ZD HJ ČČK OS Chrudim Zdravotnické Družstvo Humanitární Jednotky Českého Červeného Kříže Oblastního Spolku Chrudim www.cck-cr.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný záchranný systém
Advertisements

Nabídka pro partnery. Nabídka pro partnery Co jsou světové gymnaestrády Světové gymnaestrády pořádá Mezinárodní gymnastická federace (FIG) jedenkrát.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.

Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Moje profesní příprava
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Interaktivní Evropa děti pro děti
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Rozdělení hráčů 2011/2012 Mladší minižactvo 2000, 2001 ( J.Pazourek, P.Krištof, J.Suchopár ) Nejmladší minižactvo 2001, 2002 ( J.Pazourek, J.Suchopár,
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Program BeatBullying: Bojuj proti šikaně!. Projekt BeatBullying je spolufinancován Evropskou komisí a programem Daphne. Veškerý obsah tohoto materiálu.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Ivo Vorek Člen Záchranného týmu  Založen  V současné době máme 25 členů a 7 čekatelů  Kvalifikace a vzdělání členů je různé:
PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.
 Taneční a pohybová škola pod vedením Mgr. Ilony Šulcové oslavila v loňském roce již 20 let svého trvání. Od r vychovala řadu tanečníků, z nichž.
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Informace pro žáky 9. tříd ZŠ
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jarmila Mravcová Cesta časem k Úřadu 21. století Národní konference kvality ve veřejné správě Brno 19. – 21. únor 2013.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Studijní den ERC – duchovní služba ve zdravotnictví – ÚVN Praha - Střešovice mjr. Mgr. Pavel Ruml Motol
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
1. oddíl skautů a vlčat Slavkov
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Tříleté zkušenosti se zapojením do paliativní péče v rámci psychické podpory pacientů i rodinných příslušníků Mgr. Milena Malá, Zdravotní klaun, o. p.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
ASISTENTI PROJEKTU Práce v EU – proč ne?
Jediným učitelem hodným toho jména je ten, který vzbuzuje ducha svobodného přemýšlení a vyvinuje cit osobní zodpovědnosti.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.
Český červený kříž.
PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem , Ministerstvo vnitra ČR.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Rotary International Distrikt 2240 Česká republika a Slovenská republika Výbor pro mezinárodní spolupráci ICC Česko-Slovensko-USA.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
BANKA V ROCE 2020 PODLE MÝCH PŘEDSTAV
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
BSE České Budějovice o. s.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Moje práce na Broumovsku
Představení senátorů Akademického senátu FZS
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Spolek AktivSen Posláním spolku je podporovat a posilovat komunitní život v regionu, v duchu rovných příležitostí napomáhat všestrannému.
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

ZD HJ ČČK OS Chrudim Zdravotnické Družstvo Humanitární Jednotky Českého Červeného Kříže Oblastního Spolku Chrudim www.cck-cr.cz

Ahoj, vítejte v naší prezentaci Ahoj, vítejte v naší prezentaci. Rádi bychom Vám představili činnost našeho zdravotnického družstva a jeho členy.

Co Vás čeká: Stručné informace o ČČK a M-ČČK Seznámení s oblastní skupinou Chrudim Představení družstva, jeho činnosti a úspěchů Členové družstva – kdo jsme? FACE – First Aid Convention in Europe

ČČK Národní společnost ČČK je členem mezinárodní federace Červeného kříže a Červeného půlměsíce Pomáhá státním orgánům, při katastrofách a při řešení následků těchto živelných pohrom Šíří znalost první pomoci mezi širokou veřejnost Zabývá se řadou dalších humanitárních činností www.cck-cr.cz

M-ČČK Mládež českého červeného kříže je zvláštní složkou Českého červeného kříže, jako samostatně hnutí ČČK sdružující děti a mládež věk 6-26 let www.mladezcck.org Projekty: Výuka první pomoci HIV / AIDS a život nás všech Děti Help Trans

OS ČČK Chrudim Začalo fungovat 12. září 1914 Pomáhají při katastrofách, dělají zdravotnické dozory, výuku první pomoci, rekondiční pobyty pro zdravotně oslabené děti i dospělé, sociální šatník, pořádá soutěže v první pomoci Vychovala již druhé družstvo, které se účastní FACE Úzce spolupracuje s městem Chrudim a ostatními neziskovými organizacemi při různých akcích v rámci projektu Chrudim zdravé město

ZD HJ Naše zdravotnické družstvo humanitární jednotky Štěpán Patrik Hanďa Verča Verča (kapitánka)

Tak to jsme my, reprezentační tým České republiky, který bude zastupovat ČR na FACE 2006 v Itálii v Asissi. First aid convention in Europe (FACE) je mezinárodní soutěž v poskytování první pomoci, pro zdravotnická družstva zastupující Evropské země a jejich národní společnosti Červeného kříže, eventuelně červeného půlměsíce. Nyní Vám krátce představíme jednotlivé členy.

Věk: 19 let Studentka ČVUT v Praze, Fakulta stavební Jméno: Veronika Příjmení: Kvasničková Věk: 19 let Studentka ČVUT v Praze, Fakulta stavební kapitánka družstva dobrovolníkem ČČK se stala již dávno  zúčastnila se kurzu M-ČČK znakové řeči vyškolena jako Zdravotník zotavovacích akcí Ahoj, na práci v ČČK mě nejvíc motivuje pomáhat ostatním lidem, jelikož nikdy nevíme, kdy sami budeme vyhledávat pomocnou ruku. Nenašla jsem dost odvahy pro studium medicíny, a tak jsem velice ráda, že alespoň první pomoc může být mým koníčkem. Verča

dobrovolníkem ČČK se stal v létě roku 2004 Jméno: Štěpán Příjmení: Šembera Věk: 18 let Student Gymnázia Pardubice dobrovolníkem ČČK se stal v létě roku 2004 je aktivně zapojen do projektu M-ČČK HIV/AIDS a život nás všech vyškolen jako Zdravotník zotavovacích akcí Ahoj, mám rád Český červený kříž, práci v něm i lidi, se kterými se tam setkávám. Účastním se mezinárodních kempů, jezdím jako zdravotník na dětské tábory, dělám besedy pro vrstevníky o HIV / AIDS. Po maturitě bych chtěl studovat medicínu. Štěpán

dobrovolníkem ČČK se stala v roce 2003 Jméno: Veronika Příjmení: Péková Věk: 18 let Studenta Gymnázia Pardubice dobrovolníkem ČČK se stala v roce 2003 je aktivně zapojena do projektu M-ČČK HIV/AIDS a život nás všech vyškolena jako Zdravotník zotavovacích akcí Ahoj, jsem v červeném kříži něco přes dva roky a jsem za to moc ráda. Společně se Štěpánem jsem v projektu HIV a život nás všech. Také se účastním mezinárodních kempů. V letošním roce maturuji a chtěla bych jít na zubní lékařství, popřípadě na medicínu. Verča

dobrovolníkem ČČK se stal v útlém dětství Věk: 21 let Umělecký truhlář ( www.antis.cz ) Jméno: Patrik Příjmení: Altrichter dobrovolníkem ČČK se stal v útlém dětství Vyškolen jako Zdravotník zotavovacích akcí, maskér Vede kroužek první pomoci pro děti

dobrovolníkem ČČK se stala před 6 lety Věk: 19 let Studentka právnické fakulty UK Jméno: Hana Příjmení: Chvojková dobrovolníkem ČČK se stala před 6 lety vyškolena jako Zdravotník zotavovacích akcí Ahoj, mým koníčkem je sport všeho druhu. Nejprve jsem šest let lehce - atletila a teď již 3.rokem tančím. A samozřejmě jednou z mých největších zálib je spolupráce a aktivní členství v ČČK! Hanka

dobrovolníkem ČČK se stala před 5 lety Jméno: Adéla Příjmení: Kudrnová Věk: 19 let Studentka farmaceutické fakulty UK dobrovolníkem ČČK se stala před 5 lety vyškolena jako Zdravotník zotavovacích akcí Ahoj, chtěla bych vám říct proč jsem ráda v kříži. Protože si myslím,že je to hodně užitečná věc, baví mě to a navíc jsou tam skvělí lidi. Áďa

Střední zdravotnická škola + mnoho kurzů Jméno: Andulka Přímení: Altrichterová Vedoucí OS ČČK Chrudim Střední zdravotnická škola + mnoho kurzů Pracovala několik let na chirurgii – JIP V ČČK profesionálně od roku 1990 Členka otevřené databáze expertů ČČK

Dobrovolníkem ČČK od roku 1997 Mimo jiné maskér ČČK Jméno: Lída Přímení: Rýdlová Dobrovolníkem ČČK od roku 1997 Mimo jiné maskér ČČK Ferda mravenec = práce všeho druhu

Činnost družstva Zdravotnické dozory(např.:silvestry, městské slavnosti, Bambiriáda) Ukázky první pomoci(např.:Bambiriáda, Bezpečné prázdniny) Pomoc při lokálních záplavách a jiných neštěstí Pomoc při cvičeních Integrovaného záchranného systému ČR (např.:Podzim 2005-Kralupy nad Vltavou) Výuka první pomoci dětí(Bambiriáda) A samozřejmě soutěže v poskytování první pomoci Doufám, že je zbytečné připomínat, že jsme dobrovolníci a za žádnou z těchto činností nedostáváme peníze.

Naše úspěchy: 3. místo na MČR 2004 1. Místo v regionálním kole soutěže ZD HJ ČČK 2005 1. místo na MČR 2005 Mladá fronta DNES 20. září 2005

FACE First Aid Convention in Europe staré logo soutěže FACE First Aid Convention in Europe Evropská „soutěž“ v první pomoci se každý rok koná v jiném evropském městě(v r. 2003 v Praze), ale vždy se stejným záměrem. Je to setkání lidí z celé Evropy, jejichž koníčkem je první pomoc a to nejen její poskytování, ale také její výuka a její šíření mezi lidmi. Dříve se na soutěž pohlíželo pouze jako na vyvrcholení soutěží v první pomoci. Později se myšlenkou celého setkání stala výměna zkušeností a propagace první pomoci u veřejnosti. Proto se také soutěž přejmenovala z FIRST AID COMPETITION IN EUROPE na FIRST AID CONVENTION IN IN EUROPE.