22. 3. 2010 Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CO: Pořízení nových technologií s vyššími technickými a užitnými parametry KDE: strukturálně postižené regiony ČR KDO: MSP vhodné CZ-NACE (především zpracovatelský.
Advertisements

Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
PROGRAM SLOVSEFF II. PROSTŘEDKY NA FINANCOVÁNÍ UDRŽITELNÉHO ROZVOJE NA SLOVENSKU Jan PEJTER ENVIROS, s.r.o.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Inovační vouchery v Olomouckém kraji Konference VĚDA V OLOMOUCI Přírodovědecká fakulta 17. listopadu 12, Olomouc Ing. Marta Novotná.
Regionální veřejná podpora Nařízení Komise 1628/2006 ze dne 24. Října další z tzv. blokových výjimek -podle tohoto nařízení lze postupovat od
Operační program Podnikání a inovace Nové výzvy a záměry do budoucna
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Veřejná podpora pro energeticky úsporné projekty
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Operační program Podnikání a inovace
ČSOB a dotace pro podnikatele
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV NOVÉ PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ NA OBDOBÍ 2014 – OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV 20 let jsme partnerem.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
ENVIROS - Company presentation
DOTAČNÍ MOŽNOSTI V OBDOBÍ
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
BIOMASA TECHNICKÉ A EKONOMICKÉ PODMÍNKY PRO ENERGETICKÉ VYUŽITÍ IV Energetické programy Operačního programu Podnikání a Inovace MPO - České.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
EKO-ENERGIE Operační program Podnikání a inovace Ing. Tomáš Severa Regionální projektový manažer České Budějovice
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Financování regenerace brownfieldů z Operačního programu Podnikání a inovace Mgr. Alena Chodovská
Úspory energie a regenerace
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. března 2013 Veletrh AMPER 2013 Operační program.
Podpora spalování ekologických paliv ze strany státu a EU Bc. Michaela Karásková, EUROPROJECT DOTACE Ing. Šárka Mazalová, EUROPROJECT DOTACE 1Europroject.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ Nové programovací období EU, možnosti dotací pro podnikatele Mgr. Helena Malíková 30. září.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Přehled preferenčních kritérií
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Ostrava
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Operační program životní prostředí
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost ( ): Prioritní osa 3 - Účinné nakládání energií Nízkouhlíkové technologie AERS.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:

Eko-energie Strana 2 Výzva III programu EKO - ENERGIE Program je zaměřen na některé typy energetických úspor, zvyšování energetické účinnosti a na využívání obnovitelných zdrojů energie.  Cíl výzvy: Stimulovat aktivitu podnikatelů v oblasti snižování energetické náročnosti výroby a spotřeby primárních energetických zdrojů  Příjem registrační žádosti:  Příjem registrační žádosti: –  Příjem plné žádosti:  Příjem plné žádosti: –

Eko-energie Strana 3 Výzvou podporované aktivity a) Zvyšování účinnosti při výrobě, přenosu a spotřebě energie.  modernizace stávajících zařízení na výrobu energie,  zavádění a modernizace systému měření a regulace,  modernizace, rekonstrukce, snižování ztrát v rozvodech el. a tepla,  zlepšování tepelně technických vlastností budov,  využití odpadní energie v průmyslových procesech,  zvyšování energetické účinnosti – kombinovaná výroba el. a tepla  zvyšování energetické účinnosti výrobních a technologických procesů. b) Využití obnovitelných a druhotných energetických zdrojů.  výstavba nových a rekonstrukce stávajících výrobních zařízení na výrobu a rozvod el. energie a tepla, vyrobené s využitím vody, biomasy a druhotných zdrojů energie.

Eko-energie Strana 4 Příjemce podpory – kdo může žádat?  Podnikatelské subjekty:  malé a střední  podporované aktivity a) + b),  velké  pouze podporovaná aktivita a).  Kritéria pro příjemce  Oprávnění k podnikání na území ČR  Poplatník daně z příjmu  Nejpozději od roku zahájení  účetnictví  Příspěvková organizace  Nevypořádané nedoplatky  Konkurs, úpadek, exekuce, likvidace …

Eko-energie Strana 5 Forma a výše podpory  Finanční alokace pro Výzvu III činí 3 mld. Kč.  Minimální výše dotace na 1 projekt  0,5 mil. Kč.  Maximální výše dotace na 1 projekt  250 mil. Kč.

Eko-energie Strana 6 Výše dotace dle mapy regionální podpory ČR  60 % ZV pro malé podniky (do 50 zaměstnanců)  50 % ZV pro střední podniky (do 250 zaměstnanců)  40 % ZV pro velké podniky (nad 250 zaměstnanců)

Eko-energie Strana 7 Způsobilé výdaje  Nákup pozemků  Úpravy pozemků  Inženýrské sítě komunikace  Projektová dokumentace stavby  Inženýrská činnost ve výstavbě  Rekonstrukce/modernizace staveb  Novostavby  Nákup staveb  Hardware a sítě  Stroje a zařízení  Software a data  Publicita projektu

Eko-energie Strana 8 Odvětvová vymezení  Podporovány budou projekty žadatelů, jejichž převažující činnost nespadá do oborů:  stavba lodí (CZ-NACE C 30.11),  průmysl syntetických vláken (viz příloha č. 1 k této výzvě),  uhelný průmysl (CZ-NACE B 05, C 19.1),  ocelářský průmysl (viz příloha č. 1 k této výzvě),  výroba syntetických vláken (viz příloha č. 1 k této výzvě),  zemědělství, rybolov a akvakultura podle Nařízení Rady (ES) č. 104/2006, lesnictví (CZ-NACE A 01, A 02, A03),  výroba, zpracování a uvádění na trh výrobků uvedených v příloze I Smlouvy o ES (viz příloha č. 2 k této výzvě).

Eko-energie Strana 9 Děkujeme za pozornost. Ing. Andrea Dostálová