Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice 7. 6. 2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ informace pro starosty obcí Plzeňského kraje 2011
Advertisements

Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Systém hospodářských opatření pro krizové stavy
Informační systém krizového řízení kraje
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC. ÚVODNÍ USTANOVENÍ  Bezpečnostní rada obce byla zřízena jako koordinační orgán pro přípravu na řešení krizových situací.
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nástroje územního plánování
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ BOLATICE
Taktická a prověřovací cvičení
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Krizové řízení školení starostů obcí v Českých Budějovicích
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
HZS ČR organizace a řízení
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Organizační členění ÚO
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Krizové řízení Ing. Jakub Dostál
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Povinnosti starostů v krizovém řízení a financování JPO SDHO vedoucí oddělení pro zvláštní úkoly, tajemník Krizového štábu Zlínského kraje ing. Karel.
Krizové řízení Seminář.
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Novela krizové legislativy a způsob zpracování krizového plánu ORP
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ Oddělení krizového řízení KRAJSKÝ ÚŘAD KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Wonkova 1142, Hradec Králové.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Řešení mimořádných událostí Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového řízení 1 Školení starostů obcí.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Povodňová ochrana Ing. Eva Valterová odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství tajemník krajské povodňové komise KRAJSKÝ ÚŘAD.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
P O V O D N Ě a O B C E Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů.
Městský úřad Nový Bydžov Povodně Oddělení krizového řízení.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
ÚVOD: Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS (3)
Vodohospodářské aktuality
Informace ze sociální oblasti
Havarijní plán kraje.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Jednotky požární ochrany
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
územního plánování na obcích v roce 2007
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úkoly k zajišťování obrany státu
Integrovaný záchranný systém a jednotky požární ochrany
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC
společensky významných objektů v zónách havarijního plánování
Transkript prezentace:

Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice

Nehledejme otazníky a překážky, ale hledejme cesty k zajištění bezpečnosti území Magistrát města České Budějovice Oddělení krizového řízení Mgr. Petra Kamišová

Obec  Je základním prvkem v systému orgánů krizového řízení, podílí se tak na zajištění bezpečnosti území  Má své úkoly, odpovědnosti a povinnosti při přípravě a řešení krizových situací, uvedené v krizovém zákoně č. 240/2000 Sb., § 21, 21a, 22

Povinnosti obce  Starosta obce zajišťuje připravenost obce na řešení krizových situací, ostatní orgány obce se na tom podílejí (ta připravenost může být: materiální, personální, dokumentační, finanční)  Za tímto účelem může zřídit krizový štáb  Za krizové situace provedení stanovených krizových opatření, a správní úřady a PO, PFO jsou povinny tato opatření splnit (např: dodání prací, materiálu)

Povinnosti obce  Starosta obce plní úkoly stanovené starostou obce ORP, orgány krizového řízení, a dále úkoly stanovené v krizovém plánu ORP  Za krizového stavu zabezpečuje starosta: 1. Varování a informování obyvatel 2. Nařizuje a organizuje evakuaci obyvatel 3. Činnost obce v podmínkách nouzového přežití 4. Další nezbytná opatření k řešení krize

Povinnosti obce  Obecní úřad se podílí na zajištění připravenosti  Poskytuje ORP informace ke zpracování krizového plánu ORP  Za krizového stavu vede evidenci o přechodných změnách pobytu a toto předává na ORP  Plní úkoly stanovené krizovým plánem ORP

Kdo vám může pomoci?  Vámi předem vytvořený krizový štáb obce který bude pro Vás podporou při rozhodování a zvládání krize, nebudete v tom sám/sama. Doporučujeme zřídit i v nejmenších obcích, neboť i tam můžete řešit velký problém!

Kdo vám může pomoci?  Integrovaný záchranný systém – základní i ostatní složky  JPO obce;  právnické a podnikající fyzické osoby v obci (materiál, technika, ubytovací kapacity);  materiál v obci připravený k řešení krizové situace;  nářadí a drobný materiál (nákup, materiál fyzických osob v obci);  dobrovolníci;  charitativní organizace;  materiál a technika Správy státních hmotných rezerv;  pracovní povinnost, pracovní výpomoc;

Komunikace obce a ORP  Formou našich webových stránek budejovice.cz, Město – krizové řízení – informace pro obcewww.c- budejovice.cz Příručky, vzory dokumentace, legislativa, prezentace  SMS Infokanál (rozesílání textových zpráv) bude zprovozněno v průběhu letošního roku

Zajištění přípravy ORP ČB na MU a KS  Školení starostů ve spolupráci s HZS JČK  Shromáždění starostů tajemníkem magistrátu (viz )  Příručka pro starosty obcí (kontakty, postup obce při řešení MU a KS, spolupráce s velitelem zásahu, formuláře, přehled krizových opatření hejtmana)  Formou pořádání cvičení  Individuálními jednáními (se zaměřením na větší obce, s vyšším rizikem)

Spolupráce obce a ORP  Nabízíme pomoc při zpracování dokumentace (pokud vám bude určena zpracovat)  Nabízíme pomoc konzultační v rámci přípravy na MU a KS  Nabízíme pomoc při řešení KS v rámci krizového štábu ORP

Pozvánka na seminář k povodním  Operační program životního prostředí  , 9.30 – 16.00, krajský úřad  Seminář na téma dotace k omezování rizika povodní  Lze financovat: digitalizaci povodňového plánu, zřízení městských informačních systémů, přírodě blízká protipovodňová opatření

Děkuji za pozornost Dotazy?