Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “"— Transkript prezentace:

1 Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “

2 Charakteristika projektu Projekt PARAGRAF 11/55 je vědomostní postupová soutěž určená pro žáky 8. a 9. tříd základních škol a ekvivalentních ročníků víceletých gymnázií, která probíhá v České republice od roku 2001 z iniciativy Aliance Zákon 18. Projekt PARAGRAF 11/55 je vědomostní postupová soutěž určená pro žáky 8. a 9. tříd základních škol a ekvivalentních ročníků víceletých gymnázií, která probíhá v České republice od roku 2001 z iniciativy Aliance Zákon 18. Letos se uskutečnil již 6. ročník tohoto projektu Letos se uskutečnil již 6. ročník tohoto projektu soutěžily mezi sebou školy v Pardubickém kraji a v Praze soutěžily mezi sebou školy v Pardubickém kraji a v Praze Zúčastnilo se okolo 350 škol a na Chrudimsku tento projekt organizoval Dům dětí a mládeže Chrudim. Zúčastnilo se okolo 350 škol a na Chrudimsku tento projekt organizoval Dům dětí a mládeže Chrudim.

3 Cíl projektu zvýšení znalostí zmíněného zákona, který zakazuje prodej tabákových výrobků mladým lidem do 18 let. zvýšení znalostí zmíněného zákona, který zakazuje prodej tabákových výrobků mladým lidem do 18 let. O tomto zákonu existuje jen minimální povědomí a jeho porušování je společností tolerováno. O tomto zákonu existuje jen minimální povědomí a jeho porušování je společností tolerováno.

4 soutěž o zákonech a zodpovědnosti, o prevenci kouření nezletilých a otevřená diskuse o významu zákonů v současném světě. soutěž o zákonech a zodpovědnosti, o prevenci kouření nezletilých a otevřená diskuse o významu zákonů v současném světě.

5 Průběh projektu V průběhu měsíců leden až březen 2006 se konala v rámci projektu PARAGRAF 11 / 55 real školní kola. V průběhu měsíců leden až březen 2006 se konala v rámci projektu PARAGRAF 11 / 55 real školní kola. nejlepší ze školních kol postoupili do oblastního kola. nejlepší ze školních kol postoupili do oblastního kola. V Chrudimi se uskutečnilo oblastní kolo 21.dubna a v porotě zasedli čelní představitelé města, policie, soudce, novinář, politik, poslanec atd. V Chrudimi se uskutečnilo oblastní kolo 21.dubna a v porotě zasedli čelní představitelé města, policie, soudce, novinář, politik, poslanec atd.

6 V oblastní kole se střetlo šest škol a bojovaly o postup do krajského kola. V oblastní kole se střetlo šest škol a bojovaly o postup do krajského kola. obecenstvo spolu s moderátorem vytvořili soutěžícím perfektní atmosféru. obecenstvo spolu s moderátorem vytvořili soutěžícím perfektní atmosféru.

7 Vítězové krajských kol postupují do finále v Senátu Parlamentu ČR. Vítězové krajských kol postupují do finále v Senátu Parlamentu ČR. Senátního kola se účastní poslanci a senátoři, kteří vytvoří dvě družstva dospělých. Senátního kola se účastní poslanci a senátoři, kteří vytvoří dvě družstva dospělých. do Prahy 19.- 20.6.2006 jedou za odměnu všichni, kteří se dostali do krajského kola. do Prahy 19.- 20.6.2006 jedou za odměnu všichni, kteří se dostali do krajského kola.

8 Věříme, že soutěž přinesla dětem nejen poučení, ale i dobrou zábavu. Poděkování patří ředitelům, kteří projevili o tento druh soutěže zájem a hlavně školním koordinátorům, kteří děti na soutěž připravili. Věříme, že soutěž přinesla dětem nejen poučení, ale i dobrou zábavu. Poděkování patří ředitelům, kteří projevili o tento druh soutěže zájem a hlavně školním koordinátorům, kteří děti na soutěž připravili.

9 Děkuji za pozornost. Dům dětí a mládeže Chrudim Palackého 418, 537 01 Chrudim Tel.fax. - 469 620 296 ddm.chrudim@tiscali.cz, http://ddm.xf.cz http://ddm.xf.cz Helena Kaňková, oblastní koordinátor soutěže § 11/55, tel 732 277 691 Lenka Korejtková, prezentace projektu, tel. 732 464 609 Mgr. Jana Zemanová, školní koordinátorka soutěže § 11/55, ZŠ Dr. Peška Chrudim


Stáhnout ppt "Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “"

Podobné prezentace


Reklamy Google