Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Advertisements

Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Veřejné zdraví - Lidská práva a péče o duševní zdraví v České republice Vzdělávání odborníků,státní správy a samosprávy.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
Bezpečnostní kultura a moderní přístup k bezpečnosti v letecké dopravě
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Lidský faktor v dopravě!
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Smart Move Každý rok autobusy a autokary v Evropě, s minimálními dopady na životní prostředí, přepraví bezpečně a podle jejich potřeby miliony lidí. Ačkoliv.
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
O33 – Oblast průzkumů v dopravě, statistiky a analýzy dopravních nehod
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Bezpečnost seniorů v dopravě. Za seniory osoby považujeme osoby, jejichž věk je vyšší než 65 let Po šedesátce právě vlivem věku lze zaznamenat změny organizmu,
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Podzimní a zimní měsíce
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
Aleš Řebíček 444 dní za volantem. Dvě hlavní témata  Z hlediska veřejnosti jsou nejsledovanějšími tématy z resortu dopravy:  důsledky novelizace zákona.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Sdružení automobilových dopravců Role ČESMADU BOHEMIA v oblasti silničních přeprav chemikálií a dodržování bezpečnostních a kvalitativních parametrů v souladu.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Obsah Historie Dotační titul „Plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality“ Projekty Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Projekt Kraje.
Čas se zamyslet … zodpovědný přístup k bezpečnému pohybu v silničním provozu.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
„Řídím, piju nealko pivo“ společný projekt Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven Ing. Martina Ferencová předsedkyně komise Společenské zodpovědnosti.
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Výbory a pracovní skupiny
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
VIII. ročník Konference Moravské dopravní fórum
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II

Aktivity Sdružení na poli bezpečnosti silničního provozu  dlouholetý člen Rady vlády pro BESIP  2002 iniciace pracovní skupiny a vypracování Analýzy opatření na snížení nehodovosti profesionálních řidičů (praktická prevence, legislativní opatření)  2004 podpis Evropské charty bezpečnosti silničního provozu  akcentace bezpečnostních témat v rámci školení řidičů (7 000 řidičů ročně)  produkce 6 dílů DVD „Defenzivní jízda“  2006 Desatero správného truckera  2008 projekt Bezpečná firma

 jeden z největších problémů poslední doby je negativní vnímání silniční dopravy a profesionálních řidičů veřejností  poslední dva roky byly v duchu soubojů s politiky, někdy i s osobním nádechem (zákazy jízdy a nehodovost)  chceme se aktivně pokusit o nápravu pošramocených vztahů mezi veřejností a profesionálními řidiči formou sebereflexe a proaktivního přístupu v oblasti bezpečnosti silničního provozu Vnímání silniční dopravy

 cílem je odstranit, nebo zmírnit ty projevy silniční dopravy, které emocionálně negativně zasahují veřejnost a napravit vzájemné vztahy  klíčová sdělení pro veřejnost i politiky  silniční doprava nechce ostatním škodit  chceme se podělit o místo na silnici  jsme ochotni na sobě pracovat  snažíme se o minimalizaci dopadů naší činnosti  snažte se nás pochopit, jako se my snažíme vyhovět vám  nechceme být zneužíváni pro politické cíle Rok smíření – cíl projektu

 chceme přijmout svůj díl odpovědnosti, projevit dobrou vůli a aktivně reflektovat více, či méně oprávněné výhrady ostatních řidičů formou ovlivnění chování profesionálních řidičů  devizou sdružení a tím pádem projektu je, že jsme schopni působit na profesionální řidiče a dopravní firmy se snahou o nápravu a prevenci  plánované aktivity a zpětná vazba do vlastních řad budou probíhat prostřednictvím školení a doprovodných akcí zaměřených na děti a veřejnost Rok smíření – jak to chceme provést?

ŘIDIČ a projevy jeho chování Ostatní účastníci provozu Analýza a výběr rizikového chování Zpětná vazba formou aktivit popsaných v tomto projektu

 Negativní projevy chování řidičů a kamionů  jsou velké a překáží  nedají se předjet  zdlouhavě se předjíždějí v kopci  lepí se těsně za ostatní auta  ohrožují děti  huntují silnice  často bourají  při kalamitách blokují silnice  vytlačují ostatní auta, neblikají a náhle vybočují 2009 – Rok smíření

 zaměření výstupů projektu na  ostatní řidiče  občany trpící vinou absence obchvatů  politiky  média  laickou veřejnost  základní kámen projektu - korekce nežádoucích projevů chování  bezpečnostní téma na každý měsíc  komunikace dovnitř (školení) a ven (veřejnost) 2009 – Rok smíření

Leden Únor ANI JEDNA KALAMITA VINOU KAMIONU Březen ANI JEDNO……… ANI JEDEN KAMION BEZ ZIMNÍ VÝBAVY Duben ANI JEDNO…….. KvětenANI JEDEN……. Červen ANI JEDEN…….. Červenec ANI JEDEN…….. Srpen ANI JEDEN…….. Září ANI JEDEN…….. Říjen ANI JEDEN…….. Listopad ANI JEDEN……. Prosinec ANI JEDEN…….. Bezpečnostní téma měsíce

 zapojení klíčových dopravců v regionech  působení na vlastní řidiče  podpora projektu a dobrý příklad ostatním menším dopravcům v regionu  ostatní aktivity v rámci projektu  call centrum (zpětná vazba od veřejnosti)  spolupráce s dopravní policií (rozbor nehod, prevence)  psychosociální výzkum (příčiny nehod)  účast na Bambiriádě 2009 (prevence a bezpečnost dětí)  „do jámy lvové“ - road show po 2-3 městech nejvíce negativně ovlivněných silniční dopravou – „Jedeme v tom spolu“  oficiální zahájení projektu – Rok smíření

 Příslib partnerství  Policie ČR  BESIP  …

Děkuji za pozornost