Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/54.0031 Projekt určený gastro oborům.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/54.0031 Projekt určený gastro oborům."— Transkript prezentace:

1 PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/54.0031 Projekt určený gastro oborům

2 Základní informace o projektu Zahájení projektu: 1. 9. 2014 Ukončení projektu: 31. 7. 2015 Nefinanční partnerství

3 Aktéři projektu Příjemce dotace Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu Kladská 1, 787 01 Šumperk Partneři projektu Střední škola Bohumín a další střední školy Moravskoslezského a Olomouckého kraje se zaměřením na gastronomii, cestovní ruch a potravinářství

4 Cíle projektu Cílem projektu je rozvoj vzdělávání v oblasti gastronomie, hotelnictví, turismu a souvisejících služeb prostřednictvím spolupráce s aktéry na trhu práce a zavádění inovovaných metod spolupráce.

5 Dílčí cíle projektu Dílčími cíli jsou:  ověření konceptu domácí mobility,  sdílení příkladů dobré praxe,  mentoring praktického vyučování,  podnikatelské aktivity žáků.

6 Cílová skupina Cílovou skupinou jsou žáci oborů skupiny Gastronomie, hotelnictví a turismus a Potravinářství partnerských škol Moravskoslezského a Olomouckého kraje.

7 Přínos pro cílovou skupinu Hlavním přínosem je zefektivnění předávání a osvojení praktických kompetencí, které budou moci žáci uplatnit v zaměstnání, popř. v podnikatelské sféře. Žáci dosáhnou vyšší konkurenceschopnosti při dalším vzdělávání, ale hlavně při hledání vhodných pracovních míst.

8 Popis klíčových aktivit Klíčová aktivita 01 DOMÁCÍ MOBILITA  bude realizována formou týdenní výměnné stáže žáků do partnerské školy a jejího školního zařízení pro praktické vyučování,  proběhnou dvě kola této výměny.

9 Popis klíčových aktivit Klíčová aktivita 02 MENTORING PRAKTICKÉHO VYUČOVÁNÍ  na realizaci praktického vzdělávání se budou podílet odborníci z praxe a budou tím rozšiřovat o své poznatky a zkušenosti z profesního života náplň praktického vyučování na školách.

10 Popis klíčových aktivit Klíčová aktivita 03 STUDENTSKÉ MINIPODNIKY  žáci si založí studentské minipodniky, které budou provozovat ekonomickou činnost s důrazem na rozvoj podnikavosti v oblasti cestovního ruchu a služeb,  žáci si ověří v reálném tržním prostředí své organizační a řídící schopnosti při výrobní, obchodní a odbytové činnosti.


Stáhnout ppt "PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/54.0031 Projekt určený gastro oborům."

Podobné prezentace


Reklamy Google