Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ"— Transkript prezentace:

1 PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
22. listopadu 2009 Klub Pampeliška - Seznamte se

2 Co je to klub Pampeliška?

3 Kanadské hnutí 4-H Myšlenky toho hnutí se rozšířily do mnoha zemí světa. 4-H znamená: „Head“ (hlava) „Heart“ (srdce) „Hands“ (ruce) „Health“ (zdraví)

4 Pampeliška, stejně jako 4-H si klade za cíl:
Cvičit hlavu k myšlení, plánovat a vymýšlet nové projekty a hodnotit je Vést srdce k laskavost, pochopení a pravdě. Spolupracovat s ostatními, učit se být dobrými vítězi a statečnými poraženými Trénovat ruce k užitku, být užitečný a obratný Chránit a udržovat své zdraví pro lepší život

5 Tento program byl původně situován na venkov, ale rozšířil se do měst.
Naše hnutí vzniklo 1994 a soustřeďuje se na různé skupiny dětí s různými zájmy.

6 Témata jsou rozličná – týkají se např.
Každý člen po celý rok samostatně nebo ve skupině pracuje na „projektu“, práci týkající se jeho zájmu. Témata jsou rozličná – týkají se např. Pěstování a pozorování rostlin Chovu zvířat Ochrany přírody a životního prostředí Historie obce Fotografování a filmování Ruční a výtvarné práce Modelářské práce Umělecké činnosti

7 Tyto projekty se potom hodnotí na místní a regionální přehlídce prací klubů, nejlepší díla postupují na Národní přehlídku, která se koná jednou ročně. Děti zde představí svůj projekt a musí ho před porotou obhájit.

8 Tanečnice, tanečníci, mažoretky, hudebníci, zpěváci, recitátoři a divadelníci se setkávají na Festivalu pohybu a hudby a ti nejlepší se účastní Národní přehlídky prací Klubu Pampeliška, která se koná v měsíci září.

9 Co potřebujete pro založení KLUBU PAMPELIŠKA?
MÍSTO – můžete tvořit kdekoli, ve škole, v kostele, na faře, na obecním úřadě,… VEDOUCÍHO – tím se může stát učitel, rodič nebo jakýkoli jiný dospělý člověk, který má chuť předávat své zkušenosti dětem ČLENY – alespoň 5 nadšených mladých lidí ve věku od 6 do 21 let PENÍZE – náš projekt pomáhají financovat Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo školství, Ministerstvo zemědělství ČR a sponzoři.

10 Založte tedy ve vaší obci či městě KLUB PAMPELIŠKA!!!!
a zapojte se tak do našeho programu. Klubem Pampeliška se může stát i již existující kroužek, skautský oddíl, umělecký soubor,…..

11 Kontakty: Centrála – tajemnice – statutární zástupce: Ing. Ludmila Kružková Tel.: Předseda klubu: Miroslav Kovářík

12 nebo kontaktujte nejbližší KLUB PAMPELIŠKY
Základní škola a mateřská škola Jiřice Mgr. Ilona Prokopová Jiřice 44, Humpolec Tel.:


Stáhnout ppt "PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ"

Podobné prezentace


Reklamy Google