Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Integrace žáků z odlišného sociálně kulturního prostředí do základních škol Mgr. Dušana Fučíková
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
SEMINÁŘ NA TÉMA: MOŽNOSTI REEDUKACE A METODY PRÁCE ŽÁKŮ S INDIVIDUÁLNÍ NEBO SKUPINOVOU INTEGRACÍ Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Seminář dne na téma:
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
Konference Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Setkávání žáků s SPU Setkávání žáků s SPU Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Výstupy z Úvodního semináře
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Rozvoj praktické výuky studentů psychologie sociální pedagogiky a poradenství: Shrnutí činnosti dvouletého působení Akademického centra poradenství a supervize.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Organizační struktura
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt Etická výchova na ZŠ nám. Curieových v Praze.
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
EVROPSKÝ PROJEKT VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ VYHODNOCENÍ PROJEKTU.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
9. Tvorba individuálního plánu
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
9. Tvorba individuálního plánu
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Organizační struktura
ANALÝZA PORADENSKÝCH SLUŽEB A PODPŮRNÝCH OPATŘENÍ PRO ŽÁKA S NARUŠENOU KOMUNIKAČNÍ SCHOPNOSTÍ V ZÁKLADNÍ ŠKOLE Pavla Sychrová MU, 2011.
Základní škola Otokara Březiny, Jihlava Školní speciální pedagog Mgr
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

1) Zefektivnění výuky a péči o žáky s SPU. 2) Vybudování učebny a vytvoření souboru metodických pomůcek pro děti s SPU. 3) Vytvoření přehledů učiva pro jednotlivé ročníky základní školy podle ŠVP pro žáky specializovaných tříd. 4) Zapojení do práce a problémů co největší spektrum aktérů (pedagogů, rodičů a žáků). 5) Přiblížit rodičům žáků s SPU výuku, dosáhnout jejich větší zapojení do činnosti školy a poskytnout jim poradenskou činnost.

 Během budování budou pedagogové a asistenti absolvovat besedu s pedagogem z PF MU, katedry spec. pedagogiky.  Navštívíme pracoviště, kde tato místnost již funguje.  Dále bude následovat zkušební práce s dětmi s nejvýraznějšími projevy ADHD.  Po zkušebním období vše vyhodnotíme dle zpráv třídních učitelů a postupně zapojíme další děti se specializovaných tříd a poté i integrované děti z tříd běžných.

 V místnosti budou zabudovány různé projektory, lampy, světelné koule a válce.  Na okna budou připevněna zatemňovací zařízení – roletový systém.  Bude položen koberec.  Jako vybavení bude pořízena vodní postel, magnetofon na relaxační hudbu a pomůcky na hmatové vnímání a masáže.

 Učebna bude postupně vybavena interaktivní tabulí, výukovými programy a ostatním zařízením.  Výuka bude probíhat radostně a efektivně.  Učebna umožní udělat reedukaci srozumitelnou, přitažlivou, názornou a pečlivě připravenou.  Budou uplatněny nové formy práce.

 Zhotovení a zavedení nových pomůcek do praxe.  Vypracované přehledy budou k dispozici žákům ve škole.  Stejný výtisk bude k dispozici pro domácí přípravu v rodině, mohou tak ulehčit práci rodičům.  Vydávané pracovní sešity neodpovídají plně specifickým potřebám a problémům žáků specializovaných tříd.  Vytvoření pracovních listů pro výuku reedukace podle jednotlivých oblastí nápravy.

 V každém roce uspořádáme terapeuticko diagnostický pobyt pro děti, pedagogy a jejich rodiče v přírodě.  Formou terapií a her si děti společně s rodiči upevní a procvičí své znalosti získané ve školních lavicích.  Rodiče uvidí své děti při práci ve skupině.  Pedagog bude mít možnost vnímat různé způsoby komunikace a interakce rodiče a dítěte.  Rodič si tak může vytvořit náhled na schopnost a možnosti svého dítěte.

 Během realizace budou probíhat semináře a školení pedagogů zaměřené na téma práce s žáky s SPU.  Cílem těchto školení bude, aby učitelé pochopili podstatu problému specifických poruch učení a chování a aby byli schopni pozitivního přístupu při řešení školních neúspěchů těchto žáků.

 Tento produkt je spolufinancován  Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky  ZŠ, Znojmo, Václavské náměstí si Vás dovoluje pozvat na odborný jednodenní seminář  Na téma : Možnosti reedukace a metody práce žáků s individuální  nebo skupinovou integrací  Datum konání : , prezentace : 8.30; zahájení : 9.00; předpokládaný konec:  Místo konání : Althanský palác (reprezentační sál), Horní náměstí 3, Znojmo  Lektorka : Mgr. Alena Dvořáková, externí pracovník MU Brno,  zástupkyně ředitele školy s programem pro žáky se speciálními potřebami  Kurzovné je hrazeno z evropských fondů.   Program semináře:  Úvod do problematiky, možnosti reedukace v jednotlivých organizacích  Organizace výchovně – vzdělávacího procesu žáků s SPU, individuálně vzdělávací plán  Metody a pomůcky při reedukaci dyslexie na 1. stupni ZŠ  Metody a pomůcky při reedukaci dysgrafie a dysortografie na 1. a 2. stupni ZŠ  Souvislost poruch učení s intelektem, zásady spolupráce se školou  Dotazy, diskuse  Seminář je zejména určen pro učitele 1. a 2. stupně ZŠ, kteří se blíže chtějí seznámit s metodami práce žáků s individuální nebo skupinovou integrací.  INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ

 Nejméně ve dvou fázích projektu budou uspořádány konference pro veřejnost.  Zhodnotíme zde období realizace projektu.  Přiblížíme jednotlivé etapy.  Předvedeme praktické ukázky jednotlivých výstupů.

 V každém školním roce proběhne společné setkání žáků se specifickými poruchami učení z naší a ostatních škol k předávání zkušeností.  Tyto akce si budou řídit žáci sami a převezmou role pedagogů.  Budou aplikovat v praxi své znalosti a zkušenosti s novými pomůckami.  Tímto se posílí jejich sebevědomí a upevní pocit jistoty, že i ony dokáží udělat ve vzdělání pokrok, předat své zkušenosti a poznatky dál.