Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární ochrana v obcích
Advertisements

... základní informace úvodní snímek E.z. BOL / H / 008
Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Financování JSDHO neinvestiční dotace
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Požární ochrana v obcích
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Dokumentace k zajištění BOZP
Požární ochrana v obcích
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Jednotky požární ochrany
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Zpracoval : Josef Dvořák – SDH Bystřice
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Plk. Ing. Štefan Hrtús Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje ředitel odboru OPŘ a KIS Program : organizační struktura oddělení KOPIS ( včetně TCTV 112.
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Úloha Hasičského záchranného sboru ČR při likvidaci havárií
Taktické cvičení Hospoda pod Borovicí, Svatý Jiří konané dne
ŘÁD VÝKONU SLUŽBY v jednotkách JSDHO
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Být velitelem neznamená být diktátorem. Velitelem se nestává ten, kdo umí nejlépe křičet, ale ten kdo umí nejlépe poradit, pomoci, pochopit Velitel družstva.
plk. Ing. Pavel Dekret HZS Zlínského kraje ředitel odboru IZS a služeb
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
Jednotky požární ochrany
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Administrativní náležitosti zřizování JSDHO
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Záchranné a likvidační práce a evakuace historicky cenných materiálů
JEDNOTKY SBORU DOBROVOLNÝCH HASIČŮ JSDH
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
DOTACE PRO JEDNOTKY SDH OBCÍ Zabezpečuje MV – GŘ HZS ČR ze státního rozpočtu v rámci rozpočtové kapitoly MV. Úsek IZS a OŘ HZS Libereckého kraje plk. Mgr.
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje březen 2009.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
SH ČMS, Ústřední odborná rada prevence1 Požární ochrana v obcích Základní informace pro starosty obcí o povinnostech na úseku zajišťování úkolů požární.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Zdolávání mimořádných událostí Oznámení o uložení nebo nálezu výbušniny nebo výbušného systému STČ – 03/IZS.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Změny ve sledování a evidování úkolů JPO v operačním a organizačním řízení ZOČ – zprávy o činnosti.
Odborná příprava JSDHO Z měny v roce 2014 mjr. Ing. Jan Kolář HZS Plzeňského kraje, ÚO Plzeň, únor 2014.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Interní předpisy hotelu
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Požární ochrana v obcích
Řád výkonu služby v jednotkách HZS podniků, SDH obcí a SDH podniků
Jednotky požární ochrany
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Služby poskytované HZS kraje pro jednotky PO zřizované obcemi
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
Transkript prezentace:

Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK

Proč? K odlišení 2 základních činností JPO dle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů: zásah (plnění základních úkolů jednotek PO dle § 70), ostatní činnosti jednotky PO (zejména poskytování pohotovostních a jiných služeb nebo prací - § 97).

Zásahy: Jedná se o události, kde jednotka PO provádí činnosti dle § 70 (hašení požárů, záchranné práce, úkoly v oblasti ochrany obyvatelstva) k omezení bezprostředního působení rizik vzniklých mimořádných událostí, které byly prováděny v příslušném stupni poplachu, výjezd jednotky byl uskutečněn, v časovém limitu výjezdu jednotky PO dle § 11 vyhlášky č. 247/2001 Sb. Vypisuje se (D)ZOZ.

Ostatní činnosti JPO: Evidence poskytování pohotovostních a jiných služeb nebo prací (§ 97 zákona č. 133/1985 Sb.), které jsou zpravidla předem ohlášeny a dohodnuty a následně ve vhodném/domluveném termínu plánovitě plněny. Události, u kterých není bezprostřední ohrožení, nebo jednotka PO provádí činnosti k předcházení vzniku potenciálního ohrožení. Vypisuje se ZOČ (zpráva o činnosti).

Postup při řešení ostatních činností: Dojednání ostatní činnosti se zřizovatelem JSDHo. Telefonické ohlášení ostatní činnosti (starostou obce, VJ nebo zástupcem VJ) na KOPIS HZS JMK. JPO vyjíždí bez vyhlášení poplachu (nebude spuštěn JSVV a nebudou odeslány výjezdové SMS) v minimálním početním stavu 1+3, vč. všech OOPP (možnosti povolání k emergentní MU prostřednictvím KOPIS HZS JMK). Omezení radioprovozu s KOPIS HZS JMK na nezbytně nutné informace (výjezd JPO, příjezd na místo, odjezd a návrat na základnu)  důležité pro nezahlcování radiové sítě. Vypsání a archivace ZOČ.

Za ostatní činnosti se považuje: likvidace obtížného hmyzu (neakutní), požární asistence, zprůchodnění kanalizace, odstranění stromů (neakutní), odstranění nánosů bláta z komunikace, doplňování a dovoz vody (např. do vodojemů), odstranění sněhových převisů a rampouchů (neakutní), služby pro zřizovatele JPO, a další. Zdroj obrázků: www.google.cz

Za ostatní činnosti se nepovažuje: dovoz vody do bazénů či k jiným soukromým účelům, nástřik ledové plochy, organizační zajištění kulturních akcí, činnosti prováděné na stanici v rámci odborné přípravy, a další. Zdroj obrázků: www.google.cz

Evidence ostatních činností: Tištěný formulář (D)ZOZ: v textu na 1. straně formuláře v záhlaví velitel jednotky škrtne slovo „zásahu“ výrazně napíše slovo „činnosti“ a nebude zaškrtávat druhy událostí. Elektronická zadávací verze formuláře (D)ZOZ (ZOZ offline, Port.ALL): V „Popisu typu“ se uvede poznámka „ZOČ”. ZOČ se vypracuje pouze v 1 vyhotovení a uloží se k dokumentaci JPO obdobně jako (D)ZOZ. ZOČ se nezasílá (neexportuje) na HZS kraje.

Vrcholová odpovědnost za správnost evidencí v SSU opravňuje krajského garanta za SSU změnit při kontrole nesprávně provedené zatřídění ostatních činností jednotek PO do zásahů a přidělit příznak ZOČ, a také naopak. Metodika k provádění ostatních činností (v podmínkách JMK) Klikni zde

Děkujeme za pozornost… V případě nejasností se můžete obrátit na příslušníky HZS JMK. vedoucí pracoviště IZSS ÚO +420 950 631 133 bronislav.kocman@firebrno.cz +420 773 562 626 por. Ing. Antonín Bastl +420 950 630 117 antonin.bastl@firebrno.cz +420 725 116 646