Jak uspět ve výběrových řízeních mezinárodních institucí? Přednášející: M. Oleríny, MP Consulting Praha Datum: 14.11.2011.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejné zakázky - pochybení v souvislosti s VZ.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KONICA MINOLTA a veřejné zakázky
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Dopady novely ZVZ na transparentnost veřejných zakázek v ČR Mgr. Martin Kameník, Oživení, o. s. Praha, 1. září 2011.
NedRailways Nabídková řízení ve veřejné dopravě České republiky Pohled zahraničního uchazeče.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nabídka personálních služeb
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 170. Žofínské fórum.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Aktuální trendy při řízení velkých výstavbových projektů
Veřejné zakázky. Právní základ 3 Právní základ - Smlouva o založení Evropského společenství - Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách - Zákon č.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
INVESTICE, INVESTIČNÍ PRÁVO, SMLOUVA O DODÁVCE INVESTIČNÍCH CELKŮ
Personální plán pro podnikatelský plán
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Změny v Pokynech pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v roce 2012.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – Výzva č. 51 Veřejné zakázky v oblasti ICT.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
Výběr dodavatele, veřejné zakázky. Legislativa, informace Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Důležité.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
SETKÁNÍ ZÁSTUPCŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA PŘEROVA SE ZÁSTUPCI PODNIKATELSKÉ VEŘEJNOSTI „NOVELA ZÁKONA č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách “ Odbor: Vnitřní.
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. Jan Sixta Veřejné zakázky od 1.dubna 2012 zásadní změna k lepšímu?
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení Tomáš Mikulecký Oddělení veřejných zakázek Státní fond životního prostředí ČR.
Úřad vlády České republiky Oddělení veřejných zakázek Společensky odpovědné zadávání veřejných zakázek Úřadem vlády ČR Mgr. Zuzana Profousová.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Tisková konference Informační kampaně státu kvalitně a efektivně: „Metodické kuchařky“ pro veřejné zakázky na komunikaci a marketing 2. března 2017.
PRAKTICKÉ ZKUŠENOSTI ZE ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OPŽP
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Veřejné zakázky vybrané kapitoly
Hodnocení ve veřejných zakázkách
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Veřejné zakázky a nejčastější pochybení
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Pochybení při zadávání veřejných zakázek
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Veřejné zakázky Robert Páleník
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Transkript prezentace:

Jak uspět ve výběrových řízeních mezinárodních institucí? Přednášející: M. Oleríny, MP Consulting Praha Datum:

2 Proč nabízet práce a služby mezinárodním institucím? • rapidní pokles zakázek v ČR od privátních investorů, rovněž ve veřejném sektoru pro práce, služby a dodávky materiálů • někdy netransparentní řízení zakázek u nás, včetně losování a pod. • transparentní procesy veřejných zakázek mezinárodních institucí (Public Procurement) • často předem zveřejněná kriteria výběru s bodováním znalostí uchazeče pro služby • jednoznačně jsou preferovány a hodnoceny znalosti a zkušenosti uchazečů na úkor nabídkové ceny • objem prací zadávaných organizacemi UN je 4 miliardy USD, z toho služby tvoří 72 % (údaje r. 2010) • zakázky UNDP ve výši 248 mil. USD na konzultační práce a technickou podporu (2008)

3 Nevýhody výběrových řízení v zahraničí • někdy zdlouhavé procesy výběrového řízení (týdny-měsíce) • nižší ceny za služby, obvykle na denní bázi (WD) • nutná velmi dobrá znalost nabízené problematiky • přísná kriteria výběru uchazečů, jež musí splnit jeden expert • někdy nutná předchozí reference se stejnou institucí • interview pro služby obvyklým řešením pro shortlist uchazeče • znalost několika cizích jazyků výhodou - i když nejsou požadovány • nutný „cit“ pro přiměřené ocenění požadovaných služeb v různých regionech • občas kombinované požadavky na práci v úřadě (home office) a práci v terénu (field) v místě plnění • někdy nekompatibilní rozsah požadovaných služeb zadavatele (např. M&E a technické posouzení projektové dokumentace)

4 Aktivní marketing firem pro výběrová řízení služeb • ověřte si kapacitní možnosti a předpoklady pracovníků ve firmě pro nabízení služeb v zahraničí • prověřte důsledně znalosti jednotlivých členů teamu pro nabízení služeb v zahraničí • sestavte si optimální team pro ideální zakázku • sestavte kriteria a předpoklady členů teamu, jež jsou výjimečné z hlediska požadovaných prací v zahraničí (zkušenost, stáže, reference, jazykové znalosti-AJ, ŠJ, FJ, RJ) a kriticky jej oceňte • prověřte znalost jiné smluvní praxe členů teamu, než je aplikace ZVZ a OZ v praxi (FIDIC, JCT, Unidroit, AIA, DBIA, Uncitral)

5 Aktivní marketing firem pro výběrová řízení služeb • využijte znalosti zkušených expertů, jenž mají se zahraniční praxí (outsourcing) • udělejte kvalifikované rozhodnutí po zemích a sektorech služeb, jenž firma splňuje bez výhrad • vyčleňte pracovníka ve firmě pro pravidelné sledování zakázek mezinárodních institucí • podávejte nabídky opakovaně, včetně vyhodnocení neúspěšných řízení • vytvořte si na základě již podaných nabídek profily požadovaných expertních služeb a cenovou hladinu pro jednotlivé regiony a země (databáze cen)

6 Doporučení pro smlouvy na poskytování služeb agenturám UN • nesrovnávejte zadávací řízení mezinárodní zahraniční instituce s naším ZVZ č. 137/2006 Sb. • pro služby jsou rozdíly zejména z pohledu § 53, 54 ZVZ - kvalifikační předpoklady (základní a profesní) • zcela rozdílný přístup pro hodnocení nabídek uchazečů na služby - tzv. smíšená kriteria - 70 % tvoří technické předpoklady, pouze 30 % cena • nejnižší nabídková cena pro služby se prakticky nevyskytuje • smlouvy jsou na principu tendered contracts (ne negotiated contracts) • připomínky uchazeče ke smlouvám jsou prakticky vyloučeny • pozor na požadovanou strukturu nabídky s ohledem na celkovou cenu (Lump Sum) a všechny vedlejší náklady, vč. DSA

7 Struktura smluv na služby pro agentury UN • obvyklá struktura smluv: krátká smlouva 1-2 stránky • základní příloha: ToR, Financial Proposal (na základě Price Schedule z nabídkového řízení) • další příloha: General Conditions of Contract for The Services of Individual Contractors (ca 4 stránky) • není definováno právo pro případné spory • řešení sporů na principu Amicable Settlement nebo principy UNCITRAL

8 Okruhy vypisovaných služeb pro UN DP (struktura dle web stránek) • Millennium Development Goals - MDG • Democratic Governance • Poverty Reduction • Environment and Energy • Crisis Prevention and Recovery • HIV/AIDS • Women’s Empowerment • Management

9 Nejčastější chyby ve výběrových řízeních na poskytování služeb • podání nekompletní nabídky uchazeče dle ToR • nesplnění kvalifikačních předpokladů a specifikací zadavatele • nesprávné ocenění dle požadované struktury ceny • vysoká nabídková cena (obvykle na báze USD/WD, EUR/WD)

10 Zdroje internetu a výběrových řízení • • • • Literatura • M. Oleríny: Vývoz stavebních prací a tendrová řízení, BertelsmannSpringer, Praha, 2000 • M. Oleríny: Smlouvy a ceny v zahraniční stavební praxi, C.H.Beck, Praha, 2002 • M. Oleríny: Výberové konania v stavebnej praxi, C.H.Beck, Praha, 2010 • M. Oleríny: Zmluvy v stavebnej praxi, C.H.Beck, Praha, vyjde 04/2012 • Vzorová medzinárodná kúpna zmluva MOK, SOPK Bratislava, 2001 • UNIDROIT - zásady medzinárodných obchodných zmlúv, Jura Edition, Bratislava,