Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Chraňte si svá data. Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Chraňte si svá data. Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě."— Transkript prezentace:

1 Chraňte si svá data

2 Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě dat a celkově jak si ochránit data  Popíšu vám zde tři opatření jak předejít ztrátě dat  Data nestačí chránit před jejich ztrátou, ale je nutno je chránit před jejich zneužitím, tedy přečtením a neoprávněným zneužitím neautorizovanou osobou

3 Ochrana proti ztrátě dat  Mnoho lidí si to neuvědomuje ale ztráta dat je dnes celkově častá věc.  Lidé neaktualizují antiviry nešetrně pracují s flashdisky,a nestarají se o ochranu proti ztrátě dat.  Jenom obyčejné vytáhnutí flashky natvrdo vám může zničit všechna data, které se v ní nacházejí  Dejte si ten čas a aktualizujte si své antiviry opatrně zacházejte s přenosnými hard disky a zálohujte data  Zálohování dat vám muže zachránit data při poruše svého počítače.

4 Ochrana proti zneužití dat  Dnes skoro každý používá sociální sítě facebook apod.  Existuje několik způsobů ochrany proti zneužití dat například nedávat na sociální sítě své informace jako je adresa, tel.číslo, kde pracujete nebo studujete.  Nepsat kde všude jste byly kam pojedete někdo by toho třeba mohl využít a vykrást vás,když budete pryč  Také si nezapisovat hesla do notebooků kdokoliv ho může ukrást a zjisti a zneužit vás na sociálních sítích nebo vás třeba okrást na bankovním účtu.  A nedávat si jednoduchá hesla například příbuzných. Takové hesla se dají zjistit jednoduše.Radši kombinovat velká a malá písmena a čísla a měnit je co měsíc takové hesla už jsou skoro nemožné zjistit.

5 Chraňte si svá data v mobilech  Dnes používá mobil snad každý člověk v ČR  Ale právě v mobile máme o sobě spoustu dat jako fotky číslo kontakty apod.  Zabránit tomu jde několika způsoby  například prostřednictvím PIN kódu, hesla, gesta na obrazovce a dalších.To vám pomůže například když si necháte mobil někde volně ležet aby vám ho nikdo bez dovolení neprohlížel  Dejte si pozor také na užívání wi-fi, Bluetooth a dalších sítí. Ačkoliv už jsou dnešní systémy na takové útoky dostatečně připraveny, pořád platí, že každé zařízení, které umí vysílat data bezdrátově, je potenciální hrozbou.

6 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Chraňte si svá data. Úvod  Každý si pod názvem chraň si svá data představí něco jiné  V této prezentaci vám ukážu jak předejít zneužití dat a ztrátě."

Podobné prezentace


Reklamy Google