ČAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počátky Anglie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Vikingové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Lidské tělo Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Opakování biologie člověka
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ
Rychlost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
zpracovaný v rámci projektu
VLASTNOSTI NEROSTŮ 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
VLASTNOSTI NEROSTŮ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Uherský stát Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Křížové výpravy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Těleso nebo látka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Rýsování rovnoběžek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Rýsování kolmic Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Petrová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Česká republika ODKAZ GEOLOGICKÝCH VĚKŮ II.
Vlastnosti tónů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Odehnalová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Název materiálu: ČAS – výklad učiva.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Pohoří Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Kyjevská Rus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Rodina a její podoby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Těhotenství + prenatální vývin 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Spojené státy americké
Hormonální antikoncepce
Vývin člověka po narození Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Prvky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Vývin člověka po narození 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
VY_32_INOVACE_433, 22. sada, Prvouka
Příklady dědičnosti u člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Puzzle – jehličnaté stromy
ČAS Běží, běží a nemá nohy. LC.
Měření fyzikálních veličin – Měření času
Zahřívání látek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Měření času- pracovní činnosti 6. ročník
Tvar, velikost a pohyby Země
Měření času Projekt z fyziky.
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Kostra člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_3_09_ Kalendář Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Autor: Andrea Kolářová
zpracovaný v rámci projektu
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Jednotky času.
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 08 Dějepis _6.ročník_01
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_06_ZEMĚPIS
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Vlastivěda – dějepisná část
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

ČAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

Čas které se pravidelně opakovaly (cyklické vnímání času) lidé od pradávna určovali podle přírodních jevů, které se pravidelně opakovaly (cyklické vnímání času) později vnímají čas jako přímku, která směřuje od minulosti do budoucnosti ( lineární vnímání času) Obr.1 Obr.2 Obr.3

Obr. 4 Obr. 5 Obr. 6 Obr. 7 Obr. 8 Obr. 9 Obr. 10 Obr. 11 Přístroje k měření času. Poznáš je ?

Měření času Čas je měřitelná veličina lidé se jej z praktických důvodů naučili měřit - podle časových jednotek základní časová jednotka je 1 sekunda (60 sekund = 1 minuta, 60 minut = 1 hodina) den má 24 hodin čas určujeme pomocí přístrojů – hodin ( v průběhu doby se podoba hodin mění – sluneční , přesýpací , vodní …) Čas nám neubíhá vždy stejně, měříme–li jej prostřednictvím vlastních prožitků (prázdniny x školní vyučování)

Kalendář podle něj se orientujeme v čase základní časové úseky v kalendáři jsou: den = doba jednoho otočení Země kolem osy týden = období 7 dnů měsíc = vystřídání čtyř fází Měsíce rok = doba oběhu Země kolem Slunce Dnešní kalendář se vyvinul z křesťanského (ten počítá čas od narození Ježíše Krista – užívání zkratek př.Kr. po Kr., př.n.l., n.l. - znáš z dějepisu) původní kalendář juliánský v současné době užíváme gregoriánský (od roku 1582)

Zdroje: Obr.1 [cit. 2011 – 06 – 18]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http://upload.. wikimedia. org./ wikipedia /ommons/ thu mb /3/ 3a/ Nemovle JPG > Obr 2. [ cit. 2011 - 06 - 18]. Dostupný pod licenc9 Creative Commons na WWW. < http : //upload wikimedia. org/wikipedia/ commons / první trida . jpg. > Obr. 3 [ cit. 2011 – 06 – 18] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http: //upload.. wikimedia. org /wikipedia/commons/ thu mb/4/44 1930 St. > Obr. 4 [ cit. 2011 – 06 -18]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http: //upload. wikimedia. org wikipedia/commons/ thu mb/a/ae/Start – remy de provence cudray > Obr. 5 [ cit. 2011 – 06 – 18]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http:// upload. wikimedia .org /wikipwdia/commons/ thu mb/ 7/70/ Wooden hourglass > Obr. 6 [ cit. 2011 – 06 -18]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http:// upload. wikimedia. org / wikipedia/commons/ thu mb /0/ 09/ Bad Salzdentfurth Badenburger Str. > Obr. 7 [ cit. 2011 – 06 -18] . Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http: // upload. wikimedia. org / wikipedia/commona/ thu mb /f/ fd/ Vil Obr. 8 [ cit. 2011 – 06 – 18]/ Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http:// upload. wikipedia/ commons/ thu mb 4 /45/ Montre Gousset 001 jpg

Obr. 9. [ cit. 2011 – 06 -18 ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http///upload.. . wikimedia . org / wikipediia / commons/ thu mb /b/ b4/ stoppuhr. Jpg > Obr.10 [ cit. 2011 - 06 – 18 ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < htttp:// /upload .wikimedia . org /wikipedia / commons/ thu mb/ c / cb / Olomouc Astronomical > Obr.11 [ cit. 2011 – 06 – 18 ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < http: //upload, wikipedia. org / wiki/ soubor Brno >