


Stáhnout ppt "Zkracování na hrubou délku"

Podobné prezentace


Reklamy Google