1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
Informace o výsledcích 1. výzvy MAS Vizovicka a Slušovicka, o. s.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Budujeme region se společnou budoucností II Návrh fichí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Region spokojeného života pro všechny
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Dotační příležitosti pro obce JMK
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o vyhlášených výzvách
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů Dotační příležitosti pro obce

CÍLE: • rozvoj venkovského prostoru ČR na bázi trvale udržitelného rozvoje • zlepšení stavu životního prostředí a snížení negativních vlivů intenzivního zemědělského hospodaření • rozvoj podnikání, tvorba nových PM, snížení nezaměstnanosti a posílení sounáležitosti obyvatel venkova • zvýšení kvality života obyvatelstva venkova prostřednictvím zlepšení místního občanského vybavení a služeb v obcích CÍLE: • rozvoj venkovského prostoru ČR na bázi trvale udržitelného rozvoje • zlepšení stavu životního prostředí a snížení negativních vlivů intenzivního zemědělského hospodaření • rozvoj podnikání, tvorba nových PM, snížení nezaměstnanosti a posílení sounáležitosti obyvatel venkova • zvýšení kvality života obyvatelstva venkova prostřednictvím zlepšení místního občanského vybavení a služeb v obcích Program rozvoje venkova

průběžného financování Pro obce je zavedena možnost průběžného financování. Tím se rozumí rozdělení realizace projektu na 2 části a obdržení max. 50% dotace po dokončení poloviny investice. dotaci ve výši až 90 % Na projekty pro obce lze získat dotaci ve výši až 90 % hodnoty celé investice. Termín příjmu žádostí o dotaci pro vybraná opatření: – • – lhůta vázanosti projektu na účel 5 let Vždy platí obecná lhůta vázanosti projektu na účel 5 let.

místních komunikací • budování a obnova místních komunikací III. a IV. třídy sítí technické infrastruktury • budování a obnova sítí technické infrastruktury veřejných prostranství obce • obnova veřejných prostranství obce parkové úpravy • parkové úpravy, nákup a výsadba veřejné zeleně 90 % 90 % ze způsobilých výdajů 5 mil. (20 mil.) Kč min. 50 tis. Kč - max. 5 mil. (20 mil.) Kč Termín příjmu žádostí : – – obyvatel • pro obce do 500 obyvatel • projekt musí být realizován ve veřejném zájmu

stavební obnova a nová výstavba  stavební obnova a nová výstavba v oblasti: • školství • kultury • péče o děti • sportovních a volnočasových aktivit, tělovýchovy • občanské vybavenosti pro veřejnou správu • Aktivity by měly být zaměřeny především na děti % % ze způsobilých výdajů 3 mil. (6 mil.) Kč min. 50 tis. Kč - max. 3 mil. (6 mil.) Kč Termín příjmu žádostí : – – obyvatel • pro obce do 500 obyvatel • podpora pro projekty zakládající i nezakládající veřejnou podporu

památkových budov kulturních objektů • stavební obnova a zhodnocení památkových budov, kulturních objektů a prvků • zajištění stavebně - historických průzkumů (včetně záchranných archeologických průzkumů) • revitalizace historických parků, zahrad, alejí 90 % 90 % ze způsobilých výdajů 200 tis. EUR min. 50 tis. Kč - max. 200 tis. EUR Termín příjmu žádostí : pravděpodobně únor obyvatel • pro obce do 500 obyvatel • požadovaná výše dotace a žadatel respektuje pravidlo "de minimis"

• pořízení lesnické techniky pro údržbu a obnovu cest, stezek a lesních porostů, hrazení bystřin, retenčních nádrží • investice do lesních cest a vodního režimu lesa • výstavba a rekonstrukce lesních cest včetně nájezdů, mostků • meliorace, lesní nádrže 50 % 50 % ze způsobilých výdajů (100% u cest) 200 tis. EUR min. 10 tis. Kč - max. 200 tis. EUR Termín příjmu žádostí : – • lesnická technika pouze pro obce hospodaříci v lesích o výměře min. 3 ha • žadatel respektuje pravidlo "de minimis"

• stálé výstavní expozice a muzea • studie a programy obnovy, využití a regenerace kulturního dědictví venkova • další dotační možnosti jsou i pro podnikatelské subjekty na venkově – podpora zakládání podniků (Mikropodniky do 10 zaměstnanců)

Vaše dotazy? DĚKUJI ZA POZORNOST