Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–"— Transkript prezentace:

1 MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–12. 6. 2018

2 ZLÍN FILM FESTIVAL 2018 Nejstarší a největší filmový festival svého druhu na světě založený tvůrci filmového studia ve Zlíně v roce Základem filmového programu je pět mezinárodních soutěží s celosvětovou prestiží. Rozsahem filmového i doprovodného programu jedinečná událost. Osmidenní moderní multižánrová akce s vysokou návštěvností. Festival má za cíl formovat filmem, uměním i sportem duševní rozvoj dětí a mladých lidí, dopřávat rodinám kvalitní a inspirativní zábavu v celém regionu. Základní cílovou skupinou je rodina, hlavní komunikace je zaměřena na rodiče (věk 35+). Zvláštní pozornost věnujeme též mladé generaci (18+). Filmový i doprovodný program 58. ročníku Zlín Film Festivalu oslaví 100 let od založení Československé republiky. Diváci se mohou těšit na slavné filmové pohádky, filmy našeho dětství či nezapomenutelné televizní seriály pro celou rodinu. Připomeneme si i nesmrtelné filmové melodie československé filmové tvorby pro děti. A protože stejné výročí založení republiky oslaví také naši sousedé v Rakousku, bude připravena také  speciální kolekce rakouských filmů pro děti a mládež.

3 ZLÍN FILM FESTIVAL 2017 Jaké byly Mikulovské ozvěny 57. ročníku Zlín Film Festivalu 8.– ? Navštívilo jej celkem žáků a studentů v rámci filmových projekcí pro školy. Veřejných filmových projekcí a doprovodného programu se zúčastnilo 700 malých i velkých návštěvníků. Premiérově bylo uvedeno 18 snímků z 11 zemí světa. Hlavní témata ročníku: 20. výročí Salonu filmových klapek, kinematografie Švýcarska a Švédska a také 110. výročí narození významné autorky Astrid Lindgrenové. Její asi nejznámější postava Pipi před lety umělecky inspirovala výtvarníka Petra Nikla a nyní se stala předlohou festivalového vizuálu. Doprovodný program: kinematovlak , beseda s herci k filmu Špunti na vodě, pořady s Českou televizí Brno – Hopsasa, Jogínci s ČT, animační workshopy, malování filmových klapek, Literární salon s divadlem MALÉhRY, pásmo studentských filmů mikulovského rodáka Martina Dudy, divadelní představení v Galerii Závodný atd.

4 MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU
Co vám nabízíme? – Projekce festivalových filmů pro školní kolektivy 8., 11. a Projekce festivalových filmů pro rodinné publikum 8.– Projekce pro studenty rakouských škol. Výstava retrospektivy Salonu filmových klapek. Animační, výtvarné, divadelní a literární workshopy pro školní kolektivy i celé rodiny. Hudební pořady pro děti i dospělé. Besedy s herci a tvůrci filmu.

5 MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU
Jedinečnost projektu – Návštěvníci uvidí unikátní filmy z různých koutů světa. Filmy nejsou běžně dostupné ve filmových distribucích nebo na televizních obrazovkách. Filmové projekce budou promítány v původním znění či s titulky. Prostřednictvím filmového plátna návštěvník nahlédne do životů lidí z jiných zemí světa. Ojedinělé workshopy – např. vytvoření vlastního animovaného filmu, seznámení se s filmovou tvorbou, vlastní moderace….

6 MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU
Workshopy – Filmové workshopy vzdělají účastníky v klasické animaci, reportážní práci s kamerou, součástí může být i workshop herecký – divadelní. Ve výtvarné kreativní manufaktuře vyrobíme s dětmi originální vzpomínku na Mikulovské ozvěny 58. ZLÍN FILM FESTIVALU. Literární workshop bude tzv. čtenářskou dílnou plnou dobrodružství, která má za cíl vrátit knize její místo ve světě současných dětí. Oblíbené jsou rovněž ilustrátorské dílny. Hudebně pohybový workshop ve spolupráci s Českou televizí.

7 MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU
Ceny vstupného pro školy – Cena vstupného na jednotlivá promítání pro školy je stanovena na 50 Kč / student.

8 MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU
Díky za pozornost! Na setkání s vámi se těší tým Mikulovských ozvěn ZFF pod vedením Jarmily Záhorové, výkonné ředitelky ZFF a Davida Gerneše, ředitele Mikulovských ozvěn ZFF. FILMFEST, s. r. o. (pořadatel ZFF) Mikulovská rozvojová, s. r. o. (pořadatel Mikulovských ozvěn ZFF)


Stáhnout ppt "MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–"

Podobné prezentace


Reklamy Google