Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAK PŘEŽÍT NA DIVOKÉM ZÁPADĚ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAK PŘEŽÍT NA DIVOKÉM ZÁPADĚ"— Transkript prezentace:

1 JAK PŘEŽÍT NA DIVOKÉM ZÁPADĚ
aneb ve dvou se to lépe táhne

2 V následujícím týdnu je pro děti připraven projekt, zaměřený na pistolníky, indiány a zlatokopy. Divokým západem budeme procházet celé dva týdny.  Tento projekt je určen především k získání a prohloubení nových informací, seznámení se s touto dobou, řešení problémových situací.

3 Stručný popis projektu:
Děti se dostávají na divoký západ, kde se setkávají s kovboji, farmáři, zloději, šerify ale také indiány a jejich zvyky. Hlavní motivace je zaměřena na velkou událost v daném městečku. Má být přivezeno zlato a zásoby potravin do místního obchodu. Vše někdo odcizí. Děti společně hledají viníka a snaží se ospravedlnit ty, které popletený zástupce šerifa dostal za mříže bez důkazů.

4 Průběh projektu v prvním týdnu:
Žáci se seznámí s městečkem Zapadlý fešákov, kde poznávají místní obyvatele, jejich zvyky a seznamují se s velkou loupeží, která se právě ve městě stala. Jako pomocníci místního šerifa vyšetřují, kdo z obyvatel mohl loupež spáchat. Takto se dostávají do indiánské vesnice, kde se baví s náčelníkem kmene a také s místní šamankou.

5 Druhý týden: Děti objevují také ranče, zemědělství, chov dobytka. Svůj vlastní ranč si také vyrobí. V neposlední řadě jsou zde děti seznámeny se zlatokopy, s jejich prací, jak probíhá rýžování zlata.

6 Zakončení projektu: Celý projekt je ukončen vyřešením velké vlakové loupeže. Děti za splnění projektu, získané body a celkovou práci ve skupině získají diplomy.

7 Zdroje:


Stáhnout ppt "JAK PŘEŽÍT NA DIVOKÉM ZÁPADĚ"

Podobné prezentace


Reklamy Google