Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA."— Transkript prezentace:

1 Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA

2 Voda vzácnější než zlato. Vítejte v Africe !

3 Nedostatek pitné vody je globálním problémem lidstva. Jestliže dnes žije 8% světové populace v zemích, kde se projevuje silný nedostatek pitné vody a dalších 25% v zemích, kde je situace jen o málo lepší, předpokládá se, že budou-li současné trendy pokračovat, budou v roce 2025 žít v zemích s vážným nedostatkem pitné vody dvě třetiny lidí. Dostupné pitné vody přitom stále ubývá

4 Voda jako posel smrti Chronický nedostatek čisté pitné vody je už teď zodpovědný za spoustu nemocí, které často končí smrtí, a to nejen u malých dětí. Ale i za normálních okolností je voda problém. Na vesnicích se často pro vodu chodí do řek nebo jezer, která v období sucha pravidelně vysychají. Když je vody dost, musí se sdílet s dobytkem, který z ní pije a koupe se v ní, společně s lidmi, kteří se nejen koupou, perou ale i naplňují nádoby na použití v domácnosti.

5 Ročně na následky průjmových onemocnění, jako jsou například cholera či úplavice, umírá více než 1,8 milionu dětí. Toto číslo je dokonce vyšší než počet úmrtí na následky HIV, AIDS a malárie dohromady. Při nedostatku pitné vody klesá fyzická a duševní výkonnost, může dojít k dezorientaci a dlouhodobá dehydratace může vést ke ztrátě vědomí a následné smrti žízní. Každý rok zemře 1,3 milionu lidí na malárii, 90 % z nich jsou děti mladší pěti let.

6 Lidé ve světě plácají zbytečně vodu a v Africe o ni bojují.

7 VYPRACOVALI: ELIŠKA LHOTÁKOVÁ A DANIEL KANALOŠ


Stáhnout ppt "Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA."

Podobné prezentace


Reklamy Google