Závěrečný workshop projektu „Komplexní inovace oboru cestovní ruch na VŠPJ“ Udržitelnost projektu Eva Janoušková 24. května 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Jiří Vaníček Vysoká škola polytechnická Jihlava
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Inovace oboru cestovní ruch na VŠPJ závěrečné hodnocení
Úvod do managementu 1. seminář
LETNÍ ŠKOLA PRO KOMBINOVANOU FORMU OBORU SHV ZÁKLADNÍ INFORMACE O STUDIJNÍCH POVINNOSTECH SO 20. ZÁŘÍ
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Uplatnitelnost absolventů bc. oborů a výhody profesního zaměření Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu,
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Fakulta zdravotnických studií
1 Pedagogické kolegium Program 1. Reakreditace předmětů Reakreditace předmětů 2. Akreditace nových předmětů a zneaktivnění předmětů Akreditace.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Katedra elektrotechniky
Fakulta zdravotnických studií
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fakulta zdravotnických studií
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Přírodovědecká fakulta UJEP
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Aplikovaná elektronika
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Závěrečný workshop projektu „Komplexní inovace oboru cestovní ruch na VŠPJ“ Udržitelnost projektu Eva Janoušková 24. května 2012

Studijní obor Cestovní ruch na VŠPJ V LS roku 2011/2012 studuje na VŠPJ obor Cestovní ruch 954 studentů prezenční formy studia 190 studentů kombinované formy studia

Cíl projektu Zlepšení uplatnitelnosti studentů na trhu práce díky kvalitnějšímu vzdělání Vybrané aktivity: Nové specializace - nové volitelné předměty Další předměty vyučované v cizích jazycích Úprava současných osnov některých předmětů Aktualizace témat a přístupu k výuce Zapojení odborníků z praxe z ČR a ze zahraničí do výuky Vypracování dosud chybějících studijních textů

Specializace Podnikání v cestovním ruchu Šetrné formy cestovního ruchu Management volného času Lázeňství a wellness Veřejná správa v cestovním ruchu Kulturní cestovní ruch Informační systémy v cestovním ruchu

Přehled specializací oboru cestovní ruch na VŠPJ Absolvování specializace spočívá ve volbě dvojice (případně trojice) volitelných předmětů Specializace Vyučované předměty Podnikání v cestovním ruchu Selfmanagement a řízení lidských zdrojů Strategické řízení hotelu Šetrné formy cestovního ruchu Projektový management v cestovním ruchu Management volného času Úvod do rekreologie Sportovně rekreační aktivity v cestovním ruchu Lázeňství a wellness Management lázeňství a wellness Veřejná správa v cestovním ruchu Komunální a regionální politika Kulturní cestovní ruch Péče o kulturní dědictví Informační systémy v cestovním ruchu Multimediální tvorba Geografické a navigační systémy Využití internetu

Přehled inovovaných povinných předmětů a předmětů v cizích jazycích Předměty vyučované v angličtině Animace v cestovním ruchu Plánování a regionální rozvoj CR Interkulturní komunikace v němčině Interaktivní komunikace Cestovní ruch 1 Cestovní ruch 2 Inovované předměty v rámci projektu Evropská ekonomická integrace Marketing cestovního ruchu Management destinace Předměty v AJ - velký zájem. Další možnost zlepšení jazykových kompetencí. Rozšíření znalostí cizojazyčné odborné terminologie – výhoda například při pobytu na zahraniční praxi. Předměty v NJ - zájem pouze o jediný. Odraz celkové situace v zájmu studentů o německý jazyk, a to nejen na VŠPJ. Do budoucna velký prostor pro zlepšení. V praxi lidé s dobrou znalostí němčiny prokazatelně chybí.

Osvědčení o absolvování specializace Po úspěšném splnění všech volitelných předmětů získá student vedle bakalářského diplomu také certifikát o absolvování specializace. Specializace jsou určeny studentům, kteří započali studium v roce 2009/2010 a později - první absolventi zakončí šestisemestrové studium nyní na konci LS 2011/2012. Osvědčení o absolvování specializace bylo prozatím uděleno v ZS 2011/2012 jedné studentce.

Počty studentů, kteří si zaregistrovali nově zavedené předměty Jazyk Počet přihlášených studentů Celkem ZS 10/11 LS 10/11 ZS 11/12 LS 11/12 Trvale udržitelný cestovní ruch (P) Č - 239 274 513 Geografické a navigační systémy (V) 19 Komunální a regionální politika (V) 48 23 71 Management lázeňství a wellness (V) 24 40 88 Multimediální tvorba (V) 11 8 Péče o kulturní dědictví (V) 50 25 75 Projektový management v CR (V) 70 63 133 Selfmanagement a řízení lidských zdrojů (V) 32 31 95 Sportovně rekreační aktivity v CR (V) 39 79 Strategické řízení hotelu (V) 29 30 83 Šetrné formy cestovního ruchu (V) 61 Úvod do rekreologie (V) 114 145 Využití internetu v cestovním ruchu (V) 20 Animation in Tourism (V) A 27 52 Planning and Regional Development of Tourism (V) 22 46 Intercultural Communication (V) 28 74 Interactive Communication (V) N 12 16

Závěr Počty studentů, kteří si zaregistrovali nově zavedené předměty, dokazují, že jsme se vydali správnou cestou. Obsazenost skupin je zpravidla stoprocentní. Často se nedaří kapacitně uspokojit všechny zájemce. Katedra cestovního ruchu bude předměty vypisovat v minimálně stejném rozsahu jako doposud. Řada volitelných předmětů je určena i studentům kombinovaného studia. Cizojazyčné předměty nabízíme zahraničním studentům v rámci Erasmu. Jsme přesvědčeni, že v praxi absolventi ocení naší snahu zkvalitnit bakalářská studia oboru Cestovní ruch na Vysoké škole polytechnické Jihlava.

Děkuji za pozornost