Vývoj komiksu Lenka pham 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 (asi 1250 – 24. srpna 1290)  nejvýznamn ě jší p ř edstavitel krumlovské v ě tve č eského šlechtického rodu Vítkovc ů  druhorozený syn Budivoje z Krumlova.
Advertisements

Základní škola Krátká 676 v Klášterci nad Oh ř í ud ě luje DIPLOM Jan ě Zr ů stkové za 1. místo ve školním kole Olympiády z č eského jazyka Mgr. Jana Dimunová.
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
POP ART Daniela Kubáňová.
POP ART.
Komiks Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Letošní spá č i – Jarda, Honza, Markétka, Martinka, Standa, Št ě pán, Jirka a Martin. Najdete vet ř elce? (já to nejsem )
Kamenická Stráň.
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
ŽIVOT NA VESNICÍCH Projekt Vzdělání pro konkurenceschopnost
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_OSVZ_ZSVa Ro č ník: I. Vzdělávací oblast: Společenskovědní.
Skoro denn ě dostávám od svých p ř átel maily. Jsou rozli č né. N ě které krati č ké, jen tak pro informaci, nebo upozorn ě ní, ale také n ě které,
Chci vám ř íci - DĚKUJI ! Za všechny ty v ě ci, o které jsem sice nikdy nežádal,
ˇ (H2O).  Voda je velmi č astým nám ě tem v um ě ní. Vyskytuje se tém ěř ve všech um ě leckých sférách….a ť u ž se jedná o fotografii, obrazy, hudbu.
Název školy: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/
III/2 7.A XV Dějepis Leonardo da Vinci, renesance, malby, vynálezy VII. ročník Mgr. Ladislav Hrdina Leonardo da Vinci.
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Tento digitální u č ební materiál (DUM) vznikl na základ ě ř ešení projektu OPVK, registra č ní č íslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu.
Počátky, historie, význam a smysl
-Dalším hr ů zostrašným místem je práv ě „uli č ka smrti“ -Pro č zrovna „uli č ka smrti“? -Šlo o to, ž e z podzemní místnosti vyšla nap ř. č ty řč.
Design.
Hinduismus Daniela Roreitnerová.
Impresionismus.
Ondřej Sekora ( – ) autor: Kateřina Marková.
Spisovatelé dětské literatury
Komiks pro děti Kamila Bartošová
Kreslení hrdinové FANTASTICKÁ ČTYŘKA X-MEN BATMAN KAPITÁN AMERIKA HULK
ZŠ Řevnice Školní Řevnice
KOMIKS výtvarné možnosti. Rychlé šípy kultovní komiks Jaroslava Foglara, na kresbě se postupně podíleli Jan Fischer, Marko Čermák, Václav Junek, Bohumír.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Základní škola a mate ř ská škola Doma ž lice, Msgre B. Staška 232, p ř ísp ě vková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_28_Karel.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
POP ART Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malí ř ská esence 20. století Č íslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_18 Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ / Název.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Tematická oblast Iniciála, iluminace Datum vytvoření Ročník 2. ročník osmiletého gymnázia nebo 7. ročník ZŠ Stručný obsah Student se seznámí.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Co je renesance? Co znamená slovo renesance? Kde se zrodilo? Do jakého období spadá? Slovo pochází z italštiny a znamená „znovuzrození“ „obnovení“ Kolébkou.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Č íslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Výsledky, důsledky, možnosti vývoje
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Anotace Materiál obsahuje prezentaci nejstarších českých pověstí. Slouží jako doprovodný materiál o nejstarších událostech v pověstech. Je možné využít.
Portrét podle Jan van Eycka
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
ŠABLONA III/2 Literatura 8. ročník Test osobností „ KDO TO JE. “Mgr. L
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_11_ČJ SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI_Ondřej Sekora Číslo projektu:
KUBISMUS Metelková Surov.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Komiksem proti nudě v chemii
Dalimilova kronika Jak se píše kronika? Fakta X mýty?
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Rozdělení fantastické literatury
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
ŽIVOT ZA VLÁDY PRVNÍCH PŘEMYSLOVCŮ
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Středověká literatura
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Marie Curie Skłodowská Vytvořil V.Pawlas
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Československá republika-demokratický stát
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
Knihtisk.
Nabídka vzdělávacích lekcí pro školy
Transkript prezentace:

Vývoj komiksu Lenka pham 2012

Komiks je umělecké médium, někdy označováno jako „deváté umění“ za sebou chronologicky uspořádány kresby 1 obrázek = panel Krátký komiks (3-4 panelů) = strip (angl. proužek) Comic strip = comics (česky komiks) Rysy a znaky: Užití „bublin” k zobrazení mluvené řeči či myšlenek Karikatury

Historie Starověk - již ve 2 tisíciletí př. n. l. v Egyptě (nástěnné malby) Ve středověku - krumlovská Liber depictus, Pařížské zlomky Dalimilovy kroniky, tapisérie z Bayeux 15. Století (knihtisk) - Utrpení svatého Erasma William Hogarth Série obrazů Dráha prostitutky (1731) a Dráha zhýralce Egypt Avengers

Část tapisérie z Bayeux 

Ilustrace z Pařížského zlomku Dalimilovy Kroniky

První moderní komiks vyšel v USA 16. 2 První moderní komiks vyšel v USA 16. 2. 1896 „Den zrození komiksu“ Richard Outcault - Žluté dítě (publikován v časopise New York World) O rok později už byli příběhy Žlutého dítěte vydané jako samostatná příloha Sunday Journal za 5 centů. Yellow Kid

V roku 1922 se objevil první specializovaný časopis Comic Monthly (Komiksový měsíčník). V 30. letech vycházelo komiksů víc a více, lidé milovali kreslené příbehy Tarzana od výtvarníka Hala Fostera či Mickey Mousea od Disneyho.

Zlatá éra 1938-1945: Superman a Batman 1933 použil Jerome Siegel poprvé jméno Superman ve svém kresleném příběhu, byla postava ješte zločincem a nic nenasvědčovalo její budoucí oblibě. Siegel z něho později s výtvarníkem Josephom Schusterom udělali hrdinu a to se světu za pár let vyplatilo. Všechny práva prodána za 130$ společnosti DC (Detective Comics) 1940 rádiové zpracování

Mnoho komiksových kreslířů a scenáristů, posílených nebývalou popularitou Supermana, pracovalo na jeho stejně úspěšném konkurentovi. V roku 1939 se v Detective Comics No. 27 objevil Batman. Jeho kreslíř Bob Kane se nechal inspirovat renesančními kresbami létajících strojů od Leonarda da Vinci.

60. a 70. roky – věk nových hrdinů: X-Meni a Spiderman rostoucí popularita sci-fi literatury na přelomu 50. a 60. let (vesmírní vetřelci, roboti a vynálezy) Marvel Comics - zakladatel Martin Goodman - dodnes patří mezi největší komiksové vydavatelství na světě - Ilustrátoři Jack Kirby a Stan Lee 1961 se objevil první sešit Fantastic Four Následoval Hulk a ihned po něm skutečně revoluční X-Meni V roku 1963 se v Amazing Fantasy No. 15 mihl další absolutně nový tip postavy: Spiderman - Captain America, Doctor Strange, Silver Surfer..

Společnosti DC a MARVEL jsou dodnes jedni z nejstarších a největších komiksových nakladatelství.

Česko Ladislav Vlodek Josef Lada – zvířecí hrdinové Ondřej Sekora – Ferda Mravenec, kuře Napipi, pes Rek, kapitán Animuk Jaroslav Foglar a Jan Fischer - Rychlé šípy Čtyřlístek - 1969 a jeho ilustrátorem a prvním autorem je Jaroslav Němeček spisovatelka Ljuba Štíplová Kája Saudek - Pepík-Hipík, Lips Tullian,Muriel a andělé

Japonský komiks - manga vznik po 2. sv. v. z japonštiny = humorné obrázky Originální komiksy se čtou z leva do prava Tištěna jedinou barvou (vyjímka titulní strany) Znaky ve stylu kresby: velké oči rafinované tvary účesů malý a špičatý nos časté používání citoslovcí