Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem).

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem)."— Transkript prezentace:

1 Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem).

2 Technologické podmínky zhotovování klínových spojů a jejich sesazování do nekonečného vlysu. Vlhkost spojovaných přířezů – nemá překročit 12%, optimální 8±2%. Rozdíl vlhkosti jednotlivých přířezů max.4%. Rozměry spojovaných přířezů – min délka 250 mm. Exotické dřeviny a tvrdé listnáče i méně. Lepidla – nejvhodnější PVAC. Rovnoměrně nanesené na jednu z lepených ploch ve vrstvě 300 – 400 g.m -2 lepené spáry.

3 Lisovací tlak – čelní přídržný tlak pro spoje s ostrými ozuby 0,2 – 0,6 MPa, s tupými ozuby 1,5 – 2,0 MPa. Přídržné tlaky slouží k vyrovnání přířezů, následují po čelních tlacích, pohybují se v rozmezí 0,2 – 0,5 MPa. Součet obou tlaků nesmí překročit dovolené namáhání dřeva (deformace, hlavně viditelné pod pigmentovými nátěry). Vytvrzování lepidla – při dílenské teplotě nebo pomocí VF ohřevu. Nutná klimatizace pro vyrovnání vlhkosti v okolí lepeného spoje, záleží na velikosti profilu, min. 48 hodin.


Stáhnout ppt "Zhotovování klínových spojů Frézováním ( s tupým a ostrým ozubem) a řezáním pilovými kotouči (spoje s tupým ozubem)."

Podobné prezentace


Reklamy Google