ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Seminář dne na téma „Náměty, možnosti a zkušenosti v oblasti práce se žáky s SPU a jejich případné využití na 1. a 2.st. ZŠ Tento produkt.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Zákon o obětech trestné činnosti Tisková konference
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Koncept veletrhu pro rok VELETRH PRAGOALARM/PRAGOSEC 2012 zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
VÍTEJTE NA ZUBNÍ PLANETĚ
Oddělení mládeže a sportu
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Nový Prostor po 10 letech v Praze Pražské setkání lidí se zážitkem chudoby , Poslanecká sněmovna PČR.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Seminář pro žadatele – dodatečná výzva Akce 3 CIP EQUAL Seminář pro žadatele o finanční podporu z CIP EQUAL Dodatečná výzva pro Akci 3 CIP.
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Tématické stezky zaměřené na cestovní ruch Stezka řemesel v Livradois-Forez v oblasti Auvergne.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Závěry konference „F armářské trhy - m ódní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum, Praha Záštita: ministr zemědělství.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
ohroženým domácím násilím
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Chráněná ICT pracoviště Deep Všechny ideály nepotřebují jen křídla, ale i místo odkud by mohly vzlétnout.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Praktické rady ke komunitárním programům Michal Kadera, CEBRE Jihlava, 18. prosince
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
59. mezinárodní strojírenský veletrh
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
BSE České Budějovice o. s.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
18 let zkušeností s mezinárodním osvojením
Sociálně aktivizační služby
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE ČESKÁ ABILYMPIJSKÁ ASOCIACE

Akce  Putovní expozice soutěžních výrobků z abilympiád  Uspořádání 5. světové abilympiády v Praze v roce 2000  Zajištění účasti českého reprezentačního týmu na 6. mezinárodní abilympiádě v Indii v roce 2003  Podíl na odstranění bariér na pardubickém hlavním vlakovém nádraží  Demonstrace na podporu požadavků zdravotně postižených lidí v oblasti sociálních služeb  Konference úřadů práce o zaměstnávání osob se ZPS  Spoluúčast na podání ústavní stížnosti zaměřené na diskriminaci zdravotně postižených dětí

Aktivity  Národní abilympiády  Abilympijský zpravodaj  Rozhlasový pořad zaměřený na různé aspekty života zdravotně postižených lidí  Zážitkový seminář „Společnou cestou“  Patronát nad dětskou národní abilympiádou

Dlouhodobé projekty  Podporované zaměstnávání  Evidence architektonických bariér a snaha o jejich odstranění

Poděkování Děkujeme za pozornost a ujišťujeme Vás, že se na nás můžete s důvěrou obracet se všemi připomínkami, dotazy a problémy ohledně bezbariérovosti.

Kontakty: Sídlo sdružení: Česká abilympijská asociace, Pospíšilovo nám. 1693, Pardubice Korespondenční adresa: Česká abilympijská asociace, Rokycanova 2654, Pardubice Telefon, fax:  : , fax: , , webové stránky:

Konec prezentace Ukončení prezentace: Nové spuštění prezentace:

Národní abilympiáda  oficiální organizátor národních abilympiád, významných soutěží pracovních schopností a dovedností zdravotně postižených, uskutečňujících se pod záštitou významných politických osobností,  dějištěm je Salesiánské středisko mládeže v Pardubicích,  každoročně je připraveno průměrně 30 disciplín; z nich se dle projeveného zájmu uskutečňuje přibližně 20,  bohatý doprovodný program.

Putovní expozice výrobků z abilympiád  zajišťování expozic přibližujících zručnost a talent zdravotně postižených lidí,  jde o kolekci zdařilých výrobků a výtvorů soutěžících z národních abilympiád,  výstavy se uskutečnily v Olomouci, Praze, Litoměřicích, Strakonicích, Brně, Uherském Hradišti a Pardubicích,  vhodná propagace českého abilympijského hnutí.

Patronát nad dětskou národní abilympiádou  první soutěžní přehlídku pro zdravotně postižené děti uspořádala Asociace v rámci národní abilympiády v letech 1999 a 2001,  od roku 2002 svěřeno pořádání abilympiády Jedličkovu ústavu a školám v Praze,  na 5. světové abilympiádě v Praze soutěžilo 20 dětí, které si rozebraly 6 zlatých, 9 stříbrných a 4 bronzové medaile,  6. mezinárodní abilympiády v Indii se zúčastnily 4 děti z naší republiky, které vybojovaly 1 zlatou a 1 stříbrnou medaili.

Rozhlasové pořady  jsou zaměřené na různé aspekty života zdravotně postižených lidí,  zhruba dvacetiminutový blok je připravovaný 6x za rok ve spolupráci s Českým rozhlasem Pardubice,  vystupují zajímaví hosté například:  ředitel Hamzovy odborné léčebny v Luži-Košumberku,  zástupkyně Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých,  témata: reforma sociálních služeb, abilympijské hnutí a jeho partneři, odstraňování stavebních bariér, zajímavé noviny a časopisy, podporované zaměstnávání...

Podporované zaměstnávání  v prosinci roku 2002 založena speciální agentura,  prosazování podporovaného zaměstnávání pro osoby znevýhodněné na otevřeném trhu práce v Pardubicích a blízkém okolí,  projekt finančně podporuje: •sdružení Rytmus z projektu „Equal – iniciativa Evropské unie zaměřená na předcházení diskriminaci a nerovnostem v zaměstnání“, •Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR,  služby využilo do konce ledna 2004: •více než 60 lidí se změněnou pracovní schopností, •dlouhodobější odborná pomoc byla poskytnuta 30 lidem, •pro 7 osob se podařilo najít zaměstnání.

Abilympijský zpravodaj  vydavatelem je Česká abilympijská asociace,  vychází 5x ročně v nákladu několik tisíc výtisků a všem odběratelům je zasílán zdarma,  tematické okruhy: •informace týkající se života zdravotně postižených lidí, •abilympijské hnutí v České republice i v zahraničí, •zaměstnávání osob se změněnou pracovní schopností, •závažné legislativní nedostatky, •upoutávky na zajímavé knihy, •medailónky činorodých osobností, •profily humanitárních organizací, •pozvánky na rekondiční pobyty a společenské akce.

Zážitkový seminář „Společnou cestou“  se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých připravuje Asociace zážitkový seminář „Společnou cestou“,  zdraví účastníci na něm mohou poznat pocity zdravotně postižených lidí v modelových situacích běžného života.