Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výroba hranolků Z fošen nebo desek podélně příčným nebo příčně podélným způsobem. Třídění hranolků Podle kvality na hranolky vhodné pro ohýbání a hranolky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výroba hranolků Z fošen nebo desek podélně příčným nebo příčně podélným způsobem. Třídění hranolků Podle kvality na hranolky vhodné pro ohýbání a hranolky."— Transkript prezentace:

1 Výroba hranolků Z fošen nebo desek podélně příčným nebo příčně podélným způsobem. Třídění hranolků Podle kvality na hranolky vhodné pro ohýbání a hranolky určené pro výrobu rovných vlysů a součástí. Příprava hranolků na ohýbání Zkracování na požadovanou délku, odstraňování koncových trhlin. Rovinné frézování na tloušťkovací frézce, hladkost opracování je nutná pro těsné přilehnutí pásnice. Plastifikace Provádí se vařením, pařením, vysokofrekvenčním ohřevem nebo chemicky. Doba paření závisí na průřezu hranolku, poloměru ohýbání a množství hranolků založených v plastifikačním zařízení.

2

3 Vlastní ohýbání Provádí se strojně nebo ručně. Tvarová stabilizace Snížením vlhkosti a teploty. Tvarové a konstrukční opracování Zahrnuje řezání, rovinné a profilové frézování, soustružení, vrtání, dlabání a broušení. Provádí se na univerzálních strojích, na obráběcích uzlech, linkách nebo obráběcích centrech. Hlavně se využívají pětiosá obráběcí centra – opracování složitých tvarů opěradel, sedáků. Zkracování se provádí kotoučovými pilami se zuby s SK plátky šikmo broušené. Doporučený úhel čela 5 – 10 o nebo negativní -2 o, rozteč zubů 14 – 19, rychlost posuvu 5 – 20 m.min. -1. řezná rychlost při zkracování 50 – 70 m.s -1, při podélném řezání 40 – 100m.s -1. pro frézování řeznou rychlost určuje použitý nástroj, zpravidla HSS 30 – 60 m.s -1, u SK plátků 50 – 90m.s -1. Broušením povrchu odstraňujeme nečistoty a nerovnosti po předchozích operacích. První broušení 60 – 100 (klihový roztok pro zvýšení účinnosti), druhé broušení 100 – 200. Třetí broušení pro vysoce kvalitní povrchy 200 – 280. provádí se na úzkopásových bruskách, řezná rychlost 12 – 40 m.s -1.

4

5

6


Stáhnout ppt "Výroba hranolků Z fošen nebo desek podélně příčným nebo příčně podélným způsobem. Třídění hranolků Podle kvality na hranolky vhodné pro ohýbání a hranolky."

Podobné prezentace


Reklamy Google