Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou 200 000 Kč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
PREZENTUJÍCÍ JDTMK Jednotná digitální technická mapa kraje Vysočina Jihlava, Krajský úřad Únor 2008.
Strategický plán Městské části Praha-Libuš postup zpracování, výstupy, metody.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
OMC Pracovní expertní skupina
Sociální a komunitní práce v sociálně vyloučených (nejen) romských lokalitách v Karlovarském kraji Romská problematika, zkušenosti z Čech a Slovenska ,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Bílá kniha terciárního vzdělávání stav, otázky a postup RVŠ František Ježek Rada vysokých škol Fakulta aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni.
Irena Opršalová Projektová manažerka.  Základní info o Sluňákovu  Zkušenosti s Národními programy SFŽP  Proč je pro neziskové organizace našeho typu.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
úřad územního plánování
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
PRACOVNÍ SKUPINA pro přírodu a krajinu Valná hromada ČKA,
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Cíle regionální inovační strategie –Být impulsem pro rozvoj potřebných aktivit a iniciovat pilotní projekty v rámci akčního plánu –Zvýšit povědomí o důležitosti.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 17. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
DOBŘÍ(Š) V POZNÁNÍ aneb interaktivní poznání historie, kultury a přírody na Dobříši.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Novinky z IROP.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společné setkání „minitýmů“
soutěž pro SŠ z Libereckého kraje v rámci konání EYOWF 2011
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Změny v soutěži Vesnice roku
Podzimní setkání zástupců CKP 7. listopadu 2017 Hotel Prokopka, Praha
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Klíčové aktivity projektu
I. Setkání se starosty obcí
Potravinářské zbožíznalství
Transkript prezentace:

Projekt uspěl při výběru v programu „Pomáháme lidem zlepšovat místo, kde žijí“ a byl podpořen Nadací VIA a Nadací České spořitelny částkou Kč. Projekt Společně v Dobré Vodě

Cíle projektu ■ obnova tří veřejných prostranství v obci Dobrá Voda ■ zapojení co možná největšího počtu obyvatel Dobré Vody do procesu plánování a samotné obnovy vybraných prostor v obci Dobrá Voda

O jaké prostory jde? ■ prostor před panelovým domem ■ prostru u studny ■ prostor na rozcestí u křížku

Prostor před panelovým domem

Prostor před panelovým domem

Prostor u studny

Prostor na rozcestí u křížku

Prostor na rozcestí u křížku

Jak jsme projekt plánovali ■ v roce 2007 s obyvateli panelového domu v Dobré Vodě – první příprava projektu ■ v roce 2008 s obyvateli Dobré Vody, kteří žijí v rodinných domcích ■ zachovali jsme představu obyvatel panelového domu a přidali představu obyvatel domků na obnovu dalších prostor v obci, Český západ napsal a podal projekt na Nadaci VIA

■ listopad 2008 – účast na dvoudenním vzdělávacím semináři na téma plánování s veřejností ■ prosinec 2008 – setkání s obyvateli Dobré Vody, předání základních informací o projektu, seznámení s konzultantkami a architekt- kou vytvoření pracovního týmu, rozdělení rolí v týmu, prezentace úspěšného projektu z Heršpic Časový plán projektu

■ leden 2009 – účast na jednodenním semináři na téma fundraising ■ leden až duben 2009 – příprava a uspořádání minimálně 2 plánovacích setkání s veřejností, vytvoření podkladů pro architektonické zadání obnovy/výstavby veřejného prostranství ■ únor 2009 – 1. setkání s veřejností – plánování ■ březen 2009 – zpracování projektu architektkou ■ duben 2009 – 2. setkání s veřejností – představení projektu architektkou ■ březen – duben 2009 – účast na jednodenním semináři na téma plánování a příprava vlastní realizace výstavby za účasti dobrovolníků Časový plán projektu

■ duben 2009 – vypracování průběžné zprávy a přehledu čerpání nadačního příspěvku (Český západ) ■ květen – duben 2009 – plánování a příprava výstavby obnovy veřejných prostranství ■ květen – září 2009 – výstavba – velké a menší brigády ■ říjen – listopad 2009 – slavnostní otevření upravených prostranství za účasti partnerů a spolupracujících subjektů ■ leden 2010 – vypracování závěrečné zprávy (případové studie formou „mapy projektu“) a finanční vyúčtování celého projektu (Český západ) ■ únor 2010 – soutěž o nejlepší úpravu veřejného prostranství (pokud vyhrajeme, získáme dalších Kč na pokračování obnovy obce)

…a ještě jednou nejdůležitější informace: ■ Projekt Společně v Dobré Vodě ■ Realizace od listopadu 2008 do listopadu 2009 ■ Získaný grant z Nadace VIA a Nadace České spořitelny Kč ■ Přislíbená podpora Nadace Znovuzrození Kč ■ Získaný konzultant, vzdělávání a architekt ■ Jedinečná možnost uplatnit svoje nápady, společně se domlouvat, společně pracovat a nakonec se radovat z obnovených veřejných prostor v Dobré Vodě

Více informací

Český západ o.s. Dobrá Voda Toužim Telefon: Mobil: Web: IČ: Děkujeme za pozornost.