Integrované plány rozvoje města Plzně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Sportovní centrum pro mládež v areálu ZŠ Vrchlického a Sokolovská Námět projektu IPRM : - Atraktivní a kvalitní život v Liberci - Rozvoj infrastruktury.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Představení města v urbánním rozměru Mgr. Jan Mareš, primátor
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Možnosti využití ROP SZ k rozvoji regionálních pólů růstu na příkladu města Ústí nad Labem Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
ČSOB EU CENTRUM REM Autumn 2006 ČSOB EU CENTRUM.
Co je a co není IPRM Mgr. Petr Pelcl
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Technologické platformy a dopravní výzkum
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
I T I Plzeňské metropolitní oblasti
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
KAMPUS Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Transkript prezentace:

Integrované plány rozvoje města Plzně 2007 - 2013

Postup přípravy IPRM Příprava Město Plzeň má dva integrované plány: 2007 metodiky MMR Město Plzeň má dva integrované plány: Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 Plzeň – Univerzitní město 2015 IPRM schváleny orgány města srpen 2008 Smlouvy o realizaci IPRM leden 2009

Metodika pro IPRM IPRM definováno podrobně metodiky MMR a pokyny ROP JZ velmi podrobné, často byrokratické, v průběhu realizace se ukazují nedostatky časté projednávání změn a velkou administrativní náročnost (např. podrobný rozpočet na 5 let ) Město, nositel IPRM, smluvně zavázáno k plnění cílů IPRM v obou částech IPRM přímo dotované z ROP JZ nezávazné části dotované z TOPů

Zkušenosti z realizace IPRM IPRM jediný koordinačním mechanismem pro intervence ROP Jihozápad a tematických operačních programů. Implementace IPRM zlepšila strategické plánování a řízení ve městě Realizace IPRM přináší významný multiplikační efekt, který mobilizuje jak veřejné, tak soukromé zdroje IPRM přispívá také k prohloubení spolupráce mezi subjekty veřejné správy, podnikatelským a neziskového sektorem i dalšími relevantních partnery včetně veřejnosti.

IPRM Plzeň – Univerzitní město ScienceZone Plzeň

IPRM Plzeň – Univerzitní město ScienceZone Plzeň Smlouva o realizaci IPRM alokuje 10,9 mil. EUR pro Plzeň Cílem IRPM je zlepšit podmínky pro znalostní ekonomiku a stimulovat trvale udržitelný rozvoj města a regionu IPRM byl koncipován jako tematický, ale současně obsahuje i zónový princip, protože dílčí projekty jsou situovány převážně do jihozápadní části města „Borská pole“, kde se nachází areál ZČU a území připravovaná městem pro investice do výzkumu a vývoje Hlavním partnerem města je ZČU v Plzni, která se stala jednou z nejúspěšnějších univerzit z hlediska získaných prostředků z OP VaVpI, které umožní zásadní dobudování areálu univerzity.

Trolejbusová trať Borská pole Hlavním cílem předkládaného projektu bylo zlepšení dopravní obslužnosti jihozápadního kvadrantu města. Dosavadní nedostatečné napojení Borských polí na páteřní síť MHD degradovalo toto území z hlediska jeho rozvojového potenciálu. Podpora výstavby trolejbusové trati byla nejen podporou městské hromadné dopravy jako takové, ale především podporou ekologicky šetrné formy dopravy.

Plzeňský vědecko-technologický park, II. a III. etapa Vybudování špičkového vědeckého a výzkumného pracoviště, dotace z OPPI, stavební část zajistí město, technologickou část partneři IPRM (Centrum výzkumu Řež, ZČU, BIC Plzeň, PVTP).

Partnerské projekty IPRM IPRM dále obsahuje projekty partnerů, kteří žádají o dotace z tematických operačních programů - OPVK, VaVpI, OPPI Jedná se o projekty, které jsou v tzv. nezávazné části IPRM, označují se jako „projekty pod čarou, dostávají 10% bonifikaci při hodnocení) Hlavním partnerem je ZČU - 170 projektů Lékařské fakulta UK v Plzni - 60 projektů z OPVK, 2 velké investiční projekty z VaVpI – nový kampus pod názvem „UniMeC – Univerzitní medicínské centrum““ a regionální výzkumné centrum „Biomedicínské centrum“ Regionální technické muzeum „Techmania“ Centrum výzkumu Řež – velký projekt „Udržitelná energetika“, náklady 2,4 mld. CZK

Projekty ZČU dotované z VaVpI NTIS – Nové technologie pro informační společnost, projekt s dotací 1 mld. CZK zařazený do prioritní osy 1 OP VaVpI - evropská centra excelence Regionální výzkumná centra CENTEM Centrum nových technologií a materiálů RICE Regionální inovační centrum elektrotechniky RTI Regionální technický institut Celkový objem získaných dotací z VaVpI je 2,9 mld. CZK

Generel ZČU - Bory

IPRM Plzeň-Evropské hlavní město kultury 2015

IPRM Plzeň-Evropské hlavní město kultury 2015 Smlouva o realizaci IPRM zajišťuje pro město rezervování finanční alokace ve výši 15 mil. EUR Cílem IRPM je posílit dlouhodobou konkurenceschopnost města jako ekonomického centra s vyspělým a sofistikovaným kulturním a společenským životem zároveň odstranit nedostatky v kulturní, sportovní a volnočasové nabídce IPRM byl koncipován jako tematický, soustředěný na doplnění infrastruktury pro kulturu a volný čas, tvorbu produktů kulturní turistiky a propagace města, zvýšení výtvarné a pobytové kvality veřejných prostor Investiční záměry města zařazené do IPRM byly v době přípravy finančně podhodnoceny (novostavba divadla), projektová příprava se dostala do časového skluzu. Některé původní záměry nebudou v rámci IPRM realizovány a jsou nahrazeny nově připraveným projektem Archivu města Plzně.

Kulturní, volnočasové a křesťanské centrum Plzeň – Skvrňany Novostavba, realizovalo České sdružení církve adventistů v roce 2010

Rekonstrukce Sokolovny objekt je součástí Štruncových sadů, realizovala Tělocvičná jednota Sokol Plzeň v letech 2010 - 2012

Relax centrum Štruncovy sady Relaxační zóna v blízkosti centra města - upravené promenády při řece Mži a Radbuze, sportoviště, víceúčelové a dětské hřiště, lezecká a boulderingová stěna, skateboardové centrum, cyklostezky, dráha pro inline bruslení, dokončeno v září 2012

Novostavba divadla stavba zahájena v červnu 2012 zahájení provozu je plánováno na září 2014

4x4 Culture Factory a Archiv města Plzně - Světovar revitalizace brownfieldu v areálu bude umístěno multifunkční kulturní centrum 4x4 CF a nové prostory pro Archiv města Plzně. Realizace je plánována v roce 2013 - 14