Koněvova 18, , Ústí nad Labem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Krabičky – výrobní družstvo.
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Seminář TRANSITION – DRUHÁ KARIÉRA
SOCIÁLNÍ EKONOMIKA SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
2 Palomino  Sociální podnik Palomino je nová služba zřízená Diakonií ČCE – střediskem ve Valašském Meziříčí.  Cílem sociálního podniku je, kromě poskytování.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Principy sociálního podnikání
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Motivační seminář Opava Východiska a zkušenosti pro vzdělávání pro sociální podnikání Karel Rychtář SČMVD Praha Tato prezentace je spolufinancována.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Sociální podnikání v Moravskoslezském kraji
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Tvorba projektu sociálního podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/ ATRACT CONSULTING.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Jak se pozná sociální podnik
Společenská odpovědnost organizací
Konference Programu Iniciativy Společenství EQUAL: „Od teorie k praxi – úspěšné příběhy“ Národní tematická síť - NTS Skupina C: Posilování sociální ekonomiky,
JAK SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ MŮŽE PODPOŘIT ROZVOJ REGIONŮ Petra Francová a Karel Rychtář Nová ekonomika, o.p.s. Výbor pro regiony RVNNO, Pardubice
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Sociální podnikání Standardy sociálního podnikání.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Podnikatelské modely sociální ekonomiky Mezinárodní vědecká konference Banská Bystrice 29. –
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Struktura podnikatelského plánu
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
Trutnovská zeleň, o.p.s. Mgr. Terezie Mertlíková ředitelka.
Seminář o sociálním podnikání Téma: „Sociální podnikání v sociálně vyloučených lokalitách“ Praha,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Sociální podnikání a jeho potřeby v ČR
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Regionální seminář „sociální podnikání“ v Opavě
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Společensky odpovědného podnikání
Společensky odpovědné podnikání
Skoba s.r.o. Autoři: ZUZANA HAVELKOVÁ, Katedra pastorační a sociální práce ETF UK, SAMUEL PLECHÁČEK, Katedra pastorační a sociální.
Ing. Stanislava Správková
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Koněvova 18, 400 01, Ústí nad Labem CF sociální firma s.r.o. Koněvova 18, 400 01, Ústí nad Labem www.cfsocialnifirma.cz

Číslo oblasti podpory 4.3.1 Podpora sociální integrace a sociálních služeb  Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.1.06/30.00068  Název projektu CF_sociální firma Celková výše finanční podpory v Kč 2 438 090,04 Kč Skutečné datum zahájení realizace projektu 01/06/2010 Skutečné datum ukončení realizace projektu 31/05/2012

Realizované aktivity projektu Vzdělávání zaměstnanců a řízení lidských zdrojů (včetně účasti expertů) Realizace marketingových a propagačních aktivit Realizace podnikatelských aktivit vč. pořízení vybavení

CF sociální firma s. r. o. Byla založena jako běžný podnikatelský subjekt, ve kterém jsou však zapojeni lidé se znevýhodněním (zdravotně postižení ad.). CF sociální firma veřejně deklaruje svůj závazek poskytovat těmto lidem důstojné zaměstnání, své zisky přerozdělovat ve prospěch obecně prospěšných cílů (podpora služeb sociálního charakteru). Její cíle nejsou jen ekonomické, ale i sociální (podpora služeb sociálního charakteru, společenská odpovědnost) a environmentální (ekologicky šetrné chování). CF sociální firma s. r. o. byla založena dvěma zakladateli: Fokus Ústí nad Labem, o. s. a Centrum komunitní práce, o. s. v roce 2009. Je oficiálně prvním takovým podnikem v Ústí nad Labem.

Sociální podnikání Sociální podnikání jsou podnikatelské aktivity prospívající společnosti a životnímu prostředí. Hraje důležitou roli v místním rozvoji a často vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním, sociálním nebo kulturním znevýhodněním. Zisk je z větší části použit pro další rozvoj sociálního podniku. Pro sociální podnik je stejně důležité dosahování zisku i zvýšení veřejného prospěchu.

CF sociální firma se hlásí k: naplňování základních principů sociální ekonomiky rozvíjejících se v České republice chartě sociální ekonomiky (Déclaration finale, 2002. CEP-CMAF) standardům sociální firmy (Fokus Praha) Je postavena mj. na dobrovolném a otevřeném členství, demokratickém řízení a maximálním zapojení všech pracovníků, na principech solidarity a zodpovědnosti.

CF sociální firma obraty: CF sociální firma s.r.o. má 11 zaměstnanců – 3 zdraví a 8 znevýhodněných (zdravotně) + 2 jednatele firmy Roky: Obraty: 2010 1.274.000,- Kč 2011 2.721.421,- Kč 2012 (předpoklad) 1.400.000,- Kč

Jako své základní služby zákazníkům nabízí: Údržba veřejné zeleně a prostranství Ekozahradnické práce permakulturního charakteru Služby úklidové a hodinový manžel

Údržba veřejné zeleně a prostranství 1. údržba zeleně 2. úklid sněhu – převážně ruční 3. rizikové kácení stromů, bezpečnostní řezy 4. správa hřišť 5. revitalizace veřejných míst

Ekozahradnické práce permakulturního charakteru údržba soukromých zahrad zakládání zahrad a permakulturních pozemků výsadba arboristické práce stromolezeckou technikou doplňky zahradní architektury (jezírka, pergoly, altány) pěstování bylinek a jejich prodej kompostování a využívání bioodpadu štěpkování

Služby hodinového manžela Manuální činnost mužského charakteru (řemeslník) opravy drobnější instalace montáže, sestavení, přidělání malování stěhování

Manuální činnost ženského charakteru (hospodyňka) - všechny typy úklidů (domácnosti, haly a veřejné prostory, práce pro vlastníky bytových fondů) praní žehlení zalévání květin vaření

Další činnosti úklid domu péče o zahradu a soukromou zeleň zednické práce náročnější instalační práce (voda, elektro) péče o domácí mazlíčky úklid panelových domů půjčovna nářadí a vybavení

V roce 2010 získala CF sociální firma s. r. o V roce 2010 získala CF sociální firma s.r.o. finanční podporu z Evropského sociálního fondu – podpora sociálního podnikání. Děkuji za pozornost. Jednatel firmy - Michal Polesný a Bc. Martin Lán Telefon: 603879688 telefon: 731495422 Email: polesny@cfsocialnifirma.cz lan@cfsocialnifirma.cz