Povím vám story, kterou si rozhodně nemohu nechat pro sebe.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK PŘEŽÍT NA DIVOKÉM ZÁPADĚ
Advertisements

Malí andělé.
Naučil jsem se....
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Rozhovor s Bohem.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Integrita bezúhonnost
SPOLEČENSKÁ KRONIKA narozeninstarosty Ondřeje Na návsi Ondřejovy Lhoty se konala velkolepá oslava 27. narozenin místního starosty.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace O Vojtovi Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
(Z knihy: Neal Donald Walsch Přijímání Boha)
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
Medvídek Pú.
Irské štěstí OPRAVDU to funguje..
ZIMNÍ VÝPRAVA BĚŽKY PÁTEK - PŘÍJEZD V pátek jsme statečně odvláčely všechny batohy a lyže do Mařenic. Zastávka byla sice přímo ve vesnici,
Útržky ze života naší třídy Školní výlet Klobouky Bazén.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
Srdce z lásky darované.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
1.To jak nakládáme s penězi ovlivňuje náš vztah s Bohem Matouš 25:21 Jeho pán mu řekl: ‚Dobře, otroku dobrý a věrný, byl jsi věrný nad málem, ustanovím.
Za použití všech těchto jedinečných a vskutku vzácných fotek od Bohunky, Brášky, Lenyšky, Martiny Martuškové, Pískle, Šikuly i mých, zpracoval přímý účastník.
Adaptační kurz
Nikdy nesuď nikoho, podle toho, jak vypadá
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Ledová kráska.
...přijď království Tvé... Ef : Odložte dřívější způsob života, staré lidství, které hyne klamnými vášněmi, obnovte se duchovním smýšlením, oblecte.
Písmo svaté Bůh mluví v Písmě svatém prostřednictvím lidí lidským způsobem, proto chceme-li pochopit, co nám Bůh chtěl sdělit, musíme zkoumat, co měli.
Charlie Chaplin klik.
Dopis od Boha.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Vysočany Odpolední část leteckých modelářů ve Vysočanech. Tak jak bylo napsáno, tak se létání protáhlo až do nočních hodin. Vzhledem k mému zdravotnímu.
Stará čínská moudrost (s hudbou) Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.
Neděle pěkná jako tulipán, a proto není radno býti sám, říkáme vesele, dneska jen v kostele vítáme zrovna vás. Slečna jde v džínách, to se nedělá, jít.
Medvídek Pú.
Stará čínská moudrost Zapni hudbu.
P u s i n k y Jednej se mnou laskavě, můj pane. Žádné srdce na světě není vděčnější za laskavost než moje milující srdce.
Pár vtípků.
Tak máme tady jaro… …sněží, mrzne… A rádi bysme vás pozvali zase na nějaké to hraní.
1. Svatý, svatý, svatý | Pán Bůh všemohoucí
ČISTOTA A OPRAVDOVOST JE DŮLEŽITÁ Spolu s Bohem – někdo tě sleduje! Slavkov,
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Rozhovor s NÍM.
Malí andělé.
JE ŽÁRLIVĚ MILUJÍCÍ, JEHO LÁSKA JE HURIKÁN A JÁ JSEM STROM,
Vysočany 30 září Nevěda, jak si zlepšit moje dýchání, vydal jsem se zase k našemu rybníčku, podívat se, jak nám jeho okolí zlátne.
Irské štěstí.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Rozhovor s Bohem.
Rozhovor s NÍM.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Rozhovor s NÍM.
Malí andělé.
Rozhovor s NÍM.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Malí andělé.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Poučení od motýla Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek; člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto.
Transkript prezentace:

Povím vám story, kterou si rozhodně nemohu nechat pro sebe

Vše se událo mezi zlatokopy

Kde se všecičko narýžované zlato pečlivě odvažovalo

Starousedlíci

Veškeré fotografie jsou z oněch míst a z oněch dnů Ani jediná není ze skutečného období dobývání Divokého Západu

Dějí se někdy věci! Mám kamaráda Zajace. Je to chlapík, který nikdy nebyl na našem KŘESŤANSKÉM TRAMPSKÉM POTLACHU, a jak řekl, nikdy by na něj nepřijel... Je to velmi schopný organizátor nejrůznějších akcí hudebních a trampských, a je v povědomí širokého okruhu příznivců trampingu a country. Letos jsem se potkal se Zajacem na Mohelnickém dostavníku a on mě pozval na westernové městečko. To je akce ve stylovém oblečení z období dobývání Divokého Západu, a žije se zde velmi rozmanitým a hlavně dobrodružným životem. A světe, div se, Zajac mě pozval jako reverenda! Aby toho nebylo málo - světe, div se podruhé - požádal mne, abych zde uspořádal bohoslužbu! Takovéto pozvání neodmítám. Zajac

V kýžený pátek jsem si do stařičkého dřevěného kufru sbalil oděv reverenda a s písní: Ty jsi Bůh, činíš velké divy…, jsem vyrazil k vlaku.

Zlatokopecké městečko Bakersfield vyrostlo na samotě, schované v beskydských kopcích. Stále jsem nevěřil, že se bohoslužba opravdu uskuteční. Ale Zajac shromážděnému davu občanů bakersfieldských oznámil, že se tak druhého dne stane. Kaplan (skutečný to kaplan heřmanické věznice) se oblékl do kovbojského, vzal kytaru, přibral hudebníka Jardu, a společně mě přijeli podpořit!

Když jsem seděl večer u malého ohýnku, seděl tam také tramp, kterému říkají Satan, a ten pravil: „Zejtra se tady budou dít věci! Je tady Satan, je tady Ďábel, a doslech jsem se, že je tady nějaký kněz!“ On nevěděl, kdo já jsem  Johan, sedící vedle mne, se jen potutelně usmíval 

Hnedle ráno, když jsem bloumal a rozjímal v ulicích městečka, povídá mi ironicky jeden lovec koží: „Ovečky už rýžujou zlato… nebo nejsou natěšené?!“ On si však popletl čas, bohoslužba nebyla naplánovaná na sedm, ale na devět hodin. A lid se shromáždil! Sám jsem byl překvapený, jak početný zástup se na bohoslužbu dostavil.

Kytarový zvon a silný hlas reverenda zval zlatokopy, westmany, greenhorny, kovboje, hráče, lovce kožešin a ostatní usedlíky do chrámu Páně

Poslucha č i

Báječná sestava hudebníků z několika skupin zazpívala na úvod tři spirituály, pak Kaplan zapěl dva ryzí evangelizační songy. Všiml jsem si, že několik gentlemanů smeklo klobouky

Seskupení Tempo di vlak, BG Styl a spirituály

Už když jsem jel do tohoto zlatokopeckého městečka, věděl jsem, že budu kázat na slovo: „Neukládejte si poklady na zemi, kde je ničí mol a rez a kde zloději vykopávají a kradou. Ukládejte si poklady v nebi, kde je neničí mol ani rez a kde je zloději nevykopávají a nekradou. Neboť kde je tvůj poklad, tam bude i tvé srdce“. (Matouš 6:19-21)

Všichni v „chrámu Páně“ pochopili, že slova reverenda nejsou žádnou recesí, ale že jsou míněna s naprostou vážností. Odezva byla velmi příznivá, nikdo se neposmíval a nikdo na adresu reverenda ani bohoslužby nevtipkoval. Měl jsem dojem, jako by k nám všichni chovali úctu 

Perlička nakonec: Každý novousedlík Bakersfieldu po příchodu do městečka musel odevzdat veškeré své potraviny, za něž mu bankéř vyplatil místní měnu – tedy dolary. Já jsem takto obdržel 30 dolarů. Přijel jsem ovšem poprvé, byl jsem tedy greenhornem a nikdo mne nepoučil, že ceny zde jsou velmi pohyblivé. Když jsem si ráno zašel do kuchyně pro kafe, vzal si za ně kuchař 30 dolarů, aniž by mrkl okem a já jsem byl v tu chvíli nejchudobnějším reverendem pod sluncem!  BANKA směňuje potraviny za dolary

Zatím co si jedni hráli…

…já, abych si nějaký dolar na živobytí zase vydělal, myl jsem v kuchyni nádobí, uklízel jsem dřevo, na chvíli jsem se nechal naverbovat i do armády 

Ale i v této záležitosti se o mne Bůh postaral. Zajac jednomu z šerifů nařídil, aby mi vyplatil 300 dolarů za Bohoslužbu  Posléze se za mnou dostavila trojice mladičkých zbohatnuvších zlatokopů aby věnovala reverendovi 150 dolarů  S dolary v kapse takto odjížděli i Kaplan s Jardou 

Takže jsem si mohl vychutnat i kafíčko při skvělé hudbě 

Bluegrass Comeback – už na pohled je vidět, že jde o hudbu jedinečnou! 

Škoda, že jste neslyšeli. Zážitek!

KONEC