STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU INFORMACE O REALIZACI PROJEKTU ADAPTABILNÍ ŠKOLY POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 STŘEDNÍ ŠKOLA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Kariérové poradenství
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Vstup absolventů středních škol na trh práce
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Analýza a popis pracovního místa
Přijímací řízení pro školní rok 2014/15 Osmileté studium.
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Při vzdělávání dospělých vychází naše škola z Programů profesního vzdělávání dospělých,
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Didaktické prostředky
Iva Vodáková – DURABO Vydavatelství a tisk Na Stráni Čelákovice Založeno roku 1991.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Environmentální výchova a
1 Úvod do modulu: Evaluace distančního vzdělávání Miroslava Dvořáková Olomouc 2007 akademie distančního vzdělávání.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
PaedDr. Jana Škrabánková, Ph.D.
Závěry ze semináře k problematice strukturovaného studia učitelství KONFERENCE „STRUKTUROVANÉ STUDIUM UČITELSTVÍ“ v Srní.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Nezkrácený název projektu: Systém hodnocení vzdělávacího programu v mechatronice na VOŠ v prostupnosti k technickým VŠ Příjemce podpory: Vyšší odborná.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Pedagogické zásady. 1. Zásada cílevědomosti Znamená: - jasně stanovit cíle - cíle zdůvodnit a motivovat - přiměřeně cíle objasnit - důležitá je i aktivní.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Didaktické prostředky
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Škola jako partner firmy
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
za akademický rok 2015/2016 Hana Kolářová proděkanka LF UP
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Setkání kariérových poradců
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Transkript prezentace:

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

INFORMACE O REALIZACI PROJEKTU ADAPTABILNÍ ŠKOLY POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Od je výuka na naší škole organizována podle projektu kraje Vysočina Adaptabilní školy – počáteční vzdělávání. Realizace projektu přináší významné změny v obsahu a organizaci výuky. Výuka společného odborného základu Obsah vzdělávání v 1. ročníku má univerzální charakter a je zaměřen na to, aby žáci měli možnost získat širší přehled o strojírenských, metalurgických a elektrotechnických oborech a tím získat čas a dostatek informací pro definitivní rozhodnutí o své budoucí profesní orientaci. ORGANIZACE VÝUKY V 1. ROČNÍKU STUDIA

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Obsah výuky umožňuje úplnou vzájemnou prostupnost mezi učebními a studijními obory i mezi různými obory studia. Při koncipování výuky společného odborného základu se vycházelo z učebních dokumentů jednotlivých oborů studia. Do prvního ročníku bylo soustředěno nejen učivo, které bylo v jednotlivých oborech zařazeno v různých obdobích studia (např. strojní obrábění), ale také učivo, jehož znalost je pro jednotlivé profese důležitá (např. elektrotechnika, zpracování dřeva a nekovových materiálů). ORGANIZACE VÝUKY V 1. ROČNÍKU STUDIA

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Učivo odborného výcviku a technologie v 1. ročníku je složeno z postupně absolvovaných modulů: •ruční zpracování kovů •provádění základních zámečnických a montážní prací •ruční zpracování dřeva a plastů •provádění základních elektromontážních prací •moduly strojního obrábění • vrtání • soustružení • frézování ORGANIZACE VÝUKY V 1. ROČNÍKU STUDIA

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Žák je přijat ke studiu určitého konkrétního oboru a tuto volbu škola plně respektuje. Během 1. ročníku však má možnost posoudit, zda jeho volba byla správná a v případě zájmu bude mít možnost bez problémů přestoupit do jiného oboru. Od 2. ročníku se studium již specializuje podle konkrétního odborného zaměření. ORGANIZACE VÝUKY V 1. ROČNÍKU STUDIA

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

REALIZACE PROJEKTU ADAPTABILNÍ ŠKOLY – POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Nejvýznamnější aktivitou projektu je výuka společného základu odborných vědomostí v 1. ročníku. Naše škola začala tento záměr realizovat od ve všech studijních a učebních oborech, které v 1. ročníku vyučuje. V organizaci i v obsahu výuky došlo k výrazným změnám. Aby bylo možné výsledky výchovně vzdělávací práce objektivně vyhodnotit a předcházet případným problémům, je nutné provádět průběžná hodnocení dosažených výsledků.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU REALIZACE PROJEKTU ADAPTABILNÍ ŠKOLY – POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Aby hodnocení výsledků výchovně vzdělávací práce mělo s ohledem na příliš krátkou dobu od začátku školního roku potřebnou vypovídající hodnotu, bylo rozhodnuto získat požadované informace dvěma způsoby : 1. Hodnocení jednotlivých žáků provedené pedagogickými pracovníky 2. Získání názorů na dosavadní průběh studia od žáků 1. ročníku a od jejich rodičů

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU REALIZACE PROJEKTU ADAPTABILNÍ ŠKOLY – POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 1.Hodnocení žáků provedené pedagogickými pracovníky : Výuka společného oborového základu zcela mění charakter přípravy v 1. ročníku studia. Proto je nutné podrobně vyhodnocovat, do jaké míry výchovně vzdělávací práce naplňuje stanovené cíle. Hodnocení žáků prováděli společně třídní učitelé a učitelé odborného výcviku. V průběhu 1. pololetí školního roku byla provedena ve třech termínech – říjen, prosinec a leden. Výsledky byly projednány na pedagogických radách a na třídních schůzkách s rodiči.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU REALIZACE PROJEKTU ADAPTABILNÍ ŠKOLY – POČÁTEČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 2. Názory žáků 1. ročníkuna dosavadní průběh studia : 2. Názory žáků 1. ročníku na dosavadní průběh studia : Pro hodnocení byly zpracovány dotazníky, ve kterých se žáci anonymně vyjadřovali k dosavadnímu průběhu studia. Dotazníky byly žákům předány dne Při posuzování získaných údajů je nutné brát v úvahu : • v otázkách nebyly zjišťovány důvody, proč má žák určitý názor na dosavadní průběh studia • odpovědi zaměřené na oblibu předmětů jsou značně ovlivněny zkušenostmi ze základní školy

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Celkový počet žáků 1. ročníku154 Počet dotazovaných žáků celkem137 • v učebních oborech44 • ve studijních oborech93 • ve strojírenských oborech75 • v metalurgických oborech24 • v elektrotechnických oborech38 VYHODNOCENÍ NÁZORŮ ŽÁKŮ

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

OBLIBA VYUČOVACÍCH PŘEDMĚTŮ Činitelů, na základě kterých označují žáci předmět za oblíbený nebo neoblíbený je celá řada. Oblibu předmětů proto není možné jednoduše srovnávat s prací vyučujících, což vyplývá i z celkové spokojenosti žáků s dosavadním průběhem studia a s jeho celkovou náročností. Při podrobném prostudování výsledků se nabízí závěr, že žákům příliš nevyhovují předměty, ve kterých jsou kladeny nároky na logické myšlení, představivost a schopnost zařadit získané poznatky do souvislostí.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

PRŮZKUM PROVEDENÝ V PROSINCI 2007 Dne byl proveden v pořadí již druhý průzkum mezi žáky 1. ročníku. Jeho cílem bylo zjistit názory žáků na studium na naší škole a jeho dosavadní průběh. Pro žáky byly připraveny dotazníky, ve kterých se anonymně vyjadřovali k problematice studia a výuky. Celkově se průzkumu zúčastnilo 136 žáků. Další anonymní průzkum byl proveden dne mezi rodiči žáků 1. ročníku s podobnými cíli, které sledoval průzkum mezi žáky. Této akce se zúčastnilo 93 rodičů.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU NÁZORY ŽÁKŮ 1. ROČNÍKU

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU POROVNÁNÍ NÁZORŮ ŽÁKŮ A RODIČŮ

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU POROVNÁNÍ NÁZORŮ ŽÁKŮ A RODIČŮ

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU POROVNÁNÍ NÁZORŮ ŽÁKŮ A RODIČŮ

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU POROVNÁNÍ NÁZORŮ ŽÁKŮ A RODIČŮ

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU POROVNÁNÍ NÁZORŮ ŽÁKŮ A RODIČŮ

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU ZÁVĚRY PROVEDENÉHO PRŮZKUMU Cílem hodnocení žáků pedagogickými pracovníky a průzkumu provedeného mezi žáky bylo posoudit dosavadní výsledky výchovně vzdělávací práce školy při nové organizaci výuky 1. ročníku podle projektu Adaptabilní školy – počáteční vzdělávání. Dalším úkolem bylo získat informace o žácích, kteří mohou mít při studiu různé prospěchové nebo kázeňské problémy. Můžeme konstatovat, že názory pedagogických pracovníků i žáků se většinou shodují a vzájemně doplňují.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU ZÁVĚRY PROVEDENÉHO PRŮZKUMU Převážná většina žáků má ke studiu kladný přístup, studium splňuje jejich představy, jeho náročnost je přiměřená a většina žáků se s požadavky dokáže vyrovnat. Údaje o prospěchu a o počtech žáků, kteří mají studijní problémy, je nutné považovat s ohledem na krátkou dobu od začátku školního roku pouze za orientační. Většina žáků zastává názor, že rozšířená výuka odborného základu má pro ně zřejmě přínos.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU ZÁVĚRY PROVEDENÉHO PRŮZKUMU Kladně lze hodnotit i vztahy v jednotlivých třídních kolektivech i skutečnost, že pouze malý počet žáků negativně ovlivňuje spolužáky. Rovněž počet žáků, kteří vyžadují individuální přístup nebo podrobnější sledování je poměrně malý. Celkově můžeme konstatovat, že dosavadní výsledky výchovně vzdělávací práce školy v 1. ročníku odpovídají stanoveným cílům a jsou vytvořeny předpoklady k úspěšnému průběhu studia všech žáků 1. ročníku.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SOUVISLÁ ODBORNÁ PRAXE ŽÁKŮ 4. ROČNÍKU Jedním z cílů projektu kraje Vysočina Adaptabilní školy – počáteční vzdělávání bylo zavedení souvislé odborné praxe žáků posledních ročníků na provozních pracovištích firem. Naše škola, která se aktivně podílela na přípravě tohoto projektu, připisuje odborné praxi velký význam. Žáci mají v reálných podmínkách možnost ověřit si úroveň svých vědomostí a dovedností. Dále se mohou přesvědčit o vývoji svého oboru i o možnostech praktického uplatnění po skončení studia.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SOUVISLÁ ODBORNÁ PRAXE ŽÁKŮ 4. ROČNÍKU Hlavní zásady pro organizaci odborné praxe lze ve stručnosti charakterizovat takto : • výběr firem, které mají o žáky zájem a jsou připraveny pro souvislou odbornou praxi vytvořit odpovídající podmínky • poučení žáků o organizaci souvislé odborné praxe • zpracování zadání pro praxi – informace o dosud získaných vědomostí a dovedností žáků a požadavky na odborné zaměření praxe (v souladu s podmínkami a možnostmi příslušné firmy)

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SOUVISLÁ ODBORNÁ PRAXE ŽÁKŮ 4. ROČNÍKU • stanovení instruktorů na pracovištích firem a pracovníků školy, kteří budou s instruktory spolupracovat a pravidelně žáky navštěvovat za účelem získání poznatků o průběhu praxe • zjištění poznatků o praxi formou dotazníků zadaných žákům a pracovníkům firem, kteří s žáky pracovali (instruktoři, mistři, vedoucí provozů) • denní záznamy žáků o prováděné práci, hodnocení jejich výsledků a další poznatky, závěrečné vyhodnocení souvislé odborné praxe ze strany žáků

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SOUVISLÁ ODBORNÁ PRAXE ŽÁKŮ 4. ROČNÍKU Počty názorů dle odevzdaných dotazníků : rok 2005žáci 46hodnocení firem 44 rok 2006žáci 73hodnocení firem 73 rok 2007 žáci 63hodnocení firem 63 celkem žáci 182hodnocení firem 180 Z výše uvedeného přehledu je zřejmé, že názory uvedené v dotaznících mají potřebnou vypovídací hodnotu a je možné si z nich vytvořit nejen názor na souvislou odbornou praxi, ale i na úroveň výchovně vzdělávací práce školy v letech 2005 až 2007.

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

SOUVISLÁ ODBORNÁ PRAXE ŽÁKŮ 4. ROČNÍKU S výsledky provozní praxe a s hodnocením našich žáků ze strany firem můžeme být spokojeni. Důležité je i to, že přínos praxe zdůrazňují i žáci. Je zřejmé, že záměr zařadit souvislou praxi ve firmách byl správný a pro naše žáky užitečný. Změna prostředí prospěla především těm, kteří ke studiu nepřistupovali příliš zodpovědně a v reálné praxi byli postaveni do úplně odlišné situace, než na kterou byli zvyklí ze školy. Můžeme konstatovat, že naši žáci se s požadavky souvislé odborné praxe ve firmách úspěšně vyrovnali.

DĚKUJEME ZA POZORNOST STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU