Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR Europass: Novinky ve struktuře dokumentů.
Evropský sociální fond v ČR
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Představení Fondu dalšího vzdělávání
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Aktuální uplatnění praktických zkušeností na trhu práce z pohledu FDV
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Konference „Cílené další profesní vzdělávání: konkrétní cíl - konkrétní výsledky“ Brno, FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Evropský sociální fond v ČR
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Dita Slavíková Národní centrum Europass ČR S Europassem se neztratíte.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Cesta k uplatnění na trhu práce
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Ing. Stanislava Správková
Cesta k uplatnění na trhu práce
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 http://fdv.mpsv.cz

Fond dalšího vzdělávání Příspěvková organizace MPSV Hlavní poslání FDV – realizace a koordinace aktivit v oblasti dalšího vzdělávání FDV napomáhá při vytváření vhodných podmínek a prostředí pro rozvoj dalšího vzdělávání Stáže ve firmách – vzdělávání praxí

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Základní informace o projektu: Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ), prioritní osa Aktivní politika trhu práce Rozpočet projektu: 71 189 857 Kč Počet podpořených osob: 840 žáků a studentů Období realizace: 9/2012 – 8/2015 (36 měsíců) Stáže: květen 2013 – červenec 2015

Cíle projektu Přispět ke zvýšení zaměstnanosti a konkurenceschopnosti budoucích absolventů na trhu práce a podpoření jejich individuálního rozvoje Usnadnit navázání kontaktů mezi zaměstnavateli a potenciálními zaměstnanci Umožnit žákům a studentům získat prostřednictvím stáže pracovní návyky a praktické zkušenosti ze svého oboru

Cílová skupina Žáci posledního ročníku středních škol Studenti posledních dvou semestrů vyšších odborných škol a vysokých škol Žáci / studenti prezenčního studia Osoby s trvalým pobytem v ČR Stážista nesmí být OSVČ

Cílová skupina Co uchazeč získá absolvováním stáže? Pracovní zkušenosti v oboru, který studují E-learningový kurz zaměřený na rozvoj tzv. měkkých dovedností Individuální poradenství zaměřené na potřebné dovednosti pro vstup na trh práce (CV, motivační dopis, příprava na výběrový rozhovor) Hrubou hodinovou mzdu 60 Kč

Poskytovatel stáže Kdo může být poskytovatelem? Firmy realizující svoji podnikatelskou činnost na území ČR, které: jsou zapsány v OR (s.r.o., a.s., k.s., v.o.s.) podnikají na základě živnostenského oprávnění či podle zvláštních předpisů Subjekty neziskového sektoru Poskytovatelem nemůže být subjekt veřejného sektoru

Poskytovatel stáže Podmínky poskytování stáže: poskytovatel musí být zřízen min. 1 rok před vypsáním karty stáže zajištění kvalitního mentora z řad zkušených zaměstnanců (popř. statutární orgán) splnění podmínek nařízení Evropské komise týkající se podpory malého rozsahu (režim „de minimis“) http://eagri.cz/public/app/RDM/Portal/Enum/Oblast

Poskytovatel stáže Proč poskytovat stáž? Možnost zaměstnat mladé zájemce o zaměstnání bez mzdových nákladů Příležitost zaškolení možného budoucího pracovníka v případě navázání další spolupráce Částečná refundace mzdy mentora

Délka stáže Od jednoho do tří měsíců (záleží na pracovní náplni a dohodě s firmou, která stáž poskytuje) Počet hodin - minimálně 50, resp. 100 - maximálně 300 Mimoškolní aktivita – student se účastní stáže ve svém volném čase – stáže jsou realizovány nad rámec školního kurikula

Nabídka pracovní pozice Tvorba nabídek pracovních pozic dle konkrétních šablon stáží z projektu Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Obsah nabídky : název pracovní pozice náklady na 1 hodinu stáže pracovní náplň stážisty požadavky na mentora další případné specifické požadavky na poskytovatele

Proces výběru stáže / stážisty www.stazepromlade.cz Registrace do systému SEP Vypsání karty stáže dle nabídky pracovní pozice Přihlášení žáka/studenta ke kartě Pohovor Smlouva o stáži a DPP

Další informace o projektu doplňující informace o projektu naleznete na webových stránkách projektu www.stazepromlade.cz nebo je získáte na emailové adrese stazepromlade@fdv.mpsv.cz

Děkuji Vám za pozornost. Ing. Jakub Hora Konzultant projektu Stáže pro mladé jakub.hora@fdv.mpsv.cz