Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_11_ČJ SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI_Ondřej Sekora Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_11_ČJ SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI_Ondřej Sekora Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_11_ČJ SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI_Ondřej Sekora Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jarmila Kočandrlová ANOTACE: Určeno žákům 1.stupně ZŠ Žáci se naučí poznávat a pojmenovat ilustrace O. Sekory Obsahuje osmisměrku, odkaz na videa – pohádku vybere učitel podle svého uvážení.

2 Ondřej Sekora Spisovatel, novinář, kreslíř, grafik, ilustrátor, karikaturista a entomolog. Psal a ilustroval hlavně knihy pro děti. Vytvořil figurku Ferdy Mravence a Brouka Pytlíka. Jeho příběhy spojují zábavu i poučení.

3 Ferda Mravenec je sympatický mravenec, který vystupuje v knihách Ondřeje Sekory . Ferda je vždy optimisticky naladěný chlapík s červenou puntíkovanou mašlí kolem krku. Je nebojácný, chytrý a vynalézavý, vždy si ví rady. Ferdova postava se poprvé objevila v roce 1933 na stránkách Lidových novin, kdy začaly vycházet kreslené Příhody Ferdy Mravence. Později následovaly další díly: Ferda Mravenec v cizích službách, Ferda bude vojákem a mnoho dalších.

4 V N K Š S CH V VESELÝ NEBOJÁCNÝ KAMARÁDSKÝ ŠIKOVNÝ SYMPATICKÝ CHYTRÝ
JAKÝ JE FERDA? Klikni na písmeno. V VESELÝ N NEBOJÁCNÝ K KAMARÁDSKÝ Š ŠIKOVNÝ S SYMPATICKÝ CH CHYTRÝ V VYNALÉZAVÝ

5 KDO JSOU FERDOVI KAMARÁDI?
Beruška Brouk Pytlík

6

7 Znáte knihy o Ferdovi?

8 Jaký je Ferdův kamarád Brouk Pytlík? CH CHLUBIVÝ NEŠIKOVNÝ N K KAMARÁDSKÝ D DOBROSRDEČNÝ

9 Knihy Ondřeje Sekory: Ferda Mravenec Ferda Mravenec v cizích službách
Ferda v mraveništi Ferdův slabikář Trampoty brouka Pytlíka Malířské kousky brouka Pytlíka Brouk Pytlík Ferda cvičí mraveniště Kuře Napipi a jeho přátelé Kronika města Kocourkova O zlém brouku Bramborouku Čmelák Aninka Malované počasí Uprchlík na ptačím stromě (oceněna na Světové výstavě EXPO '58 v Bruselu)

10 Znáš nějakou popletenou příhodu z Kocourkova?

11 K O C U R V A N Š E B M D F W Ř I Í Ž P Á J S L T Y
Najdeš 10 slov? K O C U R V A N Š E B M D F W Ř I Í Ž P Á J S L T Y

12 K O C U R V A N Š E B M D F W Ř I Í Ž P Á J S L T Y
NAŠLI JSTE VŠECHNA SLOVA? Kocourkov, Beruška, Ferda, knížka, Napipi, Sekora, Pytlík, kamarád, Ondřej, Aninka K O C U R V A N Š E B M D F W Ř I Í Ž P Á J S L T Y

13 ZA ODMĚNU POHÁDKA : VIDEA: O velikonočním vajíčku 25 min
Ferda v mraveništi min

14 ZDROJE: OBRÁZKY: http://knihy.abz.cz/obchod/autor-sekora-ondrej-sekora
sekora/?q=kronika%20m%C4%9Bsta%20kocourkova#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=link&utm_ campaign=lista VIDEO:


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_11_ČJ SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI_Ondřej Sekora Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google