Poplatky za vstup do chráněných území

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hřensko.
Advertisements

Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_ Tržní mechanismus.
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Klocperková & Stejskalová
Hledání panenských prostorů OB Zjišťování vlastníků Seminář stavitelů tratí, rozhodčích a trenérů, Želiv 2010 Tomáš Leštínský.
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
Kvalitativní výzkum.
Distribuované ZOS kraje aneb příspěvek k úvahám o možnostech operačního řízení ZZS v rámci kraje MUDr. Ondřej Franěk, ZZS HMP – ÚSZS.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Národní parky České republiky
Irena Opršalová Projektová manažerka.  Základní info o Sluňákovu  Zkušenosti s Národními programy SFŽP  Proč je pro neziskové organizace našeho typu.
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ ČR 8. ročník
Pokud jsi připraven/a, klikni sem
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE_03/A6 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníříjen 2012.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Chráníme přírodu Chráněná území.
Legislativní nástroje v oblasti péče o handicapované živočichy Ing. Jan Šíma Odbor druhové ochrany a implementace mezinárodních závazků Ministerstvo životního.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Národní parky v České republice
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Tržní cílení – hodnocení tržních segmentů
Ochrana přírody – společná věc ? Michaela Pruknerová Agentura ochrany přírody a krajiny ČR RP Správa CHKO Jeseníky.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
CHOVÁNÍ FIREM A TRŽNÍ STRUKTURA
Marketingové prostředí obce
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/
Struktura přednášky Tržní selhání a mikroekonomická politika
Np České švýcarsko.
Nové oddělení cestovního ruchu -Tvorba koncepce rozvoje cestovního ruchu -Navázání na Strategický plán města -Spolupráce s Komisí cestovního ruchu -Spolupráce.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
ZÁSADY TRANSFORMACE ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN Praha,
HISTORY PARK LEDČICE Jaký je účel HISTORY PARKU? Seznamovat návštěvníky s historií naší krajiny, jejích obyvatel a způsobu života od pravěku po středověk.
Právo souhrn pravidel stanovených a vynutitelných státem organizuje a řídí lidské soužití.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí FAREMNÍ PLÁNOVÁNÍ plán péče o farmu Ing. Milan Kouřil DAPHNE ČR –
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Majetkové daně v tržní orientaci a místní správa Professor Bryson Prague June, 2004.
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
Mgr. Z. Flašková, MBA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice
Mgr. Jindřich Láska, s využitím publikace internetových stránek
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_48_NP České Švýcarsko
Assessment centrum.
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
Vybrané nevýhody a rizika
Úvod, základní principy a cíle
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
ŠABLONA 3/2 NÁRODNÍPARKY ČR
AKVIZICE V ZEMĚDĚLSTVÍ
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
VIII. ročník Konference Moravské dopravní fórum
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

Poplatky za vstup do chráněných území

Poplatky za vstup U nás zřídka Důvody: Kritika ze strany návštěvníků Málo soukromých pozemků Právo na volný průchod krajinou Odpor platit za něco, za co nemusím Kritika ze strany návštěvníků

Poplatky za vstup Prachovské skály Macocha Soutěsky Kamenice Pravčická brána SOOS … Neživá příroda (podobnost s jeskyněmi, kde vstupné nikdo nezpochybňuje)

Poplatky za vstup - nevýhody Náklady na zavedení, provozování a kontrolu Čím více vstupů, tím nákladnější či neudržitelnější Zvýšená nespokojenost vedoucí až k vandalismu Morální potřeba diferenciace mezi místními a přespolními je vyžadována místními, ale vzbuzuje závist přespolních

Poplatky za vstup - výhody Prostředky na údržbu a budování cest a turistického vybavení Přehled o počtech návštěvníků podrobně Vzbuzení pocitu, že je návštěvník pod dohledem - lepší chování Možnost předání cílených informací při prodeji vstupenky

Poplatky za vstup - požadavky Vhodné vymezení území (málo vstupních bodů) Dělení zisku mezi spolumajitele pozemků U státních pozemků - proč platit státu víc než daně? Přesto reálné plány MŽP