Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě."— Transkript prezentace:

1  Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava

2 Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě se myjeme, v létě nás dokáže ochladit. Pitné vody jsou v supermarketech plné regály a kdykoliv si vzpomeneme, můžeme si ji natočit z kohoutku. Voda je bezesporu jedním z nejcennějších zdrojů planety a je nezbytná pro lidský život. Přístup ke kvalitní pitné vodě je základním lidským právem a je základním předpokladem trvale udržitelného rozvoje.

3 Rozvojové zem ě a jejich voda  Každých 20 sekund zemře jedno dítě na nemoci spojené s nedostatkem čisté vody (průjmová onemocnění) - celkem 1,8 milionů dětí do pěti let za rok.  800 milionů obyvatel planety nemá přístup k nezávadné pitné vodě. Ročně zemřou 2,2, miliony lidí na průjmová onemocnění způsobená špinavou vodou.

4 Kolik vody č lov ě k spot ř ebuje?

5 Spot ř eba vody  Nejvíc vody spotřebují v USA, nejvíce zaplatí v Dánsku.  Spotřeba vody: S přírůstkem světové populace paralelně vzrůstá spotřeba vody. Od roku 1940 do roku 2006 se spotřeba vody na Zemi zvýšila čtyřikrát.  Lidé by si měli vody vážit a neplýtvat s ní, někteří lidé by za čistou vodu dali cokoliv.


Stáhnout ppt " Voda Bílková Veronika ZŠ Chrastava. Č lov ě k a voda Voda je všude kolem nás - jsou jí plné řeky, přehrady, rybníky, často na nás padá z nebe. Ve vodě."

Podobné prezentace


Reklamy Google