Laserová tiskárna barevná

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Interaktivní tabule Je to velká interaktivní plocha, ke které je připojen počítač a data-video projektor. Kombinuje výhody běžné popisovatelné tabule a.
Advertisements

Pružný disk - disketa Pružný disk – disketa patří mezi výměnné médium pro záznam dat. V dnešní době se již přestává používat, nicméně v některých podnicích.
Základní jednotka PC Obr. 1.
Paměť Počítač používá různé typy pamětí. Odlišují se svou funkcí, velikostí, rychlostí zápisu a čtení, schopností udržet data v paměti. Úkolem paměti je.
Konektory napájecího zdroje
Modem Modem je zařízení umožňující vzájemné datové propojení dvou počítačů pomocí telefonní linky, přesněji – potřebujeme dva modemy, každý na jednom konci.
Tiskárny.
Geometrie pevného disku
Topologie sítí Topologií sítě rozumíme způsob zapojení počítačů do počítačové sítě. Rozeznáváme čtyři druhy: Sběrnicová topologie Prstencová topologie.
Kompaktní disk - CD Pro distribuci programů či dat o velkém obsahu se dnes vyžívá hlavně CD ROM, CD-R, CD-RW a lze na něj uložit až 740 MB dat (jsou i.
Odkazy Pomocí odkazu se lze pohybovat mezi stránkami. Cílem může být další stránka nebo identifikátor na aktuální stránce. Pomocí odkazu se lze pohybovat.
Pevný disk Pevný disk je často nazýván také hard disk (zkratka HDD). Slouží k dlouhodobému uchování dat. Je také úložištěm operačního systému, ze kterého.
Počítačová grafika.
Paměťové karty Paměťové karty patří mezi paměti typu flash memory.
Rozdělení technického vybavení PC
Počítačová síť a typy sítí
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo-název šablony a klíčové aktivity.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_059 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
Porovnání technologie CD a DVD
Napájecí zdroj má za úkol napájet veškeré komponenty počítače
Flash disk Je to polovodičová paměť EEPROM, která se dnes používá jako náhrada disket. Připojuje se pomocí sběrnice USB a může mít různou podobu. Obr.
CRT monitory Základní princip, na němž pracuje klasický monitor CRT (Cathode Ray Tube), se od počátku století, kdy byl objeven, příliš nezměnil.
Laserové tiskárny.
UPS UNINTERRUPTIBLE POWER SYSTÉM Systém nepřerušovaného napájení
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 2.
Vizualizér Vizualizér je zařízení, které zachycuje obraz přímo z neprůhledné předlohy (trojrozměrné předměty, knihy, mapy apod.). Obraz zachycený pomocí.
VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost:
Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Vendula Smékalová VŠLG
Sběrnice Obr. 1.
Projektory DLP Tento projektor využívá technologii mikroskopických zrcátek (čip DMD – Digital Micromirror Device, který obsahuje tisíce zrcátek mikroskopických.
Ochrana dat Ochrana dat je jednou z nejdůležitějších činností uživatele výpočetní techniky. Data, uložená v počítači, jsou různě důležitá. Od souborů,
LCD monitory LCD monitor (liquit crystal display, displej s tekutými krystaly), byl vyvinut počátkem 70. Tekuté krystaly se používají k rozsvěcování a.
Počítače pro handicapované
Netradiční typy diskových pamětí
Diskové pole RAID Disková pole (RAID - Redudant Array of Inexpensive Disks) se používají v souvislosti se zabezpečením dat. Princip RAID pole spočívá.
Podle principu tisku se dělí na:
Projektory Projektory se používají pro velkoplošné zobrazení počítačového nebo video signálu. Promítaný obraz může být mnohem větší než obraz na klasickém.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_128_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Princip magnetického disku
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Plazmové monitory Plazmové displeje jsou určeny zejména pro použití ve veřejných informačních systémech - letiště, nádraží, banky, nebo při prezentacích.
Vypalovací mechanika Vypalovací mechanika je zařízením, které spadá do skupiny výstupních zařízení. Úkolem vypalovací mechaniky je nahrát (vypálit) data.
Plotter Je to grafické výstupní zařízení.
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
Barevné modely Název školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Síťové komponenty Síťové komponenty zajišťují možnost připojení síťového zařízení do sítě. Zajišťují nejen správný chod sítě, ale také pomocí protokolů.
Akumulátory ve výpočetní a digitální technice
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Barevné tisky
Bezdrátová síť Wi-Fi Wi-Fi - Wireless Fidelity je další z technologií pro tvorbu počítačových sítí. Tato technologie je bezdrátová a byla vytvořena pro.
Projektory LCD Tento projektor využívá technologii tekutých krystalů. Projektor obsahuje jeden (pro monochromatický obraz) nebo tři (pro barevný obraz)
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Sestava počítače Do sestavy počítače patří všechny vnitřní i vnější části počítače včetně příslušenství. 
Základní jednotka notebooku
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
PC Výstupní periferie.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Tiskárny.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Počítačová grafika základní pojmy. Počítačová grafika základní pojmy.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Laserová tiskárna
Transkript prezentace:

Laserová tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí laserového paprsku resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné, jeden černý). Obr. 1

Princip laserové tiskárny (barevné) Princip tisku je velice podobný černobílému laserovému tisku. Pomocí laserového paprsku je zaznamenán otisk dokumentu na válec číslo 1, 2, 3, a 4. Válec číslo 1 – C (cyan) Válec číslo 2 – M (magenta) Válec číslo 3 – Y (yellow) Válec číslo 4 – K (black)

Princip laserové tiskárny (barevné) Na tyto válce se elektrostaticky přichytí jemný barevný prášek (toner - kladný) – ten ulpí pouze na osvětlených místech (záporných). Po pootočení je toner z válců elektrostaticky přenesen na přenosový pás (záporný). Z přenosového pásu je toner elektrostaticky přenesen na papír (kladný). Nakonec je prášek zapečen do papíru při průchodu píckou – v ní se teploty pohybují v rozmezí 170 až 200 stupňů Celsia.

Princip barevné laserové tiskárny (schéma) bez přenosového pásu Obr. 2

Princip laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje jako stránková – to znamená, že zpracovaný obraz stránky se odesílá do tiskárny najednou. Tiskárně tedy trvá déle příprava, samotné vytištění je rychlé.

Princip laserové tiskárny U barevného tisku se používají tři barevné kartridže: C – cyan (azurová) M – magenta (purpurová) Y – yellow (žlutá) Aby se nemusela míchat černá barva pomocí barevných inkoustů, používá se standardně ještě barva: K – black (černá)

Princip laserové tiskárny U barevného tisku se používají tzv. subtraktivní míchání barev (omezuje se barevné spektrum, které se odráží od povrchu). Základní podkladová barva je bílá (bílý papír). Obr. 3 Obr. 4

Výhody laserového tisku Nízká hlučnost Vysoká kvalita tisku Nízké náklady na nebarevný tisk Tisk fotografií Možnost snížit náklady na tisk nákupem repasovaného spotřebního materiálu

Nevýhody laserového tisku Vyšší náklady na pořízení Nemožnost tisku s kopiemi Vyšší nároky na kvalitu použitého spotřebního materiálu Vyšší náklady na barevný tisk fotografií

Otázky k opakování Vysvětlete princip barevné laserové tiskárny. Jaké jsou výhody u barevného laserového tisku? Jaké jsou nevýhody u barevného laserového tisku?

Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, 2011. BLÁBOLIL, Roman. Www.blabik.cz: Podpora výuky: „Technické vybavení osobních počítačů“ [online]. 9. listopadu 2012 21:10. Dostupný z WWW: < http://www.blabik.cz/vyuka/ict/09_Vystupni_zarizeni_monitory.pdf>. Použité obrázky: Obr. 1 [cit. 2012-11-9] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9c/Laserprinter-color-hp.jpg?uselang=cs Obr. 3 [cit. 2012-11-9] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1d/CMYK-circles.png?uselang=cs Obr. 4 [cit. 2012-11-9] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/CMYK_Substractive_Model.gif?uselang=cs

Použité zdroje Použité obrázky: Ostatní obrázky: vlastní