Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B."— Transkript prezentace:

1 Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B

2 Osnova Sítě Uživatelé sociálních sítí Nejznámější sítě
Vznik sociálních sítí Budoucnost sociálních sítí Sdílení osobních informací Využití sociálních sítí firmami Lokální sítě v jiných zemí

3 Sítě Youface - vznikla v roce dne 18. srpna první celosvětová veřejná sociální síť Facebook – vznikla v roce původně jako síť určená pro studenty Harvardovy univerzity. Sociální sítě jsou společenské sítě (anglicky social network) jsou sítě na Internetu. Patří mezi ně např.:Facebook, Youface, Skype a Instagram. Sociální síť, společenská síť nebo komunitní síť[1] (anglicky social network nebo community network[1]) je služba na Internetu.

4 Uživatelé sociálních sítí
Mezi ne uživateli sociálních sítí je všeobecně rozšířeny názor, že sociální sítě jsou doménou hlavně generace teenagerů, nicméně tento názor neodpovídá skutečnosti. Ne uživatelé těchto sítí mají názor že je to doména teenagerů. Ale tento názor neodpovídá realitě.

5 Vznik sociálních sítí Za první sociální síť lze považovat projekt Sixdegrees spuštěný v roce 1997, kde uživatelé měli možnost si vytvořit svůj osobní profil. Projekt Sixdegrees byl spuštěn v roce 1997 kde každý měl možnost vytvořit svůj profil. Smutné je že služba byla v roce 2000 ukončena a život jde dál. A seznam přátel a později procházet seznamy přátel svých přátel. V roce byla služba ukončena

6 Budoucnost sociálních sítí
Zatímco dříve byly tradičně nejnavštěvovanějšími stránkami Internetu vyhledávače v čele s Googlem, nyní tyto přední pozice atakují sociální sítě Facebook a YouTube.

7 Využití sociálníchb sítí firmami
Přestože sociální sítě byly původně založeny, aby sloužily lidem, řada firem již zjistila, že se jim otevřel nový komunikační kanál se svými zákazníky.

8 Sítě v jiných zemích Tuenti – této sociální síti se přezdívá „Španělský Facebook“ Vkontakte – nejpopulárnější sociální síť v Rusku Odnoklassniki - Ruská sociální síť.

9 THE END Díky, byly jste skvělé publikum . Tak někdy příště.


Stáhnout ppt "Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B."

Podobné prezentace


Reklamy Google