Jak ovlivňuje můj život současná technika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Autor: Ondřej Šimčík. OBSAH  Televizory Televizory  Počítače Počítače  Mobilní Telefony Mobilní Telefony.
Bezpečnost na internetu. V širším smyslu do této oblasti náleží také ochrana před úniky nevhodných osobních informací, například, manipulace s lidmi na.
Bezpečnost na internetu
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Informační systémy a technologie
Google spouští Vyhledávání v reálném čase globálně.
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
Základní pojmy 1. Informatika  Matematická disciplína Zabývá se – strukturou, zpracováním a využitím informací ○ Zpracování = získávání, ukládání, zobrazení,
Představujeme službu Samepage
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Vytvořila Eliška Horáková
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Složení počítače Informatika 5. třída.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
SVĚT TECHNIKY A JÁ. Mobilní telefon: Zastává mnoho funkcí ( fotoaparát, navigaci, počítač, voláni a sms, rádio a mnoho dalších). Je přenosný lehký tenký.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_050 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_15.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
Tablety (mobilní zařízení)
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_418_Web blog AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM: 9. ročník,
Technologie.
Sociální sítě I Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Počítač a jeho složení.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Operační systémy. Operační systémy Operační systém je základním programovým vybavením nezbytně nutným pro provoz počítače. Poznámka: Operační systém.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Sociální sítě Štěpán Hýža.
Jak ovlivňuje můj život současná technika?
LINUXLab Dominik Vít Jan Koniarik Jakub Moravec. Osnova prezentace Úvod Co je to Linux Využití Zajímavá čísla Logo Linuxu Loga distribucí Přispěvatelé.
ALI A IVI Sociální sítě. Typy sociálních sítí Facebook- nejvíce používaný Lidé Spolužáci Twitter My space Bebo Jaiku.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/28 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Chraňte si svá data. Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
OPERAČNÍ SYSTÉMY Část Alternativní OS Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Uvadající význam značek David Antoš, Lupa.cz. Kdo jsem? David Antoš Jabber:
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
SOFTWARE Operační systémy.
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ČR
Inf Elektronická komunikace
Sociální sítě a jejich rizika Adéla Kotrlová
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
Reklama aneb letní výprodej
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Drogy dnešní doby Študáci.
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Reklama na sociálních sítích
Transkript prezentace:

Jak ovlivňuje můj život současná technika Prezentuje: Jan Dombrovský

LOGO Takhle by mělo vypadat moje firemní logo .

Obsah Počítače Televizory Mobilní telefony Notebooky Zdroje

Televizory Můj názor na televizi je smíšený. Na jednu stranu se dozvídám nové věci, ale na druhou u ní ztratím mnoho času. Díky televizi můžu zjistit novinky ze světa, ale i z domova, co se kde děje. Bez televize by nebyl život životem . Zpět na obsah

Počítače Počítač…mého názoru nejvíce potřebná věc k životu. Má své výhody i nevýhody Můžete na něm udělat téměř všechno od školy až k práci Sociální sítě- mnoho lidí má svůj účet na Facebooku, Twitteru nebo Myspace

Tito lidé často podlehnou závisloti Píšou si s neznámímy lidmi a myslí si že je to reálný svět. Já osobně mám Facebook, ale pouze na domluvy nebo na pokec s přáteli které znám. Na počítači prosedím většinu času při hraní online hrách. Proto mě také omezuje ve škole .

Zde jsou jedny z nejznámějších počítačových firem. Zpět na obsah

Mobilní telefony Mobilní telefony má dnes každý druhů člověk. Je to velmi důležitá věc pro každodenní život. Můžeme komunikovat rychle a kdekoliv. Mobilem si můžeme obstarat stravu (objednávka jídla, pití atd.), volat s přáteli či rodinou, obstarat si ochranu policie nebo také lékařskou pomoc. Mobil mám, ale spíše ho využívám na různé aplikace. Zpět na obsah

V mobilu můžeme mít operační systém Android Windows Zpět na obsah

Notebooky Notebook je takový přenosný počítač. Většinou se využívá v práci (někdy i ve školách). Já notebook mám a používám ho ke škole (referáty, úkoly a někdy si ho beru na zápisky). Asi nejznámější značka notebooků Zpět na obsah

ZDrOJE www.root.cz www.mediaage.cz http://en.wikipedia.org http://ghananewsagency.devonet.com http://www.bgr.com/ http://apple-logo.blogspot.com