Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"— Transkript prezentace:

1 Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření: 11. 4. 2013 Autor: Mgr. Pavel Navrátil Určeno pro předmět: Informační a komunikační technologie Tematická oblast: Práce se standardním aplikačním programovým vybavením textový editor Obor vzdělání: Masér sportovní a rekondiční (69-41-L/02) 2. ročník Název výukového materiálu: Záhlaví, zápatí Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_ICTM22660NAV

2 ZÁHLAVÍ, ZÁPATÍ Motto: Co se do hlavního textu nezapisuje…

3 PŘÍKLADY z praxe Součástí bývá záhlaví popř. zápatí, kde se nedá „běžně“ zapisovat a kde může být automatický text s číslem stránky, datem, další údaje včetně loga, sloganu firmy atd. Může tam být adresa, kontakty, bankovní spojení…

4 Na kartě Vložení je záhlaví a zápatí Některá záhlaví jsou předem nadefinována Vložení záhlaví a zápatí JAK na to?

5 Pro běžnou potřebu stačí prázdné záhlaví Napíšeme text a můžeme umístit i logo Text samozřejmě můžeme formátovat Pokud jsme v dokumentu v Záhlaví, objeví se nám panel nástrojů Záhlaví – Zápatí Panel nástrojů Záhlaví JAK na to?

6 Záhlaví včetně obrázku a upraveného textu Po zavření záhlaví „zešedne“ a kurzor se přesune do hlavní části dokumentu Přepnutí do hlavního dokumentu JAK na to?

7 Po zavření zápatí „zešedne“ a kurzor se přesune do hlavní části dokumentu Zápatí JAK na to? Mezi Záhlavím a Zápatím se můžeme přepínat Do zápatí se někdy umisťuje číslo stránky, datum, čas

8 ZÁKLADní verze

9 NABÍDKY, upřesnění, volby Záhlaví a zápatí můžeme být v různých oddílech dokumentu různé, nebo může na předchozí oddíl navazovat Zejména se jedná o číslování dokumentu v různých jeho částech – titulní stránka, hlavní část a přílohy.

10 SHRNUTÍ, opakování, dotazy Záhlaví a Zápatí slouží k zapisování údajů (hlavičky, patičky), které jsou na všech stránkách dokumentu (oddílu) stejné Uvádíme zde Logo – obrázek Slogan Název firmy Adresu, telefon, email, kontakty Bankovní spojení Můžeme zde uvést také: Čísla stránek Název dokumentu Datum, popř. čas

11 1) V dokumentu vytvoř * záhlaví s názvem firmy Orchidea – Novotný. Záhlaví bude obsahovat logo firmy – obrázek orchideje, název firmy, emailový kontakt. * zápatí s textem „Katalog 2012/13“ a s číslem stránky. 2) Výsledek práce ulož pod názvem zahlavi_zapati a zašli emailem vyučujícímu. ÚKOL(y)

12 CITACE a zdroje MS Office 2010. 2010. NAVRÁTIL, Pavel. Obrázek orchideje. 2012.


Stáhnout ppt "Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google