Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.5 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – odkazy (obsah, rejstřík) Typ:
Advertisements

Textový procesor Open Office, Writer ÚPRAVA ZÁHLAVÍ A ZÁPATÍ
Jak na hromadnou korespondenci
Formátování diplomové práce
Čísla stran v Microsoft Office Word
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Olomouc, únor 2012.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
L 04 – Záhlaví / Zápatí § Pojem Záhlaví – Zápatí
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 2.7 Obrázky Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník:
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS Office Word 2007/ VS Vypracovali: Havlišová Dagmar
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Dajbych Václav Pole Další stránku vyvoláte levým kliknutím na Vaší myš, nebo popřípadě rolovacím kolečkem.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Grafická úprava seminární práce
IT začátečníci - Word Modul 3.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ POLE
Hromadná korespondence
Informatika a práce s počítačem
Styly písma - vytvoření vlastního stylu, zápatí a záhlaví stránek
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
Úvod do obsahů j pak stisknutím F5 nebo kliknutím na Prezentace > Od začátku spusťte kurz. Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy, Pokud se videa kurzu.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
MS Word Snímek č. 2 MS Word Revize dokumentu a komentáře  Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
TEXTOVÝ EDITOR.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
EDITOR ROVNIC Mgr. Alena Tichá.
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Propojování tabulek Vytvořte tabulku obsahující součty a průměry dávek státní podpory z let 1996 – 2000.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Vytvoření hypertextového odkazu
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.4 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor – záhlaví, zápatí Typ: DUM -
Mgr. Karel FischerZáhlaví a zápatí1 Dokument ve Wordu si můžeme zobrazit ve dvou základních zobrazeních : a) Zobrazení NORMÁLNĚ b) Zobrazení ROZVRŽENÍ.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Je to soubor programů, určených nejen pro práci v kanceláři.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS Word Co se všechno naučíme??? Automatické číslování stránek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Přepínání mezi režimy zobrazení 1.Přejdete myší do pravého dolního rohu okna Wordu. 2.Klepnutím myší zvolte požadované zobrazení.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
WORDPAD Textový dokument.
Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku
ČÍSLOVÁNÍ STRÁNEK ICT Mgr. Milan Šimek.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku Microsoft Office Word 2003 Číslování stran až od určité strany a určitého čísla - krok po kroku

Microsoft Office Word – číslování strana od určité strany Úkol – potřebuji očíslovat strany až od čísla 5, na prvních čtyřech stranách číslo nechci vidět, chci je až na páté straně v zápatí číslo 5 Číslo 5

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 1. Kurzor nastavím na poslední stranu v rámci dokumentu, kde ještě nechci číslo – tedy v našem případě na konec 4. strany 4. strana 5. strana

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 2. Zvolím příkaz „Vložit“ a dále „Konec“ a v dalším dialogovém okně přepnu na „Na stejné stránce“. Dokument tím rozdělím na dva oddíly

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 3. Kurzor nastavím na první stranu v rámci dokumentu, kde chci mít první viditelné číslo číslo – tedy v našem případě na 5. stranu 5. strana 6. strana

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 4. Z příkazu „Zobrazit“ zvolím „Záhlaví a zápatí“ a přepnu na „Zápatí“

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 5. Z panelu nástrojů „Záhlaví a zápatí“ vypnu tlačítko „Odkaz na předchozí“. Kurzor musí stát v zápatí 5. strany Po tomto kroku zmizí nápis „Stejně jako minulé“ – ten tam nesmí být (již jsem ve 2. oddílu práce)

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany Po předchozím kroku nápis „Stejně jako minulé“ musí zmizet. (Tím „Sejně jako minulé“ je myšleno zápatí)

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 6. Nastavím kurzor tlačítkem zarovnání na střed zápatí na 5. straně a to z panelu nástrojů formát 5. strana (jsem ve 2. oddílu práce)

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 7. Z panelu nástrojů „Záhlaví a zápatí“ zvolím tlačítko „Pole stránka“. Vloží se mi aktuální číslo na pozici kurzoru. .

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 8. Pokud chci začít jiným číslem než v našem případě číslem 5, z panelu nástrojů „Záhlaví a zápatí“ zvolím „Formát čísel stránek“.......

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 8. .....a z následujícího dialogového okna případně zvolím od jakého čísla chci začít

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 9. Formát číslování (například římská čísla) můžu doladit také z panelu „Záhlaví a zápatí“ a z tlačítka „Formát čísel stránek“ Formát čísel stránek

Microsoft Office Word – číslování stran od určité strany 10. .....pokud to stále nejde, pak už asi zbývá jen metoda štětečku s bílou barvou před kopírováním práce 