Projekt: shrnovač píce Přednášející: Ing. Roman Cieslar

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Spolupráce SŠAMP Krnov a strojírenské firmy ELFE s. r. o
Metoda QFD metoda plánování jakosti založená na principu maticového diagramu umožňuje transformaci požadavků zákazníků do navrhovaného produktu a procesu.
Představení zajímavých projektů OPVK
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Spolupráce zemědělských subjektů při zakládání MAS
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Josef Sklenář 2007 Biofarma Sasov. Vývoj ekochovů prasat v ČR Nevyvíjejí se, stagnují Z max. 25 farem jen 2-3 produkují pro trh V současnosti chováno.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSKÁ A PŘÍRODOVÉDNÁ
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Cézava – návrh 1. Ekonomické dopady změny struktury krajiny.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Vliv dopravy na životní prostředí
Biopotraviny ve školním stravování
Josef Sklenář Výkrm kanečků na biofarmě Sasov
Společenské a hospodářské prostředí
Víme opravdu, co to je LEADER?
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Nové metodické trendy udržitelnosti
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
ProPIG Specifické strategie pro snížení environmentálních dopadů zemědělské činnosti zlepšením zdraví, welfare a výživy prasat chovaných v ekologickém.
Představení ekologického podniku Hynčice nad Moravou František Winter
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET Selen ve výživě hospodářských zvířat Pavlína Doleželová Praha, Celostátní konference.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i.
Daň z nemovitých věcí 1. 2 okruhy (zákon č. 338/1992 Sb.) – POZEMKY na území ČR evidované v katastru nemovitostí (§ 2) – STAVBY (budovy a inženýrské stavby)
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Nástroje dotační politiky pro zemědělce hospodařící udržitelným způsobem Ing. Pavel Sekáč náměstek ministra zemědělství Sekce pro společnou zemědělskou.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PÚR – aktualizace č. 1 SOB6 – Krušné hory Důvody vymezení Rozvíjet rekreační potenciál pro ČR (Sasko) Omezit zvýšenou míru znečištění životního prostředí.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
1 Název školy Číslo projektu Název materiálu Autor Tematická oblast
Vychutnejte si přírodní, ručně dělané sýry přímo ze srdce Řecka! sídlíme v severo-západní části Řecka, v regionu Greneva Založeno roku 1960 jako rodinný.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledková evaluace specifických cílů 2.1 a 2.2 OP PIK
Transkript prezentace:

Projekt: shrnovač píce Přednášející: Ing. Roman Cieslar

Rodinná farma Jiří Prokeš byla založena v roce 2005, obhospodařuje pozemky v oblasti LFA, které se nacházejí v obcích (Smilovice, Guty, Nebory) Hospodaří momentálně na výměře 20,36 ha ploch TTP. Farma je zaměřena na chov ovcí plemene Suffolk s návaznosti na rostlinnou výrobu, která zabezpečuje prvotřídní výrobu objemných krmiv.

Hlavním úkolem farmy je perspektivní a dynamický rozvoj se zaměřením na kvalitu krmivové základny, která má jedinečný dopad na zlepšení genetického potenciálu chovaných plemenných zvířat.

Uplatňování inovačních postupů pořízením nového dvourotorového shrnovače píce: 1.zlepšení kompatibility na farmě 2.urychlení a zjednodušení technologického postupu při sklizni pícnin 3.nový a rychlejší způsob typu služby 4.provádění kvalitnější a rychlejší operace 5.zlepšení technologické a kvalitativní přípravy pícní hmoty 6.zkvalitnění procesu shrnutí píce na určené místo 7.menší znehodnocení objemné píce 8.rychlost a širší záběr umožní snížení nákladu na PHM, snižuje počet přejezdu, sníží riziko utužování půdy, má pozitivní dopad na životní prostředí

Součinnost mezi více subjekty z různých odvětví místního hospodářství: stáj CHEWAL, Bystřice nad Olší jezdecký klub se zaměřením na hipoterapii a práci s mládeži dodáváme v plném rozsahu kvalitní seno spolupracujeme v oblasti speciální výživy koní

Krmivářská firma GUYOKRMA s.r.o vývoj a testování krmiv a krmivových doplňků pro ovce a jiné hospodářské zvířata vzájemná výměna zkušeností a nových poznatků nové technologie a perspektivní postupy při výrobě objemných krmiv z vlastních zdrojů

Základní škola a mateřská škola s polským jazykem vyučovacím, Třinec praktické ukázky využití zemědělských technologii v praxi umožnění dětem podívat se do zemědělské prvovýroby seznámení se s chodem farmy tematické přednášky výživa , ošetřování a krmení zvířat

Dopad projektu na mladé lidi do 30 let účast na chodu farmy mladší sestry spolupráce s Mendelovou univerzitou v Brně spolupráce se zahraniční vysokou školou „ Uniwersytet przyrodniczy w Lublinie“

Zaměření dopadů projektu na ženy součásti rodinné farmy jsou ženy jezdecký klub CHEWAL sdružuje hlavně ženy sběr dat a odborná praxe studentek

Význam projektu pro území nebo obyvatele více obcí v územní působností MAS Pobeskydí projekt má prokazatelný význam pro více než 2 obce v územní působnosti MAS Pobeskydí má estetický vliv na krajinu a okolí dodatečně mohou službu využít zákazníci z obcí Komorní Lhotka, Hnojník, Guty, Nebory, Řeka

Projekt a udržitelný rozvoj Nutnost pořízení dvourotorového shrnovače píce: urychlí a zkvalitní postup šetrného ošetření objemné píce snížení rizika poruch urychlení přípravné a sklizňové linky efektivita a hlavně kvalita získaných objemných krmiv spotřeba pohonných hmot v návaznosti na širší záběr stroje snížení vyprodukovaných výfukových zplodin podílíme se na zlepšení ekologie a biodiverzity realizace projektu z hlediska udržitelného rozvoje je vysoká