Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Advertisements

Systém hospodářských opatření pro krizové stavy
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC. ÚVODNÍ USTANOVENÍ  Bezpečnostní rada obce byla zřízena jako koordinační orgán pro přípravu na řešení krizových situací.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
OBRANA A BEZPEČNOST ČR Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Integrovaná střední škola,Slaný
SW podpora krizového řízení Duben 2006 Tomáš Fröhlich, DiS. ISSS 2007.
Ochrana kritické infrastruktury
Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava Fakulta bezpečnostního inženýrství DOPADY DIREKTIVY SEVESO III NA KOMUNIKACI S OBYVATELSTVEM JAKUB ŘEHÁČEK.
Koncepce environmentální bezpečnosti
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Organizace Státní správy
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Organizační členění ÚO
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Aplikovaná psychologie
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Koncepce ošetřovatelství
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
Ochrana životního prostředí při vybraných činnostech.
KONFERENCE „VĚDA, MANAGEMENT A LIDSKÉ ZDROJE“ SENÁT PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY 1. PROSINCE 2011 HLAVNÍ SMĚRY PROJEKTU NAKI „ EFEKTIVNÍ METODIKY PODPORY.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - SEMINÁŘ ING. JIŘÍ BARTA Operační program.
T 11 Ústavní základy zajišťování bezpečnosti České republiky Mgr. Tomáš Zbořil Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Technologie, lidé, prostředí Portál krizového řízení Ústeckého kraje Venuše Kindlová Bezpečnostní tajemník Ústeckého kaje.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
HAVARIJNÍ PLÁNY A OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
KONCEPCE ENVIRONMENTÁLNÍ BEZPEČNOSTI Základní dokumenty Bezpečnostní strategie NATO Mezinárodní strategie pro snižování rizika katastrof OSN.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
Zahájení cvičení „ZÓNA 2010“ plk. Ing. Ivan Koleňák MV-GŘ HZS ČR.
OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Doc. PhDr. Kateřina Ivanová, Ph.D.
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Program bezpečnostního výzkumu České republiky
Příprava občanů k obraně státu …
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC
Zdravotnictví v systému krizového řízení
Transkript prezentace:

Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky Ing. Lenka Brehovská, Ph.D. BrehovskaLenka@seznam.cz Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra radiologie, toxikologie a ochrany obyvatelstva

Úvod Co je KRIZOVÝ MANAGEMENT: Souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na analýzu a vyhodnocení bezpečnostních rizik, plánování, organizování, realizace a kontrolu činností prováděných v souvislosti s řešením krizových situací 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Úvod Cíl krizového managementu: Cíl veřejné správy: Vytvořit TEORETICKÉ a PRAGMATICKÉ podmínky pro řešení krizových stavů Cíl veřejné správy: Zajistit ochranu života a zdraví obyvatel, kulturních a hmotných statků za krizových situací Cíl právnických a podnikajících fyzických osob: Zjistit prosperitu a zisk 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Centralizované řízení krizového managementu Územní složka Odvětvová složka Podnikatelská složka VÝROBA LIDÉ ČINNOSTI 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Zdravotně sociální fakulta a výuka krizového řízení na Katedře radiologie, toxikologie a ochrany obyvatelstva Na ZSF od roku 1993 – Katedra radiologie V roce 2001 byla rozšířena - Katedra radiologie a toxikologie Rozšířena o zaměření a toxikologii a krizové řízení V roce 2003 – akreditován bakalářský studijní program „Aplikovaná radiobiologie a toxikologie“ a magisterský studijní program „Krizové radiobiologie a toxikologie“ V roce 2007: Bakalářský studijní program „Ochrana obyvatelstva se zaměřením na CBRNE“ Magisterský studijní program „Civilní nouzová připravenost“ 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Výuka v bakalářské i magisterském programu Krizové řízení Toxikologie Radiobiologie VĚDA a VÝZKUM ODBORNÍCI z praxe 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Předměty důležité pro výuku krizových manažerů Analýza, metody a nástroje řešení krizových situací Aplikace psychologie u pracovníků IZS Bezpečnost a role zdravotnictví v bezpečnostním systému státu Bezpečnostní politika státu, obrana státu a její zajišťování Ekonomika bezpečnosti Epidemiologická opatření v případě krizových situací Nouzové plánování Hospodářská opatření pro krizové stavy Integrovaný záchranný systém Komunikace a informační systémy Zvýrazněné předměty jsou vyučovány odborníky z praxe: MěÚ Písek Krajská hygienická stanice Nemocnice České Budějovice HZS JčK 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Předměty důležité pro výuku krizových manažerů Kritická infrastruktura Krizový management Legislativa EU ve vztahu ke krizovému řízení Mezinárodní prostředí bezpečnostní politiky Mimořádné události - ochrana života, zdraví a majetku Ochrana obyvatelstva Ochranná opatření při radiační, chemické a biologické havárii Organizace zdravotnictví v době válečného stavu Pravomoci a úkoly orgánů státní správy a samosprávy a fyzických osob Prevence mimořádných událostí Zvýrazněné předměty jsou vyučovány odborníky z praxe: MěÚ Písek SÚJCHBO Krajský úřad JčK Nemocnice České Budějovice HZS JčK 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Předměty důležité pro výuku krizových manažerů Psychologie v krizových situací Terorismus Základy profesní tělesné, taktické a střelecké přípravy Zásady zdravotnické pomoci při mimořádných událostech Zvýrazněné předměty jsou vyučovány odborníky z praxe: Psycholog Policie ČR 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Podpůrné přeměty Forenzní toxikologie Klinická radiobiologie Lékařská toxikologie Mechanizmy účinků ionizujícího a neionizujícího záření Nutriční toxikologie Radiační ochrana Radiotoxikologie Soudní lékařství Speciální vyšetřovací metody v lékařské genetice Toxikologické aspekty chemických havárií Vybrané kapitoly z obecné a teoretické fyziky Zabezpečení a nakládání s radioaktivními látkami a jaderným materiálem Základy biomedicínckého inženýrství Základy farmakologie Základy kriminologie Způsoby zabezpečení, nakládání s chemickými látkami a ochrana při práci s nimi 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Výuka krizového řízení v oblasti povodní Prevence mimořádných událostí Epidemiologická opatření v případě krizových situa Hospodářská opatření pro krizové stavy Exkurze Výuka s odborníky Základní výuka – vědeckými pracovníky Analýza, metody a nástroje řešení krizových situací Mimořádné události - ochrana života, zdraví a majetku Kritická infrastruktura a krizové řízení Nouzové plánování 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Vědecké projekty rozvíjející krizové řízení Bezpečnostní výzkum České republiky v letech 2010 - 2015 (BV II/2 – VS)" Multimediální výukový matriál: Radiologie Základy medicíny katastrof Biologické dozimetrie pro osoby profesně vystavené ionizujícímu záření alfa Výuková pomůcka pro software EMOFF a TEREX Slovník radiobiologie, toxikologie a krizového řízení 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Praxe STUDENTŮ u odboru krizového řízení během povodní 2013 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Exkurze u HZS Třemošná 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Exkurze u HZS JčK 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Přednáška ZZS hl.m.Prahy 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Exkurze u ZZS JčK 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Cvičení VODA 2012 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Taktické policejní cvičení AMOK 2013 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

OTÁZKY?? 17.10.2013 Konference: Vzdělávání vodohospodářů v regionu Dunaj-Vltava

Děkuji za pozornost