Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravovaná dokumentace
Advertisements

Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Grantová politika KC Praha. Jana Brežná, KC Praha Co je NNO (NGO): Nestátní nezisková organizace:  právní formou je občanské sdružení, obecně prospěšná.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Cesta ke kvalitě v praxi
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
„Budování rozvojového partnerství za účelem posílení kapacity při plánování a realizaci programů v kraji Vysočina“
Projekt „Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb“. Tyto materiály byly vytvořeny s podporou EU. Názory zde prezentované jsou plně v zodpovědnosti.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Management a rozvoj obcí
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice, Hodnocení MA21 Ing. arch. Marie Petrová Jarní škola NSZM ČR - Litoměřice,
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Úvod do managementu 1. seminář
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
21. října 2009 expozice 21. budovy Zlínského kraje.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Žádost o grant.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Angažovanci Petr Holý - ORR.
Strategie regionu, obce
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Klíčové aktivity projektu
Intenzivní podpora škol
Transkript prezentace:

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život

• Jaro 2010 absolvování vzdělávacího modulu ŠUŽ • vyhlášení výzvy k podávání projektových žádostí • konzultace, zpětné vazby na závěrečné práce účastníků vzdělávacího kurzu ŠUŽ • Do příjem žádostí, uzavření výzvy • – hodnocení krajskou grantovou komisí • hodnocení celostátní grantovou komisí • zasedání celostátní grantové komise • 23. – info vybraným školám • podepsání smluv se školami, oficiální zahájení realizace projektů

Vize a plán udržitelného rozvoje školy v obci POPIS PROCESU A VÝSTUPY PLÁNOVÁNÍ • Průběh plánování: 1. Jakou formou se plánování uskutečnilo? 2. Kdo se ho zúčastnil (charakteristka a počet účatsníků)? Jak byli účastníci osloveni? 3. Popište jak probíhalo (Jaké metody zapojování účastníků byly využity – např. kulaté stoly, plánovací odpoledne, anketa…? O čem se nejvíce diskutovalo? Nejvýraznější názorové rozdíly a shody? Další důležité momenty z průběhu Vašeho plánování? Jeho úspěchy i nedostatky?) • Analýza: 4. Stručná analýza udržitelnosti obce (způsob získání a zpracování – např. SWOT, zdroje; data – např. přehled silných a slabých stránek, hrozeb a příležitostí) 5. Závěry z analýzy • Vize a plán, banka projektů: 6. Vize - Jak by měla Vaše obec vypadat za 10 let? 7. V čem se tento obraz liší od současného stavu? Jaké vidíte nejvýznamnější problémy a potřeby obce. 8. Jaké vidíte možnosti, jak těchto změn dosáhnout? 9. Jakými konkrétními projekty se na těchto změnách může podílet Vaše škola – “banka projektů” Ke každému projektu uveďte stručně – název/téma, cíl, stručná anotace, partneři a jejich možný podíl 10. Výběr prioritního projektu (prioritní projektů k realizaci): Název projektu Proč, kým a jakým procesem byl vybrán tento konkrétní projekt z “banky projektů”?

Kritéria pro posuzování projektů • 1. Pozitivní citelná změna pro místní komunitu v důsledku realizace aktivit, 0 – 2 body • 2. Projekt reaguje na důležitý/významný problém/významnou potřebu v obci, 0 – 2 body • 3. Projekt vychází z širší vize rozvoje obce a popisu a posouzení problémů a potřeb obce, 0 – 2 body • 4. Aktivní zapojení žáků, do vytváření vize, posouzení problémů a potřeb obce a přípravy a realizace projektu, 0 – 2 body

Kritéria pro posuzování projektů • 5. Aktivní zapojení skupin (NNO, učitelé, rodiče, představitelé obce, místní spolky, firmy, široká veřejnost) do vytváření vize, posouzení problémů a potřeb obce a přípravy a realizace projektu, 0 – 2 body • 6. Začlenění do vzdělávacího programu školy, jasně přispívá k vzdělávacím cílům, očekávaným výstupům, je popsána návaznost, jak přispívá k naplňování vzdělávacího programu, 0 – 2 body • 7. Postup řešení a harmonogramu (jasný, přehledný, logický a reálný), 0 – 2 body • 8. Rozpočet (realistický, přiměřený), 0 -2 body • 9. Inovativnost a kreativita přístupu k řešení problému, 0 – 2 body

Co učitel a škola získá • Osvědčení o absolvování DVPP • Certifikát o zapojení do programu Škola pro udržitelný život pro školu na období 3 let • Možnost žádat podporu projektů v dalších kolech programu Škola pro udržitelný život • Možnost účasti na konferencích, seminářích • Metodickou podporu (konzultace, e-learning,…) • Zásobník projektů a rozpracovaný projekt pro další grantová řízení • (po 3 letech možnost aktualizace vize a zásobníku projektů a další pokračování v programu)

Informace a kontakty