Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Celosvětové ekologické problémy Zuzana Snášelová
Advertisements

VODA 8. třída.
NEROVNOMĚRNOST ŽIVOTA NA ZEMI
HEINEKEN Konference VODA 2014.
Přelidnění planety.
HISTORIE VÁLEK O VODU. ÚVOD • TÉMĚŘ 900 MILIONŮ LIDÍ DNES ŽIJE BEZ PŘÍSTUPU K NEZÁVADNÉ PITNÉ VODĚ. SITUACE SE BUDE ZHORŠOVAT S BOBTNAJÍCÍ SVĚTOVOU POPULACÍ,
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ OBŽIVA A MIGRACE
VODA NA ZEMI Hydrosféra – vodní obal země.
HLAD A NEDOSTATEK VODY VE SVĚTĚ
Nedostatek potravy Jakub Průdek Kateřina Pužejová Adéla Chloubová
Tropický deštný les.
Michal Broža, iCentrum OSN v Praze,
Ivana Kušnierová. Voda v číslech  1,1 miliardy lidí v rozvojových zemích nemá dostatečný přístup k vodě a 2,6 miliardám lidí chybí alespoň základní hygienické.
VY_32_INOVACE_ 04 - Znečišťování vod
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Integrovaná střední škola, Slaný
Vietnam.
Globální svět.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:29.
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
INFORMACE PRO OBCHODNÍ PARTNERY Vývoj cen komodit k
Vytvořila: Kristina Thielová
Válečné konflikty II. Petr Machala.
Sídla.
Ekologické problémy Společenské problémy
Ekologické problémy Společenské problémy
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Enviromentální výchova.
Věděli jste, že......na výrobu 1 tuny papíru je potřeba 2,2 tuny kmenů stromů? Jedna česká domácnost spotřebuje ročně kolem 70 kilogramů papíru.
Kontaminace (znečištění) vody
JAROSLAV OUHRABKA Pitná voda pro Prahu. Obecně Pitná voda je voda zdravotně nezávadná ani při dlouhodobé konzumaci Všechno to zajišťuje akciová společnost.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Populační problém Vypracovali:Adam Páv,Marek Nedvídek.
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Ohrožování základních složek biosféry
ÚVOD OD ROZVOJOVÝCH STUDIÍ I
Vypracovávání nové mezinárodní dohody EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Změna klimatu.
Zdroje získání základních životních potřeb a energie z hlediska udržitelnosti života na Zemi v budoucnosti (voda, kyslík, vodík, ropa apod.), případné.
HOSPODÁŘSKÉ PROBLÉMY SOUČASNÉHO SVĚTA
Studijní info.
1 Kvalita prověřená časem. 2 PŘEDPOKLÁDANÝ VÝVOJ OCELÁŘSTVÍ V MSK Jan Lasota člen představenstva a náměstek výrobního ředitele.
Krajina a životní prostředí
Přírodní a civilizační rizika - 2
Stres v jádře, jádro ve stresu. Dana Drábová Státní úřad pro jadernou bezpečnost.
CHUDOBA.
Sociální politika 06 CHUDOBA.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Znečistěný vzduch, půda a voda
Orientační spotřeba vody při splachování Lucie Drábková, P07233
Globální problémy.
VODSTVO AFRIKY.
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY LIDSTVA
J. Schlaghamerský: Ochrana životního prostředí - ochrana vod – voda jako zdroj Voda jako zdroj.
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.
Globální problémy lidstva. GLOBALIZACE - Co myslíš, že znamená tento pojem? Je abstraktní pojem, který naznačuje „srůstání světa“. Jde o nerovný proces,
PROBLÉM SVĚTOVÉHO HLADU. nejstarší z globálních problémů – akutní hlad vede k bezprostřednímu umírání, chronické podvýživě, náchylnosti k nemocem a degeneraci.
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr. Květuše Hurdová Název: VY_32_INOVACE_ZEMĚPIS_13.AFRICKÉ REGIONY Téma: AFRICKÉ REGIONY (Sahel.
Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 Anotace.
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
Zákoucká Simona Polášková Lucie
Klimatická změna v reálném světě
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Voda.
12. f Problémy s vodou Znečištění, Nedostatek vody, Vysychání toků,
Environmentální problémy
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
GLOBALIZACE.
Transkript prezentace:

Nedostatek pitné vody Autoři : Vošterová, Nováková, Petrák

Nedostatek pitné vody Nedostatek pitné vody je globálním problémem lidstva. Jestliže dnes žije 8% světové populace v zemích, kde se projevuje silný nedostatek pitné vody a dalších 25% v zemích, kde je situace jen o málo lepší, předpokládá se, že budou-li současné trendy pokračovat, budou v roce 2025 žít v zemích s vážným nedostatkem pitné vody 2/3 lidí.

Nedostatek pitné vody - příčiny změna klimatu – vysychání vody, málo srážek neúměrná spotřeba znečištění vody využití potřebné vody v zemědělství využití potřebné vody v průmyslu přelidnění problém je hlavně v rozvojových zemích hrozí především části Spojených států amerických situace nemá řešení, proto se o ní tolik nemluví

Změna klimatu, neúměrná spotřeba

Neúměrná spotřeba Spotřeba vody trvale stoupá. Problém s vodou rozhodně hrozí části Spojených států amerických: - pro ně je charakteristické přečerpávání - průměrný Američan spotřebuje 600 litrů vody, průměrný obyvatel subsaharské Afriky má k dispozici jen 20 litrů dlouhodobá perspektiva

Znečištění vody

Využití vody v zemědělství a průmyslu nejméně hospodárně se s vodou zachází v zemědělství při zavlažování, je to nejméně 70% z celkové spotřeby vody obrovské množství vody spotřebuje i průmysl – např. na výrobu 1 tuny papíru je zapotřebí 100 000 litrů vody

Využití vody v zemědělství

Přelidnění Téměř 900 milionů lidí dnes žije bez přístupu k nezávadné pitné vodě. Situace se bude zhoršovat s bobtnající světovou populací, což s sebou nese i riziko četnějších válečných konfliktů.

Přelidnění Téměř 900 milionů lidí dnes žije bez přístupu k nezávadné pitné vodě. Situace se bude zhoršovat s bobtnající světovou populací, což s sebou nese i riziko četnějších válečných konfliktů.

Přelidnění

Nedostatek pitné vody

http://www.planetark.com/dailynewsstory.cfm/n ewsid/37697/story.htm Zdroje http://www.planetark.com/dailynewsstory.cfm/n ewsid/37697/story.htm http://www.livescience.com/strangenews/06062 2_pee_sewage.html Daniel Prokop - nezávislý novinář