Inovace vzdělávání na školách zaměřených na ochranu osob a majetku Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.07/02.0097 Zahájení a ukončení: 11. 12. 2009 - 31. 10.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Environmentální výchova pro základní školu
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Představení zajímavých projektů OPVK
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Environmentální výchova a
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Environmentální výchova v zemědělských a zahradnických školách CZ.1.07/1.1.00/ Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Rámcové a školní vzdělávací programy
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Polytechnické vzdělávání v praxi
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Transkript prezentace:

Inovace vzdělávání na školách zaměřených na ochranu osob a majetku Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.07/ Zahájení a ukončení:

Organizace projektu: - řešitel projektu (příjemce): Střední škola ochrany osob a majetku s.r.o. (Karviná) (Karviná) - partneři: Střední škola ochrany osob a majetku s.r.o. Ostrava (Ostrava) (Ostrava) MINISTERSTVO VNITRA MINISTERSTVO VNITRA VŠB-Technická univerzita Ostrava

Cíle projektu: 1.Tvorba vzdělávacích modulů, které pomohou žákům široce rozvinout jejich odborné a profesní znalosti a dovednosti v oblasti: -Práva, bezpečnosti, kriminologie a kriminalistiky -Vzdělávání a komunikace v cizím jazyce -Přírodovědné vzdělávání -Informační a komunikační technologie 2.Implementace moderních výukových metod do vzdělávání žáků pro rozvoj odborných kompetencí 3.Usnadnění přechodu žáka do dalšího vzdělávacího stupně nebo zaměstnání (spolupráce s praxí) 4.Proškolení cílových skupin 5.Vytvoření moderních učebních opor v rozsahu text, digitální podoba s prvky e-learningu, videa a animace

Struktura projektu: - realizace projektu v rámci 5 klíčových aktivit (01-05) -01-Zavádění nových výukových metod, modulace výukového systému vedoucí k rozvoji klíčových (odborných) kompetencí žáků-oblast Právo -Střední škola ochrany osob a majetku s.r.o. (Karviná+Ostrava), MINISTERSTVO VNITRA -02-Zavádění vyučovacích metod zvyšujících kvalitu výuky cizích jazyků -Střední škola ochrany osob a majetku s.r.o. (Karviná+Ostrava) -03-Rozvoj znalostí, schopností a dovedností žáků ve vzdělávání s důrazem na environmentální oblast -Střední škola ochrany osob a majetku s.r.o. (Karviná+Ostrava) -04-Rozvoj znalostí, schopností a dovedností žáků ve vzdělávání s důrazem na informační a komunikační technologie -Střední škola ochrany osob a majetku s.r.o. (Karviná+Ostrava), VŠB-TUO -05-Spolupráce institucí počátečního vzdělávání s aktéry na trhu práce -Střední škola ochrany osob a majetku s.r.o. (Karviná+Ostrava), MINISTERSTVO VNITRA

Rámcová témata klíčových aktivit: 01-Modul: Právo, bezpečnost, kriminologie a kriminalistika a)Oblast práva: Ústavní právo, Občanské právo, Obchodní, Pracovní a Trestní právo. b)Oblast bezpečnosti: organizační struktura a činnost Dopravní policie, Cizinecké a Pohraniční policie, Zkvalitnění střelecké přípravy žáků. c)Oblast kriminologie a kriminalistiky: kriminologický výzkum, fenomenologie kriminality, etiologie kriminality, osobnost pachatele, kontrola a prevence kriminality, trestní represe apod. Inovace 5 předmětů: Základy práva, Bezpečnostní příprava, Kriminalistika, Kriminologie a Penologie

Rámcová témata klíčových aktivit: 02-Modul: Vzdělávání a komunikace v cizím jazyce a)Řečové dovednosti: receptivní a produktivní dovednosti (sluchové a zrakové, ústní a písemné včetně interaktivní ústní a písemné) b)Jazykové prostředky: výslovnost, slovní zásoba, gramatika a pravopis. c)Komunikační a tématické okruhy: Intenzivní využívání multimediálních výukových programů a internetu. Zpracování metodických postupů a realizace případových studií jako inovace systému vzdělávání cizích jazyků.

Rámcová témata klíčových aktivit: 03-Modul: Přírodovědné vzdělávání a)Ekologie: základní ekologické pojmy, ekologické faktory prostředí, potravní řetězce, koloběh látek v přírodě a tok energie, typy krajiny. b)Člověk a životní prostředí: vzájemné vztahy mezi člověkem a životním prostředím, dopady činnosti člověka na životní prostředí, přírodní zdroje energie a surovin, odpady, globální problémy, ochrana přírody a krajiny, nástroje společnosti na ochranu životního prostředí, zásady udržitelného zdroje. c)Základy biologie: vznik a vývoj života na Zemi, vlastnosti živých soustav, typy buněk, rozmanitost organismů a jejich charakteristiky, dědičnost a proměnlivost, biologie člověka, zdraví, nemoc. Využívání multimediálních výukových programů a internetu. Zpracování metodických postupů a realizace případových studií jako inovace systému přírodovědného vzdělání.

Rámcová témata klíčových aktivit: 04-Modul: Informační a komunikační technologie Modul bude zaměřen na oblasti: a)Práce s počítačem, operačním systémem (SW, HW, základní a aplikované programové vybavení) b)Práce se standardním aplikačním programovým vybavením (tabul. Procesorem, databáze, grafika apod). c)Práce na lokální oblasti sítí, elektronická komunikace, komunikační a přenosové možnosti internetu (počítačové sítě, server, pracovní stanice, připojení k síti, vyžití ICT v praxi). Využívání multimediálních výukových programů a internetu. Zpracování metodických postupů a realizace případových studií. Vytvořen webový portál, který bude sloužit k rozvoji vzdělávání.

Rámcová témata klíčových aktivit: 05- Spolupráce a exkurze Seznámení žáků s reálnými podmínkami panujícími na trhu práce především v sektoru ozbrojených složek státu (Policie ČR a Armády ČR) jako budoucích potencionálních zaměstnavatelů. Formou exkurzí se budou moci přesvědčit o budoucích pracovních podmínkách a seznámit se s požadavky, které budou na ně v budoucnu kladeny. Oblasti: 1. Navázání partnerství škol s institucí Policie ČR. 2. Podpora účasti zaměstnavatelů na odborném vzdělávání. 3. Organizace motivačních exkurzí

Výstupy z klíčových aktivit: Vytvoření odpovídající úrovně právního povědomí žáka a schopnost lépe aplikovat právní normy, rovněž seznámení žáků s právní úpravou činností a úkolů bezpečnostních sborů zejména pak Policie ČR. Tvorba učebních opor v rozsahu text, dig. Podoba s prvky e-learningu, videa a animace Zvýšení komunikační dovednosti, efektivnější práce s cizojazyčným textem včetně odborného textu a zkvalitnění práce s informacemi v cizím jazyce, včetně internetu, slovníků a příručkami.Tvorba učebních opor v rozsahu text, dig. Podoba s prvky e-learningu, videa a animace Využívání přírodovědeckých poznatků v profesním i občanském životě ve všech situacích, logické uvažování, analyzování, řešení přírodovědeckých problémů, porozumění základních ekologických souvislostí, posouzení chemických látek z hlediska nebezpečnosti apod. Tvorba učebních opor v rozsahu text, dig. Podoba s prvky e-learningu, videa a animace Získání kompetencí s prostředky informačních a komunikačních technologií, porozumění používání operačního systému, kancelářských SW a aplikačním programovým vybavením. Tvorba učebních opor v rozsahu text, dig. Podoba s prvky e-learningu, videa a animace Vytvoření úzké kooperace a partnerství mezi institucí počátečního vzdělávání a institucí na trhu práce, zainteresování zaměstnavatelů instituce na odborném vzdělávání.

Harmonogram projektu:

Logo projektu