Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitární program PROGRESS
Advertisements

Finanční možností svépomocných skupin
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Monitoring dalšího vzdělávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Kvalita v sociálních službách jako proces
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Komunitní plánování cesta k aktivní roli klienta sociálních služeb
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův Brod Ing. Jana Fischerová, CSc.

Praha - 7. prosince 2006 Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův Brod  Projekt „Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův Brod“.  Projekt „Zvyšování kvality sociálních služeb v Havlíčkově Brodě k zajištění podpory sociálního začleňování“.  Mezinárodní projekt „LAPs a RAPs - lokální a regionální akční plány sociálního začleňování“.  Projekt „Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života - kraj Vysočina“.

Praha - 7. prosince 2006 Projekt „Komunitní plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův Brod“  cílem projektu je zjištění stavu poskytování sociálních služeb v dané lokalitě a zároveň potřeb, které nejsou naplněny. Srovnáním těchto dvou základních parametrů a v souladu s množstvím finančních prostředků, které obec na sociální služby vynakládá, vzniká v procesu vzájemných konzultací komunitní plán, který je konsensem mezi tím, co je možné, a tím, co bylo označeno jako potřebné či prioritní.  projekt byl financován z dotačních titulů MPSV ČR a rozpočtu města Havlíčkův Brod.

Praha - 7. prosince 2006 Projekt „Zvyšování kvality sociálních služeb v Havlíčkově Brodě k zajištění podpory sociálního začleňování“  cílem projektu bylo podpořit sociální začleňování znevýhodněných skupin obyvatelstva Havlíčkova Brodu skrze zvýšení kvality sociálních služeb. Díky spolupráci poskytovatelů a zadavatelů sociálních služeb a podpory externích odborníků získalo město podklady pro svá strategická rozhodnutí týkající se rozvoje sítě sociálních služeb se záměrem dosáhnout co nejvyšší podpory sociálního začleňování a běžný život zranitelných skupin obyvatelstva.  projekt byl realizován v rámci programu PHARE 2003, RLZ - opatření 2.1.

Praha - 7. prosince 2006 Projekt „LAPs a RAPs - lokální a regionální akční plány sociálního začleňování“  cílem projektu je výměna zkušeností mezi partnery projektu z jednotlivých partnerských zemí o probíhajících iniciativách a aktivitách na lokální a regionální úrovni v oblasti sociálního začleňování.  projekt je financován Evropskou komisí v rámci druhé výzvy na předkládání žádostí o finanční podporu na projekty zaměřené na mezinárodní spolupráci v boji s chudobou a sociálním vyloučením (TEP), který je součástí Akčního programu Společenství na podporu spolupráce mezi členskými státy v boji se sociálním vyloučením Evropské komise.

Praha - 7. prosince 2006 Projekt „Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života - kraj Vysočina“  cílem projektu je v regionu kraje Vysočina zahájení činnosti pilotního Informačního a poradenského centra (InPc) v Havlíčkově Brodě.  projekt je realizován v rámci programu Iniciativy společenství EQUAL

Praha - 7. prosince 2006 Přínosy realizovaných projektů  projekty přispěly k zvýšení informovanosti, dostupnosti a kvality stávajících sociálních služeb ve městě Havlíčkův Brod.  realizací projektů byla posílena role uživatelů sociálních služeb, došlo k cílenému zjišťování jejich potřeb.  pracovníci pohybující se v sociálních službách si osvojili nové metody a techniky práce v oblasti řízení a poskytování sociálních služeb.  realizace mezinárodního projektu přispěla k zvýšení prestiže města

Praha - 7. prosince 2006 Přínosy realizovaných projektů  získání a navázání nových kontaktů mezi odborníky v daném oboru.  zvýšení sebevědomí klientů a jejich znovu integrace na trh práce.

Praha - 7. prosince 2006 Obtíže při realizaci projektů  složitost dotačních řízení při využívání zdrojů z EU a vysoká míra administrativní náročnosti při vedení projektů  metodická nejednotnost - opakovaná změna obsahu příruček pro příjemce grantu (v období po podpisu smlouvy)  malý podíl dotačních titulů (jednoduchých projektů) financovaných jen státním rozpočtem České republiky  projekty realizuje (píše, realizuje, administruje) jeden člověk - žádná zastupitelnost, vzhledem k pracovnímu zařazení - omezený přístup k informacím

Praha - 7. prosince 2006 Obtíže při realizaci projektů  u projektů financovaných z EU, docházelo k opožděným platbám ze strany MF a MPSV ČR a ještě stále dochází k opakovaným požadavkům na doplňování závěrečné zprávy, která byla orgány NVF již schválena

Praha - 7. prosince 2006 Děkuji za pozornost Ing. Jana Fischerová, CSc. - starostka města Havlíčkův Brod tel.: