Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý."— Transkript prezentace:

1

2

3 KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV

4 KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý region a uspořádalo anketu nazvanou Téma 2007, ve které občané města hledali tzv. „místní“ téma neboli problém, který je ve městě nejvíce trápí. Ankety se zúčastnilo 10% obyvatel města. Na předních místech hitparády místních problémů se umístila témata souvisejí s bezpečností ve městě a vandalismem, proto se město Krásná Lípa rozhodlo, ve spolupráci s ÚEP, o.p.s., přispět za účasti veřejnosti k řešení těchto problémů.Ústecko – živý regionTéma 2007 Koncem roku 2007 vznikl Místní akční tým tzv. MAT složený ze zástupců města a neziskovek. V rámci projektu se uskutečnila plánovací akce zaměřená na prevenci kriminality u dětí a mládeže a monitoring indikátoru Cesta dětí do školy a zpět. Výstupy plánovací akce využily místní NNO a město pro zatraktivnění volného času dětí a mládeže. Projekt Krásná Lípa - náš bezpečný domov navazuje na výše uvedené aktivity. MAT v modifikované podobě pokračuje dále. Cílem projektu Krásná Lípa – náš bezpečný domov je nadále podporovat rozvoj místní Agendy 21, zajistit pokračování MAT Krásná Lípa, zpracovat SWOT analýzu kriminality ve městě Krásná Lípa ve spolupráci s obyvateli města a samozřejmě do řešení kriminality a vandalismu zapojit i obyvatele města. Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí

5 KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Realizace projektu: Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. Partner projektu: Město Krásná Lípa Vedoucí projektu: PhDr. Leona Kupčíková - ÚEP, o.p.s. Místní koordinátorka MAT: Šárka Pešková - ZO ČSOP Tilia Oficiální záštita MAT: Jana Gálová - místostarostka města Krásná Lípa Místo realizace: Město Krásná Lípa Termín realizace: listopad 2008 až říjen 2009

6 KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV A1. Indikátor: Spokojenost občanů s místním společenstvím – dotazníkový průzkum Výzkumu se uskutečnil v dubnu 2009 a zúčastnilo se ho 8% obyvatel Krásné Lípy. Indikátor A1bezprostředně odráží pocit kvality života, která tvoří důležitou součást udržitelné společnosti. Znamená možnost žít v takových podmínkách, které zahrnují kvalitní a bezpečné bydlení, dostupnost základních služeb (školství, zdravotnictví, kultura, atd.), pocit bezpečí, možnost zaměstnání, kvalitní životní prostředí (jak přírodní, tak člověkem ovlivněné a pozměněné) a reálnou možnost účastnit se místního plánování a rozhodování. Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

7

8

9

10

11

12

13

14 KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Jaké lokality považují obyvatelé Krásné Lípy za nebezpečné a proč? Jaká opatření navrhují? Křinické náměstí - co nám vadí a čeho se bojíme: Skupinky podnapilých lidí, kteří obtěžují kolemjdoucí Požívání alkoholu a drog na tomto veřejném prostranství Nepřítomnost policie Hluk v nočních hodinách především v blízkosti restaurací Co navrhujeme: Více volnočasových aktivit pro dospívající mládež Zapojit do řešení problémů s mládeží i rodiče Přítomnost policie Kamerový systém Nějaká fotka Varnsdorfské ulice Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

15 KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Jaké lokality považují obyvatelé Krásné Lípy za nebezpečné a proč? Jaká opatření navrhují? Varnsdorfská ulice - co nám vadí a čeho se bojíme: Na ulici nejsou chodníky, což je nebezpečné pro chodce i pro řidiče Děti bez dozoru v těsné blízkosti vozovky či přímo na ní Volně pobíhající psi Odpadky a špína na ulici Co navrhujeme: Dětské hřiště v blízkosti lokality Varnsdorfská Snížení rychlostí v daném úseku Varnsdorfská Více terénních pracovníků do sociálně slabších rodin a podpora rodin, které se snaží Policie v ulicích Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

16 KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV S jakým typem kriminality se občané města nejčastěji setkávají? Jaké jsou hlavní příčiny kriminality? Tento dokument byl vytvořen za finanční pomoci Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí. Za obsah tohoto dokumentu je výhradně odpovědný Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a nelze jej v žádném případě považovat za názor Ministerstva životního prostředí.

17

18


Stáhnout ppt "KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý."

Podobné prezentace


Reklamy Google