Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

A Antonius WILLIAM SHAKESPEARE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "A Antonius WILLIAM SHAKESPEARE."— Transkript prezentace:

1 a Antonius WILLIAM SHAKESPEARE

2 Hra se odehrává ve starověkém Egyptě POSTAVY:
Hlavní postavy jsou Antonius a Caesar Kleopatra - egyptská královna. Octavia - sestra Ceasara a manželka Antonia.

3 KLEOPATRA: Kleopatra Vll., egyptská královna, se narodila v roce 69 př.n.l. Trůní jméno: Filopatór Filométór Byla poslední panovnicí řecko-egyptské dynastie Ptolemaiovců, která převzala vládu nad Egyptem po smrti Alexandra Velikého Makedonského r. 323 př.n.l. Kleopatra byla známá jako po všech stránkách velmi vzdělaná Řekyně, hovořila plynule několika jazyky, včetně afrických. Jako první z Ptolemaiovců hovořila egyptsky! Měla zásluhu na vzniku několika nádherných staveb – např. proslulý maják na ostrově Faru- a všeobecném rozkvětu Egypta. Ačkoli se o ní tvrdí, že nebyla příliš krásná, zejména její velký, typicky řecký, nos byl často kritizován, měla obrovské charisma. Byla velmi zdatným a rázným politikem.

4 Příběh je o lásce mezi Kleopatrou a Antoniem.
DĚJ: Příběh je o lásce mezi Kleopatrou a Antoniem. Tihle dva se milují, ale Antonius si musí z politických důvodů vzít Octavii.Protože Antonius Kleopatru miluje, tak za ní jezdí. Jakmile Caesar zjistí, že Antonius jeho sestru podvádí, rozpoutá s Egyptem válku. Kleopatro ty víš, že tě miluji, ale musím si vzít Octavii. Ano já vím, ale nesmíš na mě zapomenout.

5 Jelikož Caesar na ně použije lsti, myslí si Antonius, že se Kleopatra přidala na stranu Caesara.
Antonius ji za to nenávidí. Kleopatra se nechá zavřít do hrobky a po sluhovi vzkazuje Antoniovi, že je mrtvá. Chce totiž vědět, jak bude Antonius reagovat. Haha ha tak trošku ano milý Antonie. Caesare ty a Kleopatra jste mě zradili!

6 Taková zrada ani na Kleopatru jsem se namohl splehnout.
Antonio si žalem zabodne do sebe meč. Nezemřel okamžitě, a tak ho ještě stihli donést za Kleopatrou, aby se mohli rozloučit. Caesar pak zajal Kleopatru a ta se nechala uštknou dvěma hady. Nechtěla už dál být na světě bez Antonia. A už vůbec ne v zajetí Caesara. Taková zrada ani na Kleopatru jsem se namohl splehnout. Už tu nechci dál být. Tak a máme po Antoniovi nyní ještě musím zajmout Kleopatru a budu štastný.

7 Radši se nechám uštknout hady než být v zajetí Caesara!

8 Zpracovala: Veronika Volencová
KONEC! Zpracovala: Veronika Volencová 2011


Stáhnout ppt "A Antonius WILLIAM SHAKESPEARE."

Podobné prezentace


Reklamy Google