INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Poskytování sociálních služeb na základě Smlouvy o zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji v rámci projektu Zajištění dostupnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Pravidla publicity projektu
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Je vás vidět – publicita projektu květen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Modernizace přístrojového vybavení pro posílení prevence nozokomiálních nákaz na oddělení CS FN Brno Brno :00 Projekt „Modernizace přístrojového.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat Mgr. Lukáš Frantál.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Závěrečná konference k projektu
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
PUBLICITA PROJEKTU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení centra komplexní onkologické péče Nemocnice Jihlava“je spolufinancován.
ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení KC Nemocnice Jihlava“je spolufinancován Evropskou unií z Evropského.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
Vendula Hanzalová Publicita grantových projektů OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
1 Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat Mgr. Kateřina Dohnalová Mgr. Jan Orel Ing. Petr Šústal.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
PUBLICITA Cíl Evropská územní spolupráce Rakousko - ČR Písek,
PUBLICITA NENÍ FORMALITA Olomouc, 30. září NA CO NEZAPOMENOUT Logo ROP Střední Morava Symbol EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
GENEZE PŘÍPRAVY PROJEKTU IOP EU
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Publicita v projektech
Realizace projektu aneb jakých chyb se vyvarovat
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR Oblast intervence 3.1 Služby v oblasti sociální integrace aktivita a) investiční podpora procesu a zavádění jednotného přístupu v transformaci pobytových zařízení sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb Praha 2. září 2011 Ing. Ludmila Kostelníková

Harmonogram publicity 0. Fáze – psaní projektu V Benefitu uvést povinné informační a propagační aktivity (na záložce publicita), souhlas se zveřejnění v seznamu příjemců, náklady (jedná se o způsobilé výdaje). I. Fáze – přípravná fáze - vyhlásit výběrové řízení na dodavatele publicity II. Fáze – realizace projektu (až po schválení Registrace akce) velkoplošný reklamní panel v místě a době realizace projektu označení hmotných výstupů projektu označení dokumentů, které jsou spojené s realizací projektu.

Harmonogram - pokračování III. Fáze – udržitelnost výsledků Nahrazení velkoplošného reklamního panelu stálou vysvětlující tabulkou. Pozn. uchovávat veškeré doklady související s propagací pro potřeby kontroly po dobu 10-ti let od Závěrečného vyhodnocení akce. (Fotografie velkoplošného reklamního panelu, vzorek vytištěného inzerátu, printscreen webových stránek, fotografie propagačních předmětů…)

Velkoplošný reklamní panel Kdy: V době realizace Za jakých podmínek: U projektů s podporou více než 500.000 EUR (cca 12 mil. Kč) a který spočíval ve financování infrastruktury nebo stavebních prací. Kde: V místě realizace Jak: Velkoplošný reklamní panel o minimální velikosti 2x2 m Náležitosti: Symbol EU – vlajka EU* Symbol IOP Symbol MPSV „Evropskou unie“* „Evropský fond pro regionální rozvoj“* „Šance pro Váš rozvoj“* Název projektu * Musí zabírat minimálně 25 % celkové plochy

Označení hmotných výstupů Za jakých podmínek: V případě podpory z IOP menší než 500.000,- EUR (cca 12 mil. Kč) Příklad: Propagační předměty Náležitosti: Symbol EU - Vlajka EU@ Symbol IOP Symbol MPSV „Evropská unie“@ - informace o finanční účasti „Evropský fond pro regionální rozvoj“ - informace o finanční účasti „Šance pro Váš rozvoj“ @ minimální publicita na malých propagačních předmětech

Označení dokumentů, které jsou spojené s realizací projektu Kdy: od okamžiku schválení Registrace akce Co: všechny dokumenty spojené s realizaci projektu Náležitosti: Symbol EU – vlajka Symbol IOP „Evropská unie“- informace o podpoře „Evropský fond pro regionální rozvoj“ - informace o podpoře „Šance pro Váš rozvoj“

Vysvětlující tabulka (pamětní deska) Kdy: Nejpozději do 6 měsíců po ukončení realizace projektu, který spočíval v nákupu hmotného předmětu nebo financování infrastruktury Kde: V místě realizace projektu Co: Pamětní deska velikosti 300 x 400mm Jak: Materiál trvalé hodnoty (kov), Symbol EU - vlajka EU* Symbol IOP Symbol MPSV „Evropská unie“* „Evropský fond pro regionální rozvoj“* „Šance pro Váš rozvoj“* Název projektu a slovo „projekt“ * Musí zabírat minimálně 25 % celkové plochy

Na co si dát pozor Nezapomenout na publicitu Černobílý tisk: Nelze barevný text s logem vytisknout černobíle (vlajka EU má jinou barevnou a černobílou variantu) Velikost loga: Loga jiná než EU, IOP (např. loga kraje apod.) nesmí být větší. Pořadí log: Symboly EU a IOP jako první: v pořadí logo IOP poté logo EU, poté další loga. Tištěné informace: povinné informace uvádět na první stránce Viditelné: symboly musí být vždy uvedeny na viditelném místě

Publicita musí obsahovat vždy: Symbol EU - vlajka Symbol IOP Symbol MPSV "Evropská unie" - informace o finanční účasti "Evropský fond pro regionální rozvoj" - informace o finanční účasti "Šance pro Váš rozvoj“ Odlišnosti v publicitě: Bilboard – navíc název projektu Pamětní deska – navíc název projektu a slovo „projekt“ Tiskové zprávy – název projektu, ke kterému se vztahují

Děkuji za pozornost Ing. Ludmila Kostelníková oddělení realizace programů - sociální integrace a služby  odbor implementace fondů EU Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR tel.: 221 922 890 e-mail: Ludmila.kostelnikova@mpsv.cz