Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzorové příklady a inspirace pro úspěšné realizace
Advertisements

Cílem Programu je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kW, tzv. lokálních topenišť využívajících tuhá paliva.
Doporučení pro přípravu žádosti;
Obecné požadavky na výstavbu
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: Seminář SFŽP ČR Stavební veletrh Brno
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Ekologická stopa Velké Meziříčí Viktor Třebický, VM, CI2, o.p.s. | | indikatory.ci2.co.cz |
Seminář: DOTACE NA ZATEPLENÍ, ZDROJE TEPLA A PASIVNÍ DOMY Výstaviště Č
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Zelená úsporám Aktuální informace o podmínkách programu, zkušenosti s dosavadními žádostmi (České Budějovice ) Dr. Blanka Veltrubská Markéta.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
ODBOR POLITIKY BYDLENÍ
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
Systém kontrolní činnosti SEI
Program Zelená úsporám KBI/OZP Nikola Bílá. Kjótský protokol a emisní kredity  Kjótský protokol nás zavázal snížit v ročním průměru za období 2008 –
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Kotlíkové dotace. Základní podmínky Dle platné legislativy (zákona č. 201/2012 Sb.) nebude možné po roce 2022 provozovat neekologické kotle 1. a 2. emisní.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ.
Dotační program Zelená úsporám Ing. Zbyněk Bouda Energetická Agentura Vysočiny, z.s.p.o.
1. Představení programu Obecné informace 2 Obecné informace o programu NZÚ Segmenty podpory Rodinné domy (2014+) Oblast podpory A - Snižování energetické.
Program Nová zelená úsporám Program MŽP administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR zaměřený na úspory energie a obnovitelné zdroje energie v.
zelená linka: Zkušenosti SFŽP s posuzováním nákladovosti projektů Operačního programu ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Nová zelená úsporám Výroční konference k podpoře snižování energetické náročnosti bytových domů v ČR Praha.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Schválením žádosti projekt nekončí
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Dotační programy zaměřené na podporu EPC
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Schválením žádosti projekt nekončí
Operační program životní prostředí
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Program Nová zelená úsporám
Program Nová zelená úsporám
Energetické úspory pro veřejné budovy s podporou OPŽP
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Program na podporu lesních ekosystémů
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST

Cíle programu Zlepšení stavu životního prostředí snížením emisí skleníkových plynů a emisí znečišťujících látek prostřednictvím snížení energetické náročnosti stávajících rodinných domů, podpory výstavby rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností a efektivního využití zdrojů energie.

O programu • Žadateli o podporu v rámci 1. výzvy jsou vlastníci a stavebníci rodinných domů a to jak fyzické, tak právnické osoby. • Žádosti o dotace jsou přijímány výhradně elektronicky a to na základě časově omezených výzev. Termín spuštění el.příjmu žádostí : • Žádosti je možné podávat před zahájením, v průběhu nebo po ukončení realizace podporovaných opatření, která proběhla po • Finanční prostředky Programu musí být vyčerpány do konce roku • Při realizaci opatření musí být instalovány pouze materiály, výrobky anebo technologie zapsané v Seznamu výrobků a technologií (neplatí pro oblast podpory B) – Pozor ! Neplatí seznam se zelené úsporám I. • Realizaci opatření musí provést pouze osoba uvedená v Seznamu odborných dodavatelů, která splňuje odbornost požadovanou dle druhu podporovaného opatření a další podmínky pro zápis do Seznamu odborných dodavatelů (neplatí pro oblast podpory B).

O programu • Rodinný dům je stavba pro bydlení, ve které více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé rodinné bydlení a je k tomuto účelu určena, v níž jsou nejvýše tři samostatné byty a má nejvýše dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží a podkroví; rodinným domem se nerozumí jiné stavby, např. určené pro rodinnou rekreaci nebo průmyslové stavby, a to ani v případě, že zde má žadatel trvalé bydliště. • Podporu v rámci Programu lze čerpat pouze na rodinné domy, jejichž celková energeticky vztažná plocha po realizaci podporovaných opatření nepřesáhne 350 m2.

Oblasti podpory • A. Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů • B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností • C. Efektivní využití zdrojů energie • D. Podpora na přípravu a zajištění realizace podporovaných opatření • E. Bonus za kombinaci vybraných opatření

Oblasti podpory - A

Oblasti podpory - B

Oblasti podpory - C

Oblasti podpory - D

Evidence žádostí

„Jak na to“ • Najděte si odborníka, který vám zpracuje odborný posudek • Projednejte stavební záměr s příslušným stavebním úřadem • Ve spolupráci se zpracovatelem odborného posudku vyplňte krycí list technických parametrů • Vyplňte elektronickou žádost o podporu • Doručte Fondu žádost o podporu včetně povinných příloh v listinné podobě • Kontrola žádosti Fondem • Rozhodnutí o poskytnutí podpory • Zajistěte si odborný technický dozor stavebníka • Zvolte si konkrétní materiály, výrobky a jejich dodavatele • Zrealizujte opatření a doložte fondu řádné ukončení realizace • Smlouva o poskytnutí podpory • Výplata dotace

Důležité • Podpora v oblasti A může být poskytnuta pouze pro rodinné domy, které byly schváleny k užívání před • Rozhodnutí o poskytnutí podpory je účinné 12 měsíců v oblasti podpory A a B, 6 měsíců v oblasti C • Jsou stanoveny maximální měrné způsobilé výdaje pro oblast podpory A – Výměna výplní stavebních otvorů = Kč/m2 bez DPH ( nelze zařadit vnitřní nebo venkovní zastínění, vnitřní parapety, sítě proti hmyzu) • Zahájení příjmu žádostí I výzvy: v 10 hod • Ukončení příjmu žádostí: vyčerpáním financí, nejpozději • Žadatelům z povodněmi postižených oblastí se u všech podoblastí podpory zvyšuje míra podpory z celkových způsobilých výdajů o 20 %. • Pro oblast podpory B není nutné používat výrobky ze seznamu schválených výrobků a technologií