Stmívání .

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARRY POTTER.
Advertisements

Gymnázium U Balvanu Biologie Jana Rohánková A.
Z Kolína do Jeruzaléma Hana Greenfieldová.
Aneb Stmívání od Stephanie Meyer..
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Syn muzikanta Karla Vágnera
Tesák Vlkodlaka Veronika Synková.
Citáty O LÁSCE.
Kateřina Jiráková4.A Učebna biologie č. 6  Učebna biologie se nachází v prvním patře naší školy.  Učí zde paní profesorky Ondřejová a Vojířová.
Karel Hynek Mácha Básník, prozaik, dramatik
Leoš Janáček.
Erich Maria Remarque
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Jednou se vrátíš.
Robert Pattinson. Osobní údaje: Jméno: Robert Thomas Pattinson Přezdívka: Rob Datum narození: 13.květen 1986 (23let) Místo narození: Londýn, Spojené království.
Světová literatura po 1. světové válce
Kdo to byl William Shakespeare
DÍLY TWILIGHT SÁGA. STMÍVÁNÍ (2008) Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala.
O upírech a jejich životě. Upíři musí pít jen lidskou krev Upíři jsou nelítostní a zlí Upíři nemohou žít mezi lidmi Upíři nemohou vycházet na sluneční.
napsala Stephenie Meyerová
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Současná česká a světová literatura
Bratři Čapkové.
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
A Antonius WILLIAM SHAKESPEARE.
TWILIGHT.
Název Balada o Tristanovi a Isoldě Předmět, ročník
FANTASTICKÁ LITERATURA
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Underworld Underworld,megafilm z roku 2003,je akční snímek založený na boji mezi Upíry a Lykany(vlkodlaky).I když je to již velmi obehrané téma,Underworld.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/12/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
Český naturalismus Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
KAREL POLÁČEK 9. ročník.
Život a dílo VY_32_INOVACE_2A4 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Lenka Fibigerová.
Práva dětí Petr Machala.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Téma: Kytice - K. J. Erben VY_32_INOVACE_586.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová 1756, Čáslav
Hlavní postavou je zde Veronika Millerová, která si říká Ronnie. Její rodiče se rozvedou a otec se přestěhuje z New Yorku do malého městečka na pláži.
WILLIAM FAULKNER Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Božena Němcová – povídka Karla
VY_32_INOVACE_ČJPS2A_1860_ZEM Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
The twilight saga.
Joanne Rowlingová (31. července 1965, Yate).
JAN AMOS KOMENSKÝ * v Nivnici v Naardenu.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Fantasy literatura. Jak se jmenuje známá americká autorka a její nejznámější dílo ?? Stephenie Meyer – Twilight ságy (Stmívání, Nový měsíc, Zatmění, Rozbřesk)
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vypravování 2 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
ZŠ Brno, Řehořova 3 Autoři české a světové literatury Český jazyk 8.ročník III
* 14. L ISTOPADU L EDNA 2002 Velmi úspěšná dětská spisovatelka Její knihy byly přeloženy do více než 70 jazyků Oceněná cenou Hanse Christiana.
LITERATURA 9. ročník Odraz 2. sv. v. v literatuře – ztráta prozaiků Karel POLÁČEK Eduard BASS.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Ernest Heminhway Jana Cihelková, Kateřina Klausová.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Nefertiti.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
Arnošt Lustig (1926 – 2011). Arnošt Lustig (1926 – 2011)
„Moudré ucho neposlouchá, co hloupá huba povídá.“
Šablona 32 VY_32_INOVACE_20_24_Romain Rolland
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Erich Maria Remarque Eva Švančarová
VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Máj Karel Hynek Mácha. Něco málo o spisovateli ( ) Karel Hynek Mácha byl českým básníkem, prozaikem, představitelem českého romantismu a zakladatel.
Transkript prezentace:

Stmívání 

Hrají: Robert Patinsson Kristen Stewart Taylor Lautner Peter Facinelli Kellan Lutzz Christian Serratoss Elizabeth Reaser Nikki Reed Ashley Greenee Rachelle Lefevre

Popis filmíku  Je to o Belle Swonové ,ktrerá se přistěhovala do malého městečka Forks ke svému otci Charliemu..kde poznala Edwarda Cullena Do kterého se zamilovala a zjistí že je upír. Nejdříve byla vydaná kniha a pak se to teprve s filmovalo kde obsadily hlavní postavy jako Kristn Stewart a Roberta Petinsona…ve druhém díle nechce Edward proměnit bellu v upírku a tak odchází bella je smutná a spřátelí se Jackobem Blackem Který se mění ve vlkodlaka

Který se do ní zamiluje.Bella dlá vše co může aby Edwarda uviděla…Po čase se dají s Edwardem zase do hromady a ve čtvrém díle spolu mají dceru Renesme s čímž se Jackob nemuže smířit ale nakonec bude muset..Bella si vezme Edwarda a Edward Ji promění na upírku..do malé Renesme se otiskne Jackob a udělal by pro ní všechno na světě… Volturiovi se dozví o Renesme a chtějí upoutat a válku…která skončí v míru..a nikomu se nic nastane a to je konec

Pár obrázků 

O tom jak příběh vznikl  Stephenie Meyerová Napsala tuto knihu poněkud nezávazně..nepřemýšlela o tom co píše…popsala to tak že měla sen plný vlkodlaků a upírů tak šla ihned psát a nakonec z toho vznikl velmi dobrý trhák který se i dobře prodává..tak neodolala a začla psát ihned další knihu…

Povídání  1.díl Stmívání (Twilight) - její první román - vyšlo v roce 2005 a ještě téhož roku byla Stephenie označena za nejslibnější autorku roku. Momentálně Stephenie dokončuje úpravu textu druhého dílu, nazvaného.Příběh vypráví o obyčejné dívce jménem Isabella Swan, která se přestěhuje z Phoneixu do klidného a deštivého Forks, kde se seznámí s podivným chlapcem- Edwardem Cullenem. Později se dovídá děsivou skutečnost-Edward je totiž upír. I přes nebezpečí které jí hrozí, se ale Edwarda nehodlá vzdát.

2 díl Nový Měsíc (New Moon) - vyšel v ČR v roce 2006. Je dalším pokračování Bellina příběhu. Tentokrát Stephenie Bellu a Edwarda vystaví zkoušce, odloučí je od sebe. Bella i Edward to těžce nesou, a když se Edward od své sestry Alice dozví(ve skutečnosti se to dozví od Rose - další Edwardovy sestry) , že Bella se pravděpodobně zabila skokem z útesu, rozhodne se odjet do Itálie a požádat Volturiovi (nejmocnější upírská rodina) o smrt. Nakonec ho Bella s Alicí zachrání. Příběh tedy opět končí šťastně.

3 díl  Zatmění (Eclipse) - původně to měl být poslední díl trilogie. Byl ale tak úspěšný, že Steph napsala ještě další pokračování. Vyšel v roce 2007 a je snad ještě napínavější, než předchozí dva. Nyní se Bella musí rozhodovat mezi láskou k upírovi Edwardovi nebo k vlkodlakovi Jacobovi. Mezitím jí o život usiluje upírka Victorie z prvního dílu z celou armádou novorozených upírů. Bellu zachraňuje Edward s rodinou i Jacob se svou vlkodlačí smečkou. Příběh opět končí bez ztrát na životech, ale Bella se i na dále musí rozhodovat mezi upírem a vlkodlakem.

A končím 4 dílem Rozbřesk - v srpnu roku 2008 byl dokončen čtvrtý díl a 25.3.2009 vyšel i v ČR. Je rozdělen na tři části: První - Isabella se vdala za Edwarda a po svatební cestě zjišťuje, že je nejspíš těhotná... s upírem. Druhá - tentokrát příběh vypráví vlkodlak Jacob Black, který musí přihlížet jak těhotnou Bellu její dítě zabíjí. Třetí - opět z pohledu Belly, která zůstala na živu a musí ochránit svou dceru před hrozícím nebezpečím.

KONEC! 