HARMONOGRAM DALŠÍCH KROKŮ A ŘÍZENÍ EKS CM 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Mgr. Milan Filip vedoucí Odboru strategického rozvoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní ruch Luhačovické Zálesí
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Setkání informačních center Zlínského kraje Kroměříž
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Ing. Ladislav Kryštof Radní Zlínského kraje.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Celostátní síť pro venkov
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE Je nás sedm společných institucí EU. Máme také poradní orgány a další evropské instituce jako sousedy a spolupracovníky.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
EKONOMIKA AKCIOVÁ SPOLEČNOST Ing. Hana Kročová
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
OBLAST 5: KULTURNÍ CESTOVNÍ RUCH A UDRŽITELNÝ ROZVOJ KULTURY Ing. Zdeněk Urbanovský Centrála cestovního ruchu Východní Moravy EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Evropské projekty & management VÝCHODISKA:  Realita vstupu do EU, rozvoj regionů, potřeba posílení dovedností zaměstnanců a organizací, možnost změny.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
EVROPSKÁ UNIE.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Historie vzniku  celostátní všeoborové konference NNO, vznik Stálé komise konference NNO  celostátní všeoborová konference NNO,
Zlínský kraj a podpora cestovního ruchu Ing. Ladislav Kryštof člen Rady ZK pro oblast kultury a cestovního ruchu Vsetín
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
OPPS ČR-PR Rozdíly v programech přeshraniční spolupráce v rámci Cíle 3 realizovaných v MSK a časté chyby Zpracovala: Ing. Markéta Hluchníková.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
ORP a NNO Petr Holý.
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

HARMONOGRAM DALŠÍCH KROKŮ A ŘÍZENÍ EKS CM 25. června 2013 KONFERENCE VELEHRADSKÝ DŮM CYRILA A METODĚJE Mgr. Milan Filip vedoucí Odboru strategického rozvoje kraje

1.VYTVOŘÍT SILNOU SÍŤ PARTNERŮ SPOLUPRACUJÍCÍCH NA ROZVOJI „EVROPSKÉ KULTURNÍ STEZKY SV. CYRILA A METODĚJE“ 2.CERTIFIKOVAT EVROPSKOU KULTURNÍ STEZKU SV. CYRILA A METODĚJE V RÁMCI PROGRAMU „KULTURNÍ STEZKA RADY EVROPY“ ČEHO CHCEME DOSÁHNOUT?

ZALOŽIT MEZINÁRODNÍ ORGANIZACI SDRUŽUJÍCÍ PARTNERY PŘIPRAVIT STRATEGII EVROPSKÉ KULTURNÍ STEZKY SV. CYRILA A METODĚJE K CERTIFIKACI NAPLŇOVAT CÍLE STRATEGIE EVROPSKÉ KULTURNÍ STEZKY SV. CYRILA A METODĚJE PŘEDLOŽIT DOKUMENT: EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE K CERTIFIKACI CO JE POTŘEBA UDĚLAT?

VYTVOŘENÍ SÍTĚ PARTNERŮ  Komunikace s potencionálními partnery ze Slovenska, Makedonie, Řecka, Slovinska, Itálie a Bulharska s cílem prezentovat partnerům EKS CM aktuální informace a připravované akce v rámci EKS CM  Založení zájmového sdružení právnických osob EKS CM KROKY VEDOUCÍ K CERTIFIKACI „KULTURNÍ STEZKY RADY EVROPY“  Zpracované Strategie naplňování cílů pěti oblastí „Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje  Podané 2 projekty na realizaci Poutní stezky sv. Cyrila a Metoděje v rámci programu INTERREG IV A na území Moravy a Slovenska  Projekty realizované v rámci jubilejního roku 2013: oslava 1150 let od příchodu sv. Cyrila a Metoděje CO JSME JIŽ UČINILI?

PROJET „CERTESS“ (INTERREG IVC)  Zpracováno 34 dobrých praxí v oblasti kulturních stezek (Mozartova stezka, Via Francigena, Via Benedicti, Oddysea atd.)  Identifikováno více než 80 řídících a politických nástrojů v oblasti kulturních stezek  Příprava implementačního plánu k Evropské kulturní stezce sv. Cyrila a Metoděje Výstupy budou přístupné partnerům Evropské kulturní stezky sv. Cyrila a Metoděje REALIZOVANÉ PROJEKTY JUBILEA 1150 LET  V rámci projektu Velehrad 2013 se realizuje zejm. na území ČR řada projektů vztahující se k oslavě 1150 let od příchodu sv. Cyrila a Metoděje NAČ NAVÁZAT?

ORGANIZACE EKS C&M  Přistupování nových členů do zájmového sdružení právnických osob  Vytvoření sítě národních koordinátorů CERTIFIKACE EKS C&M  Příprava dokumentů: Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje k certifikaci ve spolupráci s Evropským institutem kulturních stezek  Předložení dokumentů k certifikaci CO DÁL?

MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB ORGANIZACE EKS C&M  Zakladatelé: Zlínský kraj, Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s.  Datum založení: červenec 2013  Předmět činnosti:  Koordinace činností, publicita a marketing v rámci EKS C&M  Rozvoj EKS C&M v rámci pěti oblastí naplňující kritéria certifikace dle Rozhodnutí CM/Res(2007)12 o kulturních stezkách Rady Evropy  Orgány sdružení:  Valná hromada  Předseda  Sekretariát  založeno dle občanského zákoníku České republiky

STRUKTURA ŘÍZENÍ - SCHÉMA

SDRUŽENÍ ROLE V RÁMCI ORGANIZAČNÍ STRUKTURY  Členy Sdružení jsou signatáři smlouvy o sdružení  Každou zemi mimo ČR zapojenou do EKSCM bude reprezentovat jeden signatář  práva a povinnosti členů vyplývají ze stanov sdružení  každou zemi zastupuje tzv. Národní koordinátor  členové sdružení poskytují finanční příspěvky na činnost Sdružení

VALNÁ HROMADA ROLE V RÁMCI ORGANIZAČNÍ STRUKTURY  Nejvyšší orgán sdružení  Pravomoce  Řídí naplňování cílů strategie  Rozhoduje o projektech nad eur a realizovaných více než třemi partnery  Volí a odvolává předsedu  Mění stanovy  Schvaluje členy ve Sdružení  Vydávat vnitřní normy a předpisy  Nastavuje výši členských příspěvků  Rozhoduje o nakládání s majetkem

PŘEDSEDA POPIS ROLÍ V RÁMCI ORGANIZAČNÍ STRUKTURY  Pravomoce předsedy  Řídí zasedání Valné hromady  Reprezentuje sdružení navenek  Předkládá pravidelné zprávy o činnosti sekretariátu příslušné koncepční, a jiné návrhy pro jednání Valné hromady  Předkládat návrhy na přijetí a zrušení členství ve Sdružení  Předseda  čestná, reprezentativní funkce  volen na 2 roky Valnou hromadou  Členové sdružení se v předsednictví střídají.

SEKRETARIÁT POPIS ROLÍ V RÁMCI ORGANIZAČNÍ STRUKTURY  Pravomoce sekretariátu  Realizace rozhodnutí Valné hromady  Svolání a příprava jednání Valné hromady minimálně 2x ročně  Svolání a příprava pracovních jednání Stálého sekretariátu a Národních koordinátorů minimálně 1x ročně  Příprava a projednávání koncepčních materiálů a jiných návrhů souvisejících s činností Sdružení, včetně návrhu rozpočtu a jejich předkládání Valné hromadě  Koordinace, případně realizace projektů pod hlavičkou Sdružení a jejich controlling  Úzká spolupráce informační, koordinační a výkonnou s Národními koordinátory v jednotlivých zemích  Široká komunikace o zapojení do projektu EKSCM ze všech zemí  Garance naplňování podmínek certifikace EKSCM dle programu „Kulturní stezky Rady Evropy“  Koordinuje a řídí hospodářskou činnost Sdružení  Je výkonná, koordinační, administrativní složka sdružení

EKSCM se bude snažit vytvořit vícezdrojové financování, na kterém se budou podílet nejen veřejné subjekty, ale i privátní sektor a ekonomický potenciál vlastní EKSCM MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ORGANIZACE  Výnosy z vlastní hospodářské činnosti (samofinancování)  Crowdfunding  Nadace a dary  Financování z podnikatelského sektoru (sponzoring)  Evropské fondy  Financování z národních úrovní  Financování ze strany nepřímých účastníků Sdružení EKSCM  Podpora regionálních autorit  Členské poplatky Sdružení EKSCM bude pracovat na základě ročního rozpočtu, který schválí Valná hromada a počítá s následujícími zdroji financování:

Děkuji za pozornost. Mgr. Milan Filip Vedoucí Odboru strategického rozvoje kraje