O kolik požehnání přicház í š?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Advertisements

Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
BIBLICKÝ RŮŽENEC tajemství světla
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Třebaže nejsi věřící, podívej se a popřemýšlej.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Jak se dělá exegeze Text Kontext (historický, literární) Struktura
Dávání – životní postoj křesťana Matouš 6:1 Varujte se konat skutky spravedlnosti před lidmi, jim na odiv; jinak nemáte odměnu u svého Otce v nebesích.
Sobota je více než víkend
1. Když všechno je ztracené a ty jsi sám, pros, Bůh tě slyší. Když bezradně stojíš a nevíš jak dál, pros, Bůh tě slyší. On je Pán, slyší.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Integrita bezúhonnost
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Já i dům můj budeme sloužit Hospodinu - Jozue 24:15.
Nu 9/15-23 V den, kdy byl Příbytek postaven, přikryl Příbytek při Stanu svědectví oblak. Od večera do rána pak spočíval nad Příbytkem.
Dej a bude Ti dáno !!!. Dej a bude Ti dáno !!!
Jirka Pospíšil, AC Vyškov, POSLÁNÍ CÍRKVE A KŘESŤANŮ Jirka Pospíšil, AC Vyškov,
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Matouš 6 "Když tedy dáváš almužnu, nevytrubuj před sebou, jako to činí pokrytci v synagógách a na ulicích, aby byli pochváleni od lidí. Amen, pravím vám:
Každé ráno začíná život....
Co je Masopust?.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Gedeon měl vysvobodit Izraelce z rukou Midjánců. Na koho nejvíce spoléhal, že mu pomůže? NA HOSPODINA 2. Gedeon.
Je jméno důležité? Jméno - bylo výrazem buď nějaké význačné vlastnosti osoby, jíž bylo dáno, nebo nějakých zvláštních okolností, za nichž se ona osoba.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Dosáhni cíle!.
SOBOTA.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jaký dar obdržel Samson od Hospodina? SÍLU 2. Kdo nyní ohrožoval Izraelity? PELIŠTEJCI (FILIŠTÍNI) 3. Do koho se.
Ve společenství s Matkou Boží
Ty musíš jít 1. Ty musíš jít tam do údolí, samoten jít, ač nemáš sil. Všemocný vládce nedovolí, aby tě přítel zastoupil. 1. Ty musíš jít tam do údolí,
Desatero božích přikázání
Ježíšova velekněžská modlitba I
Cesta za poklady Božího království. Nabídka: - starosti - vzácné poklady.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Také nějaký muž, jménem Ananiáš, a jeho manželka Safira prodali svůj pozemek. Ananiáš si však s vědomím své ženy dal nějaké peníze stranou, zbytek přinesl.
Dopis od Boha.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
MŮJ SBOR Viktor Baláž. Komu patří sbor?  Matouš 24:45 Když pán ustanovuje nad svou čeledí služebníka, aby jim včas podával pokrm, který služebník je.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.

1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
{  Zbav nás od zlého. Amen.. Zbav nás od zlého.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
MILUJI TĚ MILUJI TĚ PANE, MILUJI TĚ MNOHEM VÍC,
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
1. Mé srdce mluví slovo dobré chvály; | já písně zpívat budu svému Králi | a řeč svou plním slovy hbitými: | Tys, Králi krásnější před jinými, | tvůj ret.
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
1. Někdo mě vede za ruku, | když bojím se jít tmou
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
1. Má víra k tobě zří, | Beránku na kříži, | tys Boží Syn
1. Ó Bože, soudu vyuč krále o spravedlnosti, | i jeho syn ať neustále prospívá moudrostí. | Ať jeho slovem zahanbeni odloží vládci spor, | ať nese pokoj.
1. Má duše, nic se nelekej, | Bůh v péči své tě má
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
1. Tys láska sám, náš Pane! Co bez tvé milosti zde v srdci lidském plane, v tom není stálosti. Ty posvěť, co má býti pro věrnost příslibem, dej nám věrně.
Modlitba a chvály Brno Emauské kurzy – Křesťanský život.
Zázrak komunikace s Bohem
Vánoční naděje nekončí
Kolikrát? Matouš 18,21-35.
Kdybych věděl, že je to naposledy, co Tě vidím spát, lépe bych Tě přikryl a prosil bych Boha, aby ochránil Tvou duši.
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Transkript prezentace:

O kolik požehnání přicház í š?

Trojí požehnání DÁVÁNÍ MODLITBA PŮST

1.DÁVÁNÍ Matouš 6, 2  Když prokazuješ dobrodiní, nechtěj budit pozornost, jako činí pokrytci v synagógách a na ulicích, aby došli slávy u lidí; amen pravím vám, už mají svou odměnu. 3  Když ty prokazuješ dobrodiní, ať neví tvá levice, co činí pravice, 4  aby tvé dobrodiní zůstalo skryto, a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí.

2.MODLITBA Matouš 6, 5  A když se modlíte, nebuďte jako pokrytci: ti se s oblibou modlí v synagógách a na nárožích, aby byli lidem na očích; amen pravím vám, už mají svou odměnu. 6  Když se modlíš, vejdi do svého pokojíku, zavři za sebou dveře a modli se k svému Otci, který zůstává skryt; a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí.

3.PŮST Matouš 6, 16 A když se postíte, netvařte se utrápeně jako pokrytci; ti zanedbávají svůj vzhled, aby lidem ukazovali, že se postí; amen, pravím vám, už mají svou odměnu. 17  Když se postíš, potři svou hlavu olejem a tvář svou umyj, 18  abys neukazoval lidem, že se postíš, ale svému Otci, který zůstává skryt; a tvůj Otec, který vidí, co je skryto, ti odplatí.

Nit trojitá se teprve nepřetrhne! Kaz 4, 12

Trojí požehnání „Toto pak jsou ti, u nichž je zaseto do dobré země: Ti slyší slovo, přijímají je a nesou úrodu třicetinásobnou i šedesátinásobnou i stonásobnou.“ Marek 4, 20

Trojí úroda DÁVÁNÍ = 30 násobná DÁVÁNÍ + MODLITBA = 60 násobná DÁVÁNÍ + MODLITBA + PŮST = 100 násobná

O kolik požehnání přicház í me?

KOLIK… ODPOVĚDÍ NA MODLITBY SE NEDOSTANE AŽ K NÁM? ZÁVISLOSTÍ NÁS BUDE I NADÁLE SVAZOVAT?

NE-UZDRAVENÍ Mt. 17, 15.20-22 Proč neuzdravili? Stačilo zrnko víry! Kde sehnat zrnko víry? …skrze MODLITBU A PŮST!

ŠLO BY TO BEZ PŮSTU? Kdyby ano…proč 40 dní na poušti? Boží výzbroj proti nadpřirozeným silám oblékáme na modlitbě a během půstu…

S ženichem to nešlo! Bez nej, to jít musí! Lk 5, 34-35 Bůh očekává, že budeme následovat jeho příklad ve všem… DÁVÁNÍ, MODLITBĚ i v PŮSTU!

BOŽÍ požehnání nám už nemusí protékat mezi prsty!

Danielovo „zjevné“ požehnání Dn 1, 12  “Zkus to se svými služebníky po deset dní. Ať nám dávají k jídlu zeleninu a k pití vodu.“ 15 Po uplynutí deseti dnů se ukázalo, že jejich vzhled je lepší; byli statnější než ostatní jinoši, kteří jedli královské lahůdky.

Danielovo „zjevné“ požehnání 17  A Bůh dal těm čtyřem jinochům vědění a zběhlost ve veškerém písemnictví a moudrosti. Danielovi dal nadto porozumět všem viděním a snům.

Danielovo „zjevné“ požehnání Dn 10 , 2 V těch dnech jsem já, Daniel, truchlil po celé tři týdny (21dní). 3  Chutný chléb jsem nejedl, maso a víno jsem nevzal do úst, ani jsem se nepotíral mastí až do uplynutí celých tří týdnů.

Danielovo „zjevné“ požehnání 2) 13  Avšak ochránce perského království stál proti mně po jednadvacet dní. Dokud mi nepřišel na pomoc Míkael, jeden z předních ochránců, zůstal jsem tam u perských králů.

Danielovo „zjevné“ požehnání 2) Přišel jsem, abych tě poučil o tom, co potká tvůj lid v posledních dnech, neboť vidění se týká těchto dnů."

Danielovo „zjevné“ požehnání 10 denní půst: MOUDROST, POSTAVENÍ 21 denní půst: ZLOMIL MOC ANDĚLA, KTERÝ BRÁNIL, ABY BŮH MOHL ZJEVIT SVÉ ZÁMĚRY

O kolik požehnání přicház í š?

Kolik sebe vydáváme, tolik požehnání přijímáme!

100% DESÁTEK 10% Toužíme se učit požehnání? ---------------------------------------------------------- DÁVÁNÍ +30% Toužíme být vnímavější na lidské potřeby? MODLITBA +30% Toužíme být citlivější na Boží hlas říká? PŮST +30% Toužíme prolomit zábrany, a žít naplno? 100%

O kolik požehnání přicház í š?