Rozvoj lidských zdrojů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Znalostní zázemí organizace
Advertisements

TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Management Ing. Jan Pivoňka.
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
HISTORICKÝ VÝVOJ 1900 Výrobková normalizace, vojenský průmysl
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Školení zaměstnanců Kvalita, environment a BOZP
Profil HR poradce a školitele
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Inovace procesu kontinuálního zlepšování
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
SKILLS Pracovní hodnocení zaměstnanců
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Podniková ekonomika Personální činnost.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
Systém managementu jakosti QMS
Přední evropský výrobce automobilových klimatizačních jednotek a jejich součástí Denso Manufacturing Czech s.r.o. Systém vzdělávání.
Pohled zhora. Z čeho vycházíme... Jedinou konstantou dneška je změna Změna musí být řízená Změny musí být dosaženo efektivně Projektů je kolem nás mnoho.
Marketing Návrh výrobku Vývoj, konstrukce Příprava výroby Zásobování Výroba Montáž, kompletace Prodej Poprodejní služby měření, zkoušky, testy konkurenčních.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Koučování – nejúčinnější způsob zvyšování kompetencí manažerů
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Prosperita organizace
LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
Definice managementu.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
BSC - Metoda Balanced Scorecard
POŽADAVKY NA SYSTÉM MANAGEMENTU – VOLBA STANDARDŮ
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
aneb Assessment Centre a Development Centre
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
Vybrané manažerské metody: Balanced Scorecard, EFQM
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 1 EMS jako součást Integrovaného povolování a inspekce Rob.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vytváření pracovních míst – jejich analýza a popis
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Ekonomika malých a středních podniků
Job rotace a jiné formy flexibilizace práce
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Rozvoj lidských zdrojů TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Rozvoj lidských zdrojů Potřeba vytvoření komplexního vzdělávacího programu pro nové výrobní struktury 21. století Mgr. Vladimír Zákoucký, personální ředitel Liberec, 11. listopadu 2011

Jablonec / Czech Republic Customers: Key Data: Established: 1952 Joint Venture: 1993 Employees: 1030 Area: 55.000 m² Floorspace: 26.000 m² Turnower : 9.8 bil CZk Products: Quality Ratings and Certifications ISO / TS 16949 Environment Certification: ISO 14001 Jablonec nad Nisou

Komplexní vzdělávací program TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Komplexní vzdělávací program Z historie : Rok 1993 Reengineering 1993 - 1996 Certifikace ISO 9001, VDA 6, QS 9000 1999 ISO 14000 – EMS, Q- ISO TS 16949 1997 Vybudování vzdělávacího střediska Zahájení spolupráce v rámci Leonardo da Vinci s evropskými výrobci a dodavateli automobilového průmyslu na tvorbě nových výukových programů a hledání nových metod a přístupů k rozvoji zaměstnanců 2011 Projekt ESF – „Školení je šance“

Komplexní vzdělávací program TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Komplexní vzdělávací program Celkový počet odškolených hodin v přepočtu na jednoho zaměstnance činí v letošním roce 18 hod. Individuální vzdělávací program pro každého jednotlivce Hlavní oblasti rozvoje : - Vstupní školení a zapracování na nové výroby - Management development - Školení v oblasti kvality a technik zeštíhlení - Kontinuální zlepšování

Vstupní školení TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou 1denní školení - (základní informace o společnosti, o její kultuře, bezpečnosti při práci, principech ochrany životního prostředí, TPM, základny technického minima - funkce brzdy) 1 denní školení - (cíle a nástroje kvality, odpovědnost za kvalitu, požadavky na kontinuální zlepšování - OFI) Zapracování na pracovišti Seznámení napříč firmou (u THP - tzv. kolečko)

Zapracování na nové výroby TRW Automotive Lucas Autobrzdy & Lucas Varity Zapracování na nové výroby Vzdělávací program je šit přímo na míru a koresponduje s požadavky přímo vycházejícími z výroby, s požadavky zákazníků a rovněž s potřebami rozvoje našich pracovníků. Zaškolování trvá 20 dní 5 dní - Základní informace o společnosti - Kvalita výroby a TQ nástroje - Štíhlá výroba a související nástroje - Provozní dokonalost - její nástroje 15 denní zaškolení - on-the-job training - 1 + 1(facilitátor) Zodpovědné osoby : - interní lektoři a facilitátoři - mistři a vedoucí modulů - buňkaři a kolegové z montážních linek

Management development TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Management development NAŠE FILOSOFIE Všechny vzdělávací aktivity zaměřujeme na rozvoj současných manažerských dovedností, na rozvoj jejich osobnosti, budování jejich image a povýšení jejich výkonnosti v krátkodobém i dlouhodobém měřítku. Systematická příprava a rozvoj manažerů pro dnes neexistující procesy a příprava na dnes neznámé funkce.

Kontinuální zlepšování TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Kontinuální zlepšování V této části sledujeme veškerá zlepšení i růst každého jednotlivce Příslušné vzdělávací aktivity korespondují s obchodními cíly společnosti, potřebami procesů, které zajišťují efektivní růst a rozvoj společnosti jako celku ale i rozvoj jednotlivců s přihlédnutím k plánování jejich kariéry

Kontinuální zlepšování TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Kontinuální zlepšování Project management Týmová práce Zeštíhlování výroby a související aktivity (TPM, KAIZEN, OEE, OHE, 5S atd.….) Prodejní dovednosti Prezentační dovednosti E-learning Jazyky Finance pro ne finančníky Změny v českém právu

Kontinuální zlepšování TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Kontinuální zlepšování Multiprofesní týmy - Propojení teorie a praxe společně s propojením zkušeností a dovedností výrobních dělníků a odborných pracovníků Prezentace dosažených cílů - na konci každého workshopu organizujeme krátkou prezentaci , kde všichni účastníci vzdělávací aktivity mají možnost prezentovat managementu nejen získané dovednosti, dosažené výsledky, ale prezentovat i sami sebe, což považujeme za součást rozvoje každé osobnosti.

Účinnost školení a zvyšování kvality TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Účinnost školení a zvyšování kvality Naše motto : Jediné, co je konstantní, je změna Všechny vzdělávací aktivity korespondují s tímto mottem. Tím neustále zabezpečujeme konkurenční výhodu naší pracovní síly, která je flexibilní, kreativní, inovační a mobilní. Přidělení našich kolegů pro různé evropské pobočky TRW jsou toho dobrým příkladem.

Účinnost školení a zvyšování kvality TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Účinnost školení a zvyšování kvality Účinnost školení Zvyšování úrovně a kvality Hodnocení výkonnosti a Diskuse - lektor versus školení rozvoje všech našich zaměstnanců zaměstnanci Znalostní testy Hodnocení spokojenosti se školením 36O % hodnocení Průzkum atmosféry

Ukazatelé úspěšnosti TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou - chuť a zájem o školení - nové výroby (nový business přišel díky vysoce kvalifikovaným dělníků a schopnému managementu) - štíhlé aktivity (lean production) - zvyšování produktivity - snížení fluktuace a nemocnosti - snížení režijních nákladů i obrátky zásob

Vzdělávání v TRW Automotive Czech Jablonec nad Nisou Vzdělávání v TRW Automotive Czech Manažerské dovednosti Koučování Aplikace E-learning Self -Management Projektové řízení Personální rozvoj Jazyky Týmová práce Zapracování Workshopy-Štíhlá výroba Zpětná vazba Hodnocení Individuální plány Provázanost napříč firmou Business cíle Filosofie Strategie